שושני בצק עלים מלוחים

עוגת שושנים מלוחה עם פטריות, ארטישוק וגבינות

כן, קראתם נכון את הכותרת. בהמשך הפוסט יחכה לכם מתכון לעוגת שמרים שושנים עם מילוי מלוח. כזאת שיוצאת קצת מהשטנץ של שוקולד או הקינמון (שאלוהים יעזור לנו). זה לא שאני לא אוהב מתוק. רק כדי להבהיר, אני כן, בטח מאז שהצדיקה לקחה על עצמה פרויקט להפוך אותי ל-Sweet tooth. הצליח לה, אבל רק חלקית. אם תכריחו אותי לבחור בין שני סוגי נשנושים, אין ספק שאלך על המלוח. הרי אין על במביסלי, כולם יודעים את זה.

אז הבנו שאני מעדיף מלוח על מתוק, מה עכשיו? בשישי האחרון נזכרתי בערגה במאפה השמרים המלוח שהכנתי לפני כמעט שנתיים. החלטתי שהגיע הזמן להכין אותו (ומי שעוקב אחריי באינסטוש כבר יודע מה קרה אתמול). זה כנראה מזג האוויר החורפי שמעורר בי את הרצון להכין בצק שמרים, בניגוד מוחלט לעובדה שהבצק הזה בכלל מעדיף אווירה קצת יותר חמימה בשביל לתפוח כמו שצריך. לא נורא, בשביל זה יש מזגן.

חזרתי מהלימודים וישר קפצתי אל תוך המיקסר, תוך חצי שעה "העמדתי" (הכי בישולים של שישי) שני בצקי שמרים להתפחה. מאחד יצאה כמות מכובדת של פנזרוטי שנבלעו בהנאה בארוחת הערב המשפחתית, מהשני שני מאפים מלוחים. אחרי שסיימתי לקלוע את הצמה של הראשון, הוחלט לגוון קצת – גם במילוי וגם בצורה – וכך נולדה לה עוגת שושנים מלוחה ומענגת. ממרח ארטישוק נמרח על הבצק, מעליו הונחו חתיכות ארטישוק משומר, פטריות, גבינות עזים וצ'דר ומעל הכול הזלפתי מעט שמן כמהין שחורות. הריח שמילא את הבית, של השמרים ושל כל הטוב שהבצק עטף, כמעט הצליחו להשכיח את ריח הטיגון של שישי. רק כמעט, אבל זה עדיין אומר הרבה.

שושני בצק עלים מלוחים

שושני בצק עלים מלוחים

מצרכים לעוגת שושנים מלוחה (שתי תבניות 24 ס"מ):

לבצק

  • 500 גרם קמח לבן
  • 9 גרם שמרים יבשים
  • כף גדושה סוכר
  • 90 מ"ל חלב
  • 2 ביצים (M)
  • כפית מלח
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • חצי גביע שמנת חמוצה

למילוי

  • ממרח ארטישוק
  • שמן כמהין שחורות
  • צנצנת ארטישוק משומר בשמן
  • 4-3 פטריות פורטבלו
  • גליל גבינת עזים
  • 100 גרם גבינת צ'דר לבנה מגוררת (מפזרים בנדיבות פס אחד לאורך הבצק, לא חובה להשתמש בכל הגבינה)

לעוגת שושנים מלוחה (שתי תבניות 24 ס"מ):

מתכון לבצק שמרים מלוח:

  1. מערבבים את הקמח והשמרים בקערת המיקסר עם וו לישה.
  2. מערבבים את החמאה המומסת, החלב והשמנת החמוצה עד שמתקבלת תערובת פושרת (אם החמאה מתקשה בגלל הקור של שני המרכיבים האחרים, תנו לתערובת כמה שניות במיקרו).
  3. מוסיפים לקערת המיקסר את שאר המרכיבים ומעבדים כחמש דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ומבריק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה אם לא קר מדי).

הרכבה:

  1. מרדדים חצי מהבצק על משטח מקומח היטב למלבן בגודל של 35X30 ס"מ/25X20 ס"מ.
  2. מורחים על הבצק את ממרח הארטישוק, מעל מסדרים את כל מרכיבי המילוי בשורות סדורות.
  3. מגלגלים את הבצק מצד אחד לצד השני עד שמתקבל גליל ארוך.
  4. חותכים את הגליל לעיגולים בעובי של כ-3 ס"מ ומניחים על תבנית משומנת, הקפידו להשאיר ביניהם מרווחים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח.
  5. מתפיחים במקום חמים כ-45 דקות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים את החלק העליון בביצה ואופים כ-30-25 דקות.
שושני בצק עלים מלוחים

שושני בצק עלים מלוחים

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “עוגת שושנים מלוחה עם פטריות, ארטישוק וגבינות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s