לביבות תפוח אדמה אפויות עם סלק

לביבות תפוח אדמה אפויות עם הפתעה

על פניו, חנוכה נראה כמו החג המושלם בשביל אוהב טיגון עמוק כמוני. סירים מלאים בשמן חם, רק מחכים שמישהו יזרוק אליהם חתיכת עוף מטוגן. אז למה בדיוק החלטתי לפספס הזדמנות פז ולצעוד בכיוון בריא יותר, לאפות מאכל מסורתי במקום לטגן אותו?

סיפרתי פה בעבר איך דאגתי להעליב את אבא שלי בכל שנה, כשהעדפתי את אלו ספוגות השמן מהמכולות על פני הסופגניות הביתיות שהוא נהג להכין. לביבות גם ככה לא עשו לי את זה אף פעם, הן יותר מדי לא לכאן ולא לשם – לא מספיק מלוחות בשביל להיות ממש טעימות, מצד שני הן לא מסתדרות כל כך עם מתוק.

לפני שנתיים-שלוש, כשהצדיקה ואני התנדבנו – יותר נכון, היא התנדבה ונידבה אותי על הדרך – להכין לביבות הצלחתי להתחבר למאכל המסורתי מחדש. הכנו אותן לעוד אחת מהדלקות הנרות הבלתי נגמרות שהן חלק בלתי נפרד מהחג, אז בחרנו לשלב בהן גם בטטה.

לביבות תפוח אדמה אפויות עם סלק

לביבות תפוח אדמה אפויות עם סלק

השנה החלטתי להמשיך עם הכיוון המעט יותר בריא שהמטבח שלנו צועד בו, ואת הלביבות שלי החלטתי לאפות עם מעט שמן. הרבה פחות מהגרסה המטוגנת שמכתימה דפים של נייר סופג מאז ימי יהודה המכבי. על הדרך החלטתי להוסיף גם סלק מגורר, בשביל הגיוון. יצא טעים. צאו קצת מהקופסה. במהלך הניסיונות הכנתי גם את הגרסה הרגילה, שהתבססה על תפוחי אדמה בלבד, ואחת עם גזר, שגם יצאה לא רע.

מצרכים ללביבות תפוח אדימה אפויות עם סלק (כ-25 לביבות):

  • 5-4 תפוחי אדמה
  • בצל קצוץ
  • 2 סלקים אפויים
  • 2 ביצים
  • 3-2 כפות קמח
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן (תרסיס עובד הכי טוב)

* אפשר לטבען את המתכון בעזרת החלפת הביצים  ב-5-4 כפות של קמח עדשים
הוסיפו אותן לתערובת, ערבבו היטב ותנו לתערובת לנוח כעשר דקות לפני שתחלקו ללביבות.

מתכון ללביבות תפוח אדמה אפויות עם סלק (כ-25 לביבות):

  1. מגררים את תפוחי האדמה והסלקים בפמפיה גסה, סוחטים את התוצאה היטב כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
  2. מוסיפים את הבצל, המלח, הפלפל השחור, הביצים והקמח, מערבבים היטב עד שמקבלים תערובת דביקה ועיסתית.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות, מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים אותו.
  4. בעזרת שתי כפות יוצרים לביבות ומניחים אותן בתבנית (אפשר למעוך קצת עם גב הכף בשביל לשטח אותן), מרססים/מזלפים מעט שמן מעל כל לביבה.
  5. אופים כ-25 דקות או עד שהן משחימות משני הצדדים.

* אפשר להגיש עם שמנת חמוצה

לביבות תפוח אדמה אפויות עם סלק

 

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s