ביום ההולדת האחרון של הצדיקה, אני חייב להודות, קצת פישלתי. נכון, חגגנו אותו יחד בחו"ל וזה כבר טוב, אבל כדאי שאפרט קצת יותר כדי שתבינו את התמונה האמיתית. בערב יום ההולדת הגענו לקרובי משפחה באלבמה. הם התרגשו מהעובדה שאני כותב תזה על היסטוריה של ספורט אמריקני, לכן החליטו להקדיש את כל היום למחרת לביקור במוזיאונים שקשורים לנושא.
כך מצאה את עצמה ילדת יום ההולדת נגררת מהיכל התהילה של ספורטאי מדינת אלבמה למוזיאון הנגרו ליגס שרק נפתח בברמינגהאם. לא בדיוק יום ההולדת שדמיינה לעצמה כששכנעתי אותה שתחגוג השנה בארה"ב. תוסיפו לכך את העובדה שאת המתנה שלה כבר קיבלה הצדיקה מראש ולפניכם מתכון לאסון – יום הולדת חסר כל התרגשות.
למזלי, לאשתי היקרה יש לב רחום ואחרי ארוחת ערב בלוקה ולינו (תלכו, ממש טעים) היא הסכימה לסלוח לי. או כך לפחות היא טענה. למרות זאת הרגשתי שעליי לעשות עוד משהו כדי לתקן את העוול. נגיד, להכין לה עוגה. אופס, היא זאת שאחראית על הקינוחים בבית ואני רק מתחיל את צעדיי – בצורה מסורבלת – בתחום.
מה עושים? הולכים על השילוב בין האוכל המושלם (פיצה!) לעוגה. לא הייתי צריך להמציא את הגלגל, או את הפיצה, האמריקנים כבר חשבו על זה קודם – שיקגו סטייל פיצה פאי. מה זאת אומרת? מכינים בצק שונה לחלוטין ממה שמוכר לכם (ולאיטלקים, שמכחישים כל קשר אליו), שמים את כל המרכיבים בסדר הפוך (גבינה, תוספות והרבה רוטב עגבניות) ומכניסים לאפייה. חוץ מנר או זיקוק הצדיקה קיבלה את עוגת יום ההולדת שחלמה עליה.

פיצה פאי או פאי פיצה?
מצרכים לפיצה פאי (תבנית 24 ס"מ):
לבצק
- 250 גרם קמח לפיצה (אפשר גם קמח לבן)
- 50 גרם חמאה מומסת
- 25 גרם שמן זית
- 100 גרם מים פושרים
- 3 גרם שמרים יבשים
- 5 גרם מלח
למילוי
- 2 קופסאות שימורים של עגבניות שרי מרוסקות (425 גרם כ"א)
- 3 שיני שום כתושות
- חופן קטן של עלי זעתר טריים או אורגנו יבש, קצוצים דק
- שני פלפלים (גמבה וצהוב), חתוכים לרצועות דקות
- 5-4 פטריות פורטובלו, פרוסות לפרוסות עבות
- חופן של פטריות פורצ'יני מיובשות
- מלח ופלפל
- מעט קמח תירס
- 200 גרם גבינת מוצרלה פרוסה
- 50 גרם גבינת גרוייר, חתוכה לקוביות קטנות
מתכון לפיצה פאי (תבנית 24 ס"מ):
בצק
- מערבבים היטב בקערת המיקסר את הקמח, החמאה ושמן הזית. בכלי נפרד ממיסים את המלח והשמרים במים הפושרים.
- מוסיפים את המים והשמרים לתערובת הקמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת דביקה, מניחים לה לנוח כ-20 דקות.
- מעבדים במהירות נמוכה במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד, מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים אותו לקערה משומנת קלות ומכסים אותה בניילון נצמד. מניחים לבצק לתפוח כשעתיים-שלוש או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- אחרי שהבצק תפח לשים אותו כדי להוציא את האוויר, מכדררים שוב לכדור ומניחים לו לתפוח בקערה לשעה נוספת – שלב זה אינו חובה למי שממהר, אפשר להמיר אותו בהתפחה מקוצרת (רבע שעה) של הבצק לאחר שמניחים אותו בתבנית (אחרי שלב 1 ב"הרכבת הפיצה").
- מחממים תנור ל-260 מעלות ומשמנים את התבנית בה תאפו את הפיצה (אני השתמשתי במחבת ברזל יצוק). מצפים קלות את דפנות ותחתית התבנית עם קמח תירס, שייתן לפיצה מעט קראנצ'י.
רוטב העגבניות והמילוי
- בזמן שהתנור מתחמם מקפיצים את פרוסות הפלפלים והפטריות עם מעט שמן זית, מסדרים על תבנית אפייה ומכניסים להשחמה קלה בתנור.
- בסיר קטן מבשלים על אש קטנה את שימורי העגבניות, השום, עלי הזעתר/אורגנו הקצוצים ומעט מלח ופלפל, עד שמתקבל רוטב סמיך ומבעבע.
הרכבת הפיצה
- משטחים את הבצק בעזרת הידיים לדיסקית בקוטר של כ-12 ס"מ ומניחים אותו בתבנית. מושכים את הקצוות שלו עד לגובה של כשני ס"מ.
- על הבצק מפזרים את פרוסות המוצרלה כך שיכסו את כל פני תחתית הבצק, על המוצרלה מפזרים את הפלפלים והפטריות הקלויים ומוסיפים גם את פטריות הפורצ'יני היבשות. מכסים הכול בשכבה שווה של רוטב עגבניות, מקשטים מעל עם חתיכות גבינת הגרוייר.
- מכניסים לתנור ומיד מורידים את המעלות ל-216 מעלות, אופים בין 35 ל-45 דקות – עד שהבצק זהוב והמילוי התגבש.
- מעבירים בעדינות לכלי הגשה, פורסים ומגישים חם.

פיצה. שיקגו פיצה פאי, במחבת ברזל יצוק
מזל טוב לצדיקה(:
פוסט משגע והתמונות של השחקנים קסומות
אהבתיאהבתי
תודה רבה יקירה 😀
אהבתיאהבתי
אליפות… נראה טעים בטירוף !!!
אהבתיאהבתי
תודה
אהבתיאהבתי
מישהו פה אכל שם פה? לא המתכון, לא ההסבר ולא התמונה מזכירים את מה שמכרו בשיקאגו פיצה פאי
אהבתיאהבתי
המתכון כאן הוא מתכון לשיקגו פיצה פאי אמיתי, ללא קשר למה שהוצג בארץ תחת אותו שם
אהבתיאהבתי
פינגבק: יום הפאי הבינלאומי (National Pi Day) - 14 בפברואר - ימים מיוחדים - יוצאים מהשגרה (בהרצה)