על מה ולמה

את הבישול גיליתי בצבא, אז עוד מתוך חיפוש אחר משהו שירגיע אותי ולא מהמרדף אחר הטעם. עם הזמן התפתחו במקביל האהבה למטבח והמיומנות בו.

בשמונה השנים האחרונות עבדתי במה שרבים מגדירים כחלום – שילמו לי לראות ספורט ולעתים גם לכתוב עליו. עם הזמן הרעיון להפוך תחביב לעבודה לא הוכיח את עצמו, האהבה לספורט נשחקה והובילה לפזילה לתחומים אחרים. לאחרונה, עם עזיבת מעריב, הבנתי שכל מה שאני רוצה לעשות עכשיו זה לנוח. ולבשל. בעיקר אוכל איטלקי. הבלוג הוא רק הדרך לא להיפרד לגמרי מהעיתונות, לשמור על כושר הכתיבה.

תמיד אהבתי לארח ולהאכיל, גם הפעם אני לא מתכוון לוותר על ההזדמנות. כל שבוע אפרסם את המתכונים אותם אכין ואת מספר המקומות הפנויים, רוצים לטעום? אתם מוזמנים ליצור איתי קשר ואולי תקבלו הזמנה…

2 מחשבות על “על מה ולמה

  1. עדינה דאום

    הי עמרי
    הצצתי ונפגעתי, ישר כוח. יופי של אתר. לשלב את מחלת הכתיבה עם התאווה לאוכל – מי צריך יותר.
    אפשר שאלה?? בטיולי האחרון (בינתיים) בצפון איטליה טעמתי לראשונה בחיי פירות כבושים – פרוטה מiטרדה.
    מוגש כתוספת – בתפקיד חמוצים. נורא חריף (נותן מכה בנשימה – כמו חזרת או וסאבי) לפי השם מדובר בחרדל.
    כל הפניות שלי למומחי אוכל איטלקי לא סיפקו את התשובה איך ועם מה עושים את זה. כל הניסיונות של נגמרו בפיאסקו. אנא הושיעה נא.
    תודה בכל מקרה – עדינה דאום

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      היי עדינה,
      תודה על המחמאות. Mostarda di frutta הוא אכן מאכל שאופייני למצוא בצפון איטליה, כזה שמוגש לרוב כתוספת למנות בשר ומכינים אותו מפירות משומרים בחרדל. בגרסה הביתית משתמשים באבקת חרדת מעורבבת עם יין לבן, בזאת התעשייתית בשמן חרדל (בשביל השקיפות). בשביל להכין משתמשים בפירות מיובשים/משומרים ומערבבים אותם עם החרדל, שאת הכמות שלו קובעים לפי החריפות הרצויה.

      כמו כל מנה איטלקית שמכבדת את עצמה, גם לה יש הרבה גרסאות בכל עיר/אזור. יש לך פה כמה מתכונים:
      http://www.saveur.com/article/Recipes/Classic-Mustard-Fruit-Preserves
      http://italianfood.about.com/od/saucescondiments/r/blr0834.htm
      http://www.academiabarilla.com/the-italian-food-academy/preserves-jams/default.aspx
      https://www.finedininglovers.com/recipes/side/italian-recipes-mostarda-cremona/
      מקווה שזה עוזר

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s