סלמון ברוטב מיסו

מתכון אסייתי קל: סלמון ברוטב מיסו

עוד רגע פסח, הראשון שלנו כמשפחה. ככה אני חושב בזמן האחרון, הכול פתאום נראה חדש יותר כי כל דבר הוא חוויה חדשה עבור ג'וניור. עברו שבעה חודשים מאז שפרץ בסערה אל עולמנו והשתלט עליו, לאט לאט אנחנו מסמנים 'וי' על כל קלישאה של הורים חדשים.

בין השאר אנחנו מתרגשים מכל דבר קטן שהוא עושה, בטח אם זה בפעם הראשונה; מסתובבים עם עיניים טרוטות מחוסר שינה; יוצאים לדייט פעם ראשונה אחרי חמישה חודשים ובסוף מדברים חצי מהזמן עליו (התאפקנו לא להעלות תמונות, לפחות בגזרה הזאת היינו חזקים); מפרנסים את תעשיית עולם התינוקות עם קנייה של כל שטות אפשרית שיכולה לעזור לו – ולנו – לישון טוב יותר.

בתוך כל ההתרגשות הזאת גם הספקתי להחליף עבודה ואת חברת התעופה הענקית המרתי בחברת הייטק קטנה ומגניבה, שכבונוס יושבת קרוב לבית ומאפשרת לי לראות את הקטנטן קצת יותר (אפשר לסמן עוד 'וי' על קלישאה הורית כלשהי).

את המתכון הזה מצאתי בספר שהוציאו האנשים המוכשרים מאחורי מגזין האוכל ז"ל Lucky Peach והוא נקרא 101 Easy Asian Recipes, מאז הוא הפך לאחד האהובים בבית וכיכב גם מספר פעמים כשאירחנו חברים. בנוסף להכול, הוא מאוד נוח להכנה גם כשיש בבית שליט חדש שמנהל את לו"ז צפוף ולא צפוי ביד רמה. מכינים מראש את הרוטב ומשרים בו את הדג, כש-48 שעות זהו הזמן המומלץ – הטעם של המיסו מגיע לכל חלקי הדג, אך לא משתלט עליו לגמרי ומשכיח מכם שהשקעתם בסלמון טוב אצל הדייג השכונתי.

מצרכים לסלמון ברוטב מיסו (6 אנשים):

  • 6 חתיכות פילה סלמון, עם העור
  • רבע כוס מירין
  • רבע כוס סאקה (ניתן להמיר בחומץ אורז)
  • חצי כוס מיסו בהיר
  • רבע כוס סוכר
  • שמן צמחי

מצרכים לסלמון ברוטב מיסו (6 אנשים):

  1. מביאים את הסאקה והמירין לרתיחה בסיר קטן ומרתיחים כדקה, מורידים מהאש ומערבבים פנימה את המיסו – יש לערבב היטב עד שמתקבל תערובת חלקה ואין גושים.
  2. מוסיפים את הסוכר, מחזירים אל האש ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין. נותנים לרוטב להתקרר.
  3. מכניסים את הדג והרוטב יחד אל שקית אטומה (זיפלוק) ומשרים בין שעה ל-72 שעות במקרר.
  4. מוציאים את הדג מהמקרר כשעה לפני הבישול, מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. מחממים מעט שמן על מחבת שניתן להכניס לתנור ומניחים את הדג עם צד הבשר כלפי מטה. מטגנים עד שהציפוי מיסו מתקשה – בין דקה לשתיים, הופכים ומטגנים גם את הצד עם העור כדקה ומכניסים לתנור.
  6. אופים בין 6 ל-10 דקות, עד שצבעו של הסלמון הופך לאטום וכשסכין אינה פוגשת התנגדות בעת דקירה שלו. נותנים לו לנוח לפחות דקה לפני ההגשה, אין בעיה להגיש אותו גם אחרי זמן רב יותר מאחר שהוא טעים מאוד גם אז.
סלמון ברוטב מיסו

סלמון ברוטב מיסו

כתיבת תגובה