רביולי ערמונים בוויסקי, התוצאה הסופית

הכי מפנק שיש: מתכון לבצק רביולי טרי ועשיר בטעם

את השבוע שעבר תכננתי לפרטי פרטים, אבל בפועל לא מעט תכניות התבטלו ופגעו ברצון שלי לבשל פרויקטים גדולים. השבוע הייתי חייב לסגור את הפער ועל הפרק עמדה ההתמודדות עם רביולי, כפי שהבטחתי באחד הפוסטים הראשונים שלי.

שבוע שלם חיכתה מכונת הפסטה החדשה, עם תוסף הרביולי, על השולחן בבית. קופסה צבעונית שקראה וקרצה לי. באחה"צ של יום שני נשברתי, ניגשתי להכין בצק פסטה (בחרתי במתכון עשיר בביצים, לקבלת בצק עם יותר טעם) והחלטתי לראשונה לנסות לבשל משהו לפני שאני מזמין מישהו. מצרכים לבצק תמיד אפשר למצוא בבית, בחירת מילוי הפכה למשימה קשה יותר. אמנם המקרר נראה מלא, אבל גם מקגייוור היה מתקשה להרכיב מנה.

מצאתי חציל, שאחרי שעה בתנור נטחן יחד עם קצת גבינת שמנת וטיפה פקורינו. הניסיון הראשון עם המכונה הסתיים בציון סביר פלוס – היה קשה לחתוך את הרביולי שיצאו מהמכונה והתוצאה הסופית לא נראתה משהו, אבל גם הפסטה עצמה וגם המילוי היו טעימים.

חציל בתנור

חציל בתנור

ערב למחרת כבר אפשר היה להרגיש שיפור. הבחירה לעשות שני מילויים (ערמונים בוויסקי וחמש גבינות) ושני רטבים (שמנת וחמאה וחמאת עגבניות) הוכיחה את עצמה, גם ההחלטה לעשות סוג אחד בצורה קלאסית ולא במכונה התבררה כנבונה.

עד עכשיו כל האורחים אמרו שהיה טעים, הפעם אפילו לא חששתי שמדובר היה בנימוס בסיסי. אני לא חובב גדול של עבודה עם מתכונים, זה גורם לי לפקפק במה שאני עושה ולבדוק שוב ושוב מה כתוב במתכון במקום לסמוך על האינסטיקטים שלי. את המילויים הגיתי לבד.

הערמונים בוויסקי יצאו ראשונים אל השולחן והתקבלו בהתלהבות, אבל דווקא רביולי חמשת הגבינות (שמנת, פקורינו, פרומעז, קומטה ופרמז'ן – שאריות שמצאתי במקרר) ברוטב חמאת העגבניות גנבה את ההצגה. על אף הבישול הקצר נמסו הגבינות בתוך הרביולי והפכו לנוזל חם וטעים, שהחיבור שלו עם רוטב העגבניות היה מושלם. לסיכום, אולי הסשן המוצלח ביותר מאז יצא הניסוי לדרך (למעט הפיצה, שבקרוב יעלה פוסט המתאר את עלילותיה).

ערמונים קלופים וקלויים, קשה להתאפק

ערמונים קלופים וקלויים, קשה להתאפק

האורחים: בשיר Pure Morning שרים חברי Placebo כי חברים עם גראס זה טוב יותר, במקרה שלנו חברים עם מבטא אנגלי זה טוב יותר. כמו תמיד, גילי (האיש עם המבטא) וניצן תרמו כל אחד בתחומו. ניצן התפלאה, צילמה והמליחה (אחת מיחידי הסגולה שמורשים להתערב לי בסירים). גילי היה אמון על הבידור, כנראה שהכל יותר מצחיק אם זה נאמר במבטא בריטי. הא, והיה גם בקבוק סירה ארגנטינאי (Alamos) שהיה לא רע בכלל.

פסקול: החורף הצנוע שדפק על החלון עורר בי תחושת נוסטלגיה, שהובילה אותי כל הדרך ל-Trilogy של אמרסון, לייק ופאלמר. יום קודם, כשהכנתי את הבצק, האזנתי ל-New Amerykah של אריקה באדו, אולי כדי שהתוצאה הסופית תהיה חזקה כמו המבצעת.

שברתי את הביצים

שברתי את הביצים

מצרכים לבצק רביולי (6 מנות):

  • חצי ק"ג קמח, רצוי מחיטת דורום
  • כף שמן זית
  • כפית גדושה מלח ששולחן
  • חמש ביצים
  • (מעט מים, למקרה שנצטרך לסייע בגיבוש הבצק)

מתכון לבצק רביולי:

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד
  2. מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק 15 דקות על מנת שיהיה חזק וגמיש
  3. עוטפים במגבת לחה ומניחים לשעה לפחות במקרר
  4. חותכים רבע מהבצק, את השאר עוטפים בניילון נצמד כדי שלא יתייבש. מרדדים לעלה דק (במכונת פסטה או עם מערוך), מקפלים לשניים וחותכים
  5. מורחים דף אחד בביצה טרופה ומניחים עליו את המילוי (ככפית כל פעם) במרחקים של 5 ס"מ
  6. מניחים מעל את הדף השני, מהדקים ומוציאים בעדינות את האוויר. חותכים בעזרת כוס שתייה או חותך עוגיות (לוחצים חזק ומסובבים)
  7. מבשלים 3-2 דקות במים רותחים עם מלח גס
בצק רביולי עשיר בביצים וטעם

בצק רביולי עשיר בביצים וטעם

מצרכים למילוי, ערמונים בוויסקי (4 מנות):

  • חבילת ערמונים קלופים וקלויים (100 ג'), קצוצים
  • כוס וויסקי (ככל שיהיה לו טעם חזק יותר טוב יותר)
  • מעט חמאה

מתכון למילוי:

  1. מבשלים את הערמונים בקצת וויסקי על אש קטנה מאוד
  2. כשהוויסקי בסיר מתאדה מוסיפים עוד קצת ממנו, בהדרגה
  3. בסיום הבישול, כשבסיר נותרים ממש מעט נוזלים (לא רוצים להרטיב את בצק הרביולי), מוסיפים את החמאה ומערבבים
  • אפשר לטחון את התערובת על מנת לתת למילוי מרקם קרמי יותר, אני הלכתי על הגרסה הלא טחונה
רביולי ערמונים בוויסקי, רגע לפני הכניסה למים הרותחים

רביולי ערמונים בוויסקי, רגע לפני הכניסה למים הרותחים

מצרכים לרוטב שמנת וחמאה:

  • חבילת שמנת לבישול
  • מעט חמאה
  • מלח ופלפל

מתכון לרוטב שמנת וחמאה:

  1. מחממים על אש קטנה את השמנת עם החמאה
  2. מערבבים ושומרים שהשמנת לא תגיע לנקודת הרתיחה
  3. מתבלים במעט פלח ופלפל, מורידים מהאש ושופכים מעט על הרביולי

מצרכים למילוי, חמש גבינות (4 מנות):

200 ג' של תערובת גבינות לפי בחירתכם (עדיפות לאחת בעלת מרקם רך יותר, כמו גבינת שמנת או פרומעז, כדי להעניק למילוי מרקם נוזלי יותר)

מתכון למילוי גבינות:

  1. טוחנים במג'י-מיקס/מיקסר יד את כל הגבינות כדי שיימסו יותר בקלות בזמן הבישול הקצר. זהו. יותר פשוט מזה?
מכונת הפסטה, עם תוסף הרביולי, בפעולה

מכונת הפסטה, עם תוסף הרביולי, בפעולה

מצרכים לרוטב חמאת עגבניות:

  • כוס רוטב עגבניות
  • שן שום כתושה
  • קצת מלח ופלפל
  • 50 ג' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

מתכון לרוטב חמאת עגבניות:

  1. מרתיחים בסיר קטן את רוטב העגבניות, מוסיפים את השום, המלח והפלפל
  2. לאחר הרתיחה מוסיפים בהדרגה את החמאה וטורפים אותה אל תוך הרוטב

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

13 מחשבות על “הכי מפנק שיש: מתכון לבצק רביולי טרי ועשיר בטעם

  1. אביגיל

    נשמע כזה קל וטעים!!
    רק שאלה קטנה…שאתה אומר רוטב עגבניות למה אתה מתכוון? עגבניות מרוסקות במגי'מיקס? עגבניות מרוסקות מקופסה? או רסק?

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      האמת שאני קצת סנוב כלפי רסק עגבניות תעשייתי, הפסקתי להשתמש בו כבר לפני מספר שנים.
      התחליפים הטריים או לפחות כאלו מקופסאות שימורים איכותיות יותר עדיפים בהרבה:
      1. רוטב עגבניות ביתי – חותכים עגבניות תמר בשלות (אפשר גם שרי או עגבניות רגילות) לחצאים/רבעים. מערבבים אותן עם מעט שמן זית, קצת סוכר, מלח ופלפל. אפשר להוסיף גם כמה עלי בזיליקום, אני אישית אוהב נענע. שמים אותן בתנור לשעה בחום של 50 מעלות ואח"כ טוחנים. המדקדקים יכולים לסנן כדי להיפטר מהקליפות והגרעינים
      2. לאחרונה התחילו למכור בסופרים בקבוקי זכוכית של עגבניות מרוסקות מאיטליה, מה שחשוב הוא שאין בהם חומרים משמרים למיניהם
      3. יש גם קופסאות שימורים של עגבניות תמר מקולפות או מרוסקות, אותן אפשר לטחון בבלנדר יד

      אהבתי

      1. אביגיל

        איזה כיף קיבלתי עוד מתכון על הדרך! המדקדקים לא מבינים שהקליפות והגרעינים רק מוסיפים ואל גורעים מהעגבניה!
        תודה רבה אלך בעצתך=]

        אהבתי

  2. פינגבק: תיקון עולם: ניוקי תפו"א | שביתה איטלקית

  3. פינגבק: המלצות לשנה הקרובה | שביתה איטלקית

  4. פינגבק: תענוג חורפי: קפלטי במילוי דלעת ערמונים, ריקוטה וסילאן | שביתה איטלקית

  5. פינגבק: אושפלו: עושים כבוד לפלוב של סבתא אסתר | שביתה איטלקית

  6. פינגבק: חוגגים יום הולדת שלוש: קנלוני תרד במילוי ארבע גבינות | שביתה איטלקית – ראשי

  7. פינגבק: תענוג חורפי: קפלטי במילוי דלעת ערמונים, ריקוטה וסילאן | שביתה איטלקית – ראשי

  8. פינגבק: מרכיבים קלאסיקה מחדש: רביולי מרק כתום | שביתה איטלקית – ראשי

  9. פינגבק: לימון מוסיף המון: ספגטי ברוטב לימון | שביתה איטלקית – ראשי

כתיבת תגובה