קנלוני תרד במילוי ארבע גבינות

חוגגים יום הולדת שלוש: קנלוני תרד במילוי ארבע גבינות

לפני שלוש שנים, בדרכי האופיינית והנמהרת, פרסמתי את הפוסט הראשון בבלוג הזה – קנלוני במילוי תרד. הכותרת של הפוסט מסכמת את הכול, "ממה שמצאתי בבית". היו שם קנלוני מוכנים, תרד קפוא ובעיקר תמונה נוראית שלא מעוררת חשק להכין בעצמכם את כל העניין הזה.

כבר תקופה שאני מתחבט כיצד לציין את המאורע החגיגי (ויש שיגידו חסר החשיבות), בסופו של דבר הגעתי סופ"ש אחד לפני ועוד אין החלטה או זמן להכין פרויקט ראוי. חשבתי לבחור את שלושת המתכונים המוצלחים/אהובים עליי, שקלתי לנצל את החגיגה ודווקא לפרגן לחברים שהכרתי דרך הבלוג עם בחירה של מתכונים מצוינים שלהם, חוץ מזה הרצתי בראש עוד כמה רעיונות חצי אפויים.

בסופו של דבר (תודה לרחלי על הרעיון), החלטתי לחזור לאותו רגע בו הכול התחיל, מצ'וקמק ומעפאן ככל שיהיה. יש קטע כזה של בלוגרים עם קילומטראז' סביר מאחוריהם לחזור למתכונים ישנים ולצלם אותם מחדש, כי כולנו השתפרנו בתחום הזה לאורך השנים. פה זה לא היה המקרה, פה היה נחוץ שדרוג מערכות כללי. מה גם שהתברר שקנלוני הוא מאכל מאתגר במיוחד לצילום, כמעט כמו ריזוטו. אז בסופו של הדבר הטעם השתפר פלאים, הצילום עוד רחוק מאופטימלי.

התפתחותה של מנה: קנלוני תרד וגבינות

התפתחותה של מנה: קנלוני תרד וגבינות

את הקנלוני הקנוי החלפתי בכאלו שהכנתי מבצק פסטה טרי, מילוי התרד והבשמל בכלל נעלם. במקום הכנסתי חצי חבילת תרד טרי קצוץ דק לבצק עצמו, את החצי השני קצצתי גס וערבבתי עם ארבע גבינות שונות. הבשמל עבר לתפקיד הרוטב ועטף את הכל בזמן האפייה בתנור. אמנם לא השקעתי בתפאורה כמו מור, אבל אני מקווה שהפעם התמונה כן תעשה לכם חשק.

מצרכים לקנלוני תרד במילוי ארבע גבינות (8-6 אנשים):

  • בצק רביולי (מוסיפים חצי חבילה של תרד קצוץ בשלב הראשון)
  • חבילת תרד טרי, חצי ממנה קצוץ דק וחצי קצוץ גס
  • גליל גבינת עיזים
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת (הקפיאו אותה קצת לפני, כדי להקל על הגירור)
  • חופן זרעי כוסברה
  • מלח ופלפל שחור
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • כוס חלב

מתכון לקנלוני תרד במילוי ארבע גבינות (8-6 אנשים):

  1. מכינים את בצק הפסטה לפי ההוראות
  2. קולים את זרעי הכוסברה שתיים-שלוש דקות על אש בינונית-גבוהה ואחר כך כותשים אותם קלות
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות, חצי חבילה של תרד קצוץ גס, זרעי הכוסברה הכתושים, מלח ופלפל
  4. מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש גבוהה, מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים עד שהוא מתחיל לקבל צבע. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר מעט, אחר כך מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי ערבוב כדי שלא יהיו גושי קמח ברוטב (הפעם אנחנו רוצים רוטב בעל מרקם יותר נוזלי, הוסיפו חלב אם צריך)
  5. מרדדים את בצק הפסטה לעובי בינוני (אצלי במכונה של מרקטו עד למספר 5 מתוך 9) וחותכים ממנו מלבנים של כ-18 ס"מ על 12 ס"מ
  6. מסדרים גליל של המילוי לרוחב מלבן הפסטה, קרוב לאחד הקצוות ומגלגלים עד לצידו השני
  7. מניחים את הגלילים המוכנים על הצד שבו הסתיים הגלגול, מפזרים מעל רוטב בשמל ואופים כ-25 דקות בחום של 180 מעלות

מתעצלים להכין פסטה טרייה ולגלגל בעצמכם את הקנלוני? השתמשו בחבילה של קנלוני מוכנים, אז יהיה לכם קל יותר למלא אותם בעזרת שק זילוף.

הסבר מצולם קצר למתקשים

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

 

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “חוגגים יום הולדת שלוש: קנלוני תרד במילוי ארבע גבינות

  1. נטלי

    מזל טוב!! שדרוג תמונות של מתכונים ישנים זו בהחלט דרך מעולה לציין את המאורע, ו-3 שנים זו חתיכת דרך ארוכה. לחיי עוד הרבה שנים של כתיבה, צילום ואוכל משובח 🙂 כיף שהכרנו!

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      תודה רבה לך גברת עוגיה יקרה, העונג כולו שלנו. בהחלט פרויקט מבורך, רק שפעם הבאה אני עובר לצלם מנה עם פחות אטיטיוד, כזאת שהיא לא פרימדונה ועושה בעיות מול המצלמה 🙂

      אהבתי

  2. פינגבק: מנה ב-4 מרכיבים: פסטה מלנזנה | שביתה איטלקית – ראשי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s