לחם שום, גבינה צהובה וממרח ארטישוק

המתכון הראשון שלי: לחם שום משודרג שכיף לתלוש עם הידיים

לא יוצא לי לעשות את זה הרבה, אבל אני מאוד אוהב להשתתף בפרויקטים עם בלוגרים נוספים. זה כיף לבשל עם עוד אנשים שאוהבים לבלות במטבח כמוני, שנהנים מכך. זה כיף לחלוק עם אנשים את האהבה הזאת גם אם בסופו של דבר כל אחד כל אחד מאיתנו מבשל לבדו. ההתאגדות סביב נושא אחד, כל אחד ואחת מהמקום שדרכו הם נקשרו לכל העניין הזה של אוכל, בישול ואפייה, הופכת את זה לכל כך מרתק.

בגלל כל אלו כל כך התלהבתי מהפרויקט הנוכחי, זה שהפוסט שאתם קוראים כרגע משתייך אליו. מלבד העובדה שהמשתתפים בו הם אנשים שאני מאוד מעריך, הרעיון קנה אותי מהרגע הראשון – "המתכון הראשון שלי". לא סתם חוזרים למתכון הראשון שחיבר אותנו לעולם הזה של האוכל, אלא חוזרים אליו לאחר שנים של ניסיון ולמידה, מוכנים לשדרג אותו ולתת לו טוויסט אישי.

רעיון נהדר, לא?! רק לך תספר לכל אותם בלוגרים מוערכים שהחיבור שלך למטבח התחיל בחיתוך צ'יפס. גם אם אעשה לעצמי קצת הנחות ואחפש את המתכון הראשון שבישלתי מספר אני בבעיה, כבר פרסמתי פה בגאווה את הגרסה שלי לצ'ילי קון קרנה. עכשיו, כשאני כותב את הפוסט, חוזרים אליי זיכרונות מתוקים של לביבות גבינה שאחותי הגדולה היתה מכינה לי מדי פעם. אף פעם לא הכנתי אותן בעצמי, חבל שכבר בחרתי במתכון אחר.

לחם שום, גבינה צהובה וממרח ארטישוק בארבעה שלבים

לחם שום, גבינה צהובה וממרח ארטישוק בארבעה שלבים

'איזה מתכון אחר?' אתם בטח שואלים. למזלי, כמו תמיד, הצדיקה באה לעזרתי והציעה שאעשה גרסה משודרגת של לחם שום, זה שאי שם בניינטיז האמהות של כולנו השתמשו בו כמנת אירוח מהירה וקלה להכנה. שאני אסרב לבצק אפוי בטעם שום?! בחיים לא, בטח אם אפשר להוסיף לו גבינה מותכת, פטרוזיליה קצוצה וממרח ארטישוק, שיחד מקנים לו מראה קצת יותר מתוחכם. או ככה לפחות ניסיתי לשכנע את עצמי.

לחם שום מהפנט נשמע כרעיון הרבה יותר טוב משוב לכתוב על ספק נער-ספק גבר בן 19-18 שמתעל את העצבים שלו לחיתוך של צ'יפס. מתמכר לרגע הזה שהסכין נוגע בקרש החיתוך אחרי שעבר דרך כל תפוח האדמה, כאילו לא מעניינת אותו התוצאה הסופית הקריספית וספוגת השמן. שיט, עכשיו כשאני חושב על זה הייתי יכול לתת פה מתכון לצ'יפס מגניב. למה כל הרעיונות הטובים מגיעים באיחור? תחשבו על זה בזמן שאתם תולשים חתיכה מלחם השום המטורף הזה.

לחם שום, גבינה צהובה וממרח ארטישוק. תענוג לאכול עם הידיים

לחם שום, גבינה צהובה וממרח ארטישוק. תענוג לאכול עם הידיים

מצרכים ללחם שום, גבינה צהובה וממרח ארטישוק (8 אנשים):

  • כיכר לחם עם מעטפת קשיחה (קראסט קראנצ'י) – אני בחרתי בלחם שאור
  • 75 גרם חמאה
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 4-2 שיני שום כתושות (תלוי כמה שומי אתם רוצים את לחם השום שלכם)
  • 75 גרם גבינה צהובה מגוררת (אפשר לבחור בעמק נייטרלית או גבינה בעלת יותר נוכחות, כמו צ'דר או אדאם)
  • 4-3 כפיות של ממרח ארטישוק (תלוי כמה חזק אתם רוצים את הטעם)
  • חצי כפית מלח

מתכון ללחם שום, גבינה צהובה וממרח ארטישוק (8 אנשים):

  1. חותכים את הלחם באלכסונים עד לחלקו התחתון מבלי לחתוך את הבסיס, יוצרים ריבועים גדולים שיהיה כיף לתלוש אחר כך.
  2. מערבבים בקערה את החמאה המומסת, השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה ואת ממרח הארטישוק.
  3. בעזרת הידיים מכניסים את הגבינה הצהובה אל החריצים שבלחם, אחר כך מפזרים מעל את תערובת החמאה, השום והארטישוק, כך שתמצא את דרכה אל לבו של הלחם (זהו סוד הטעם של לחם השום הזה).
  4. עוטפים את הלחם בנייר כסף או נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות כ-10 דקות, אחר כך חושפים את חלקו העליון של הלחם, מברישים אותו בעזרת החמאה המומסת שנותרה ואופים ל-5 דקות נוספות.

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

כל המתכונים שמשתתפים באתגר המתכון הראשון שלי, להנאתכם:

פטיפורים – אינס שילת ינאי | עוף בתפוזים – לייזה פאנלים | עוגת שוקולד וחלבה – רויטל אמיר | עוגת שיש זברה – פז אלסטר | סופלה גבינות – גורמיאו | אגרול עם רוטב חמוץ מתוק – אורן נדלר | טירמיסו שוקולד ובננה – נטלי לוין | עוגת גבינה קרה עם קיווי – יהודית אביב | סלט וולדורף – רותם ליברזון | נקניק שוקולד – רחלי קרוט | סמיפרדו שוקולד – רות אופק | סופגניית הפתעה – שירה נוסבוים |מרק אפונה – מיכל מעוז נחום | מאפה פירוג – אולגה טוכשר | טורטיות במילוי בננה, חמאת בוטנים ומרשמלו – אפרת מוסקוביץ | אוסובוקו אלה מילנזה – רומי נדלר.

המתכון הראשון שלי: כל המתכונים

המתכון הראשון שלי: כל המתכונים

Advertisements

16 מחשבות על “המתכון הראשון שלי: לחם שום משודרג שכיף לתלוש עם הידיים

  1. פינגבק: זה הקטן גדול יהיה | גורמיאו

  2. פינגבק: קינוח טורטייה בננה עם שוקולד חם, חמאת בוטנים, מרשמלו מתמוסס. עם בננות, בעצם כל תוספת שאתם אוהבים תתאים - קוקוס, שברי אגוזים, תותים, התמונה ברור

  3. פינגבק: נחמה בצלחת: מרק פרמז'ן של שה ל'אמי ז'אן | שביתה איטלקית – ראשי

  4. פינגבק: מחווה לבלוג אהוב: טארטלט חציל ופרמז'ן (הטארט של נטלי) | שביתה איטלקית – ראשי

  5. פינגבק: אגרול (או איך הכל התחיל) - אוכל מעשי

  6. פינגבק: טירמיסו שוקו-בננה מזויף | עוגיו.נט

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s