קנולי קפה במילוי קרם שוקולד-בננה

לשדרג את חנוכה: קנולי קפה במילוי קרם שוקולד-בננה

אנחנו חיים בתקופה מרתקת, הכל מסביבנו מתפתח ומשתנה בקצב אדיר, בלתי נתפש. אצל חלק זה מעורר נוסטלגיה, כמיהה רומנטית לחיים הפשוטים של לפני השינוי הגדול, כשהכל היה קל יותר ואפשרויות הבחירה שעמדנו לנגד עינינו לא היו רבות. לא היה כל כך מסובך להחליט על כל דבר.

באיזה תחום הכי מרגישים את זה? יכול להיות שאני קצת מגזים, נסחף עם רוח התקופה, אבל בעיניי חנוכה היה חג הרבה יותר קליל כשהייתי ילד. אהבת ריבה – לקחת סופגנייה עם ריבה, לא אהבת ריבה – אכלת סופגנייה בלי שום מילוי, רציתי להיות ממש מיוחד (וזה נכנס רק בשלב מאוחר יותר) – בחרת בדונאט מלא בסוכר דביק.

משחקים בבצק, בצק קנולי

משחקים בבצק, בצק קנולי

לאט לאט החג הפך ליותר ויותר מאתגר. תחילה הגיעו אותם דונאטים, אחר כך סופגנייה במילוי ריבת חלב ועד הטירוף של היום, שכולל כל מילוי שאפשר להעלות על דעת ותוספות פסיכיות מעל. כמובן שהכול מתבטא במחיר, מה שהופך את הבחירה ליותר קשה, כי מי רוצה להתבאס על סופגנייה שעולה כמו חשבון פלאפון חודשי.

השנה מצאתי לזה פתרון – קנולי. גם בחנוכה הראשון של הבלוג הכנתי את גלילי הבצק האיטלקיים האלו, רק בצורתם הקלאסית. הפעם, אחרי שלוש שנים ומתוגבר בניסיון עשיר יותר עם בצקים, החלטתי לנסות כמה שדרוגים. בכל זאת רוח התקופה היא לשדרג את הפשוט. הבצק קיבל חיזוק בטעם קפה, המילוי (ריקוטה ושוקולד) הוחלף בגנאש שוקולד מוקצף עם בננה (השילוב בין הצדיקה לביני הוליד פיצוץ של מילוי, רק אומר).

לא מזכיר את הפסל של קדישמן מחוץ להבימה?

לא מזכיר את הפסל של קדישמן מחוץ להבימה?

מצרכים לקנולי קפה במילוי קרם שוקולד-בננה (כ-24 קנולי)
לבצק:

  • 280 גרם קמח
  • 50 גרם סוכר טחון דק
  • 2 כפיות קקאו איכותי, מנופה
  • 50 ג' חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס ליקר קפה (קלואה)
  • 4 כפיות סוכר וניל
  • קורט מלח
  • חלבון ביצה
  • אבקת סוכר, לקישוט
  • שמן לטיגון עמוק
  • גלילי מתכת (לפחות ארבעה, אפשר להשיג בחנויות בישול ואפייה)

למילוי:

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ/שוקולד צ'יפס
  • 400 מ"ל שמנת מתוקה
  • כף פודינג אינסטנט וניל
  • 2 בננות מרוסקות

מתכון לקנולי קפה במילוי קרם שוקולד-בננה (כ-24 קנולי)

הכנת המילוי

  1. מביאים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד. מחכים דקה ומערבבים בעדינות עד שנוצר גנאש אחיד.
  2. מניחים את הקערה במקרר עד שהגנאש התקרר לגמרי (עניין של כשעתיים-שלוש).
  3. לאחר שהגנאש התקרר, מקציפים אותו יחד עם השמנת המתוקה שנותרה (150 מ"ל) וכף הפודינג עד שמתקבל קרם יציב (לא יותר מדי יציב)
  4. שופכים פנימה את הבננות המרוסקות ומקפלים פנימה בזהירות כדי לא לשבור את הקרם.
  5. מניחים לקירור של שעה נוספת במקרר, אחריה אפשר להשתמש בשקית זילוף על מנת למלא את הקנולי

הכנת הבצק והקנולי

  1. מניחים את כל חומרי הבצק ומערבלים במיקסר בעזרת וו לישה שבע-עשר דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מגבירים למהירות בינונית ולשים ארבע-חמש דקות נוספות לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. עוטפים ביריעת ניילון ומניחים במקרר לפחות לשעה.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר 20 דקות לפני השימוש.
  5. מחלקים לשלושה חלקים ומרדדים במכונת הפסטה (בד"כ עד שלב 5-4 אצלי, מתוך תשע).
  6. קורצים עיגולים בקוטר של 11 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות או כוס. מרדדים קלות עם מערוך לקבלת צורה אליפסית יותר.
  7. מניחים גליל מתכת במרכז הבצק, מגלגלי סביבו צד אחד של הבצק ומורחים את הקצה החיצוני בחלבון הביצה, משלימים את הגלגול ומדביקים היטב את הקצוות בעזרת הביצה. כדאי לקפל את השוליים מעט החוצה כדי שהשמן יגיע גם לחלק הפנימי וכך ההפרדה מגלילי המתכת הופכת לקלה יותר.
  8. מחממים את השמן לטיגון עד לחום של 180 מעלות, מניחים שניים-שלושה קנולי בפעם ומטגנים לדקה-שתיים. היזהרו בשלב זה, כי הם נוטים להישרף מהר.
  9. מוציאים לספיגת השמן על צלחת סוכר, מפרידים בסיבוב את הגלילים החמים (זהירות) ואחרי שהסוכר ספג את השמן מנערים את מה שנשאר ממנו על הקנולי.
  10. ממש לפני ההגשה מזליפים את המילוי אל הקנולי משני צדדיו, מפזרים מעל אבקת סוכר לקישוט ומגישים.

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

קנולי קפה במילוי קרם שוקולד-בננה

קנולי קפה במילוי קרם שוקולד-בננה

2 מחשבות על “לשדרג את חנוכה: קנולי קפה במילוי קרם שוקולד-בננה

  1. יערה

    היי, רציתי לשאול אם לדעתך יעבוד בטיגון של עיגולים ולא בטיגון של גלילים? כלומר, פשוט להכין עיגולים שטוחים ולטגן אותם? או שהצורה משתנה בטיגון?

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      זה יכול לעבוד, הם מעט מתנפחים בטיגון וצריך לקחת את זה בחשבון. על הצורה הם ישמרו, זה אני יכול לספר מניסיון כואב של כמה שלא נדבקו היטב 🙂

      אהבתי

כתיבת תגובה