אני חושב שתמיד אהבתי קפה. מהרגע הראשון שההורים אפשרו לי לשתות אותו ועד היום. אז קראו לזה "קפה ילדים", הכינו אותו עם כפית שטוחה של אבקת החול שנקראת קפה נמס עלית, מלא חלב ושלוש כפיות סוכר. אבא היה צוחק שאני שותה קצת קפה עם הסוכר שלי. הומור של אבות. זה היה הכי רחוק מקפה שאפשר.
אמנם עם השנים החלב פחת והקפה השתפר, אפילו הסוכר לאט לאט הצטמצם. בשנים האחרונות הצלחתי לרדת עד חצי כפית בלבד. אפילו נפטרתי מהסוכר הלבן המזיק לטובת סוכר קנים טבעי, שהצדיקה טוענת שהוא בריא יותר או מזיק פחות. האהבה לקפה נותרה בעינה, אולי אפילו גברה.
את הטעם של הקפה אני אוהב במיוחד בקינוחים – שוקולד קפה, גלידת מוקה ושאר הווריאציות האפשרויות. לכן זה די ברור שטירמיסו יהיה אחד הקינוחים האהובים עליי, הרי מדובר בעוגת שכבות של עוגיות טבולות בקפה וקרם עשיר ומתקתק. שילוב מנצח בשבילי, בטח כשמכינים אותו היטב. ב"דה פפה", הפיצרייה הטובה בת"א עד שנסגרה (שוב) לאחרונה, נהגו להכין טירמיסו מושלם בספל של הפוך. מינון מושלם לקינוח כזה, מספיק בשביל לגרום לך להתלבט אם להזמין עוד אחד כי לא נעים לך ללקק את הספל מול כולם, ובאותו זמן מספיק להזכיר לך שאין סיכוי שלא תתחרט על ההחלטה לחסל מנה נוספת.

טירמיסו, קינוח איטלקי קלאסי
את המתכון המצורף אתם יכולים להכין בכוסות בשביל ההגשה המפונפנת, אבל קחו בחשבון שמדובר בהרבה יותר עבודה והרבה פחות כיף. הרי תיהנו יותר מלאכול את הטירמיסו שתכינו היישר מהתבנית. מדובר במתכון איטלקי קלאסי, שאליו הוספתי את הברנדי והורדתי 200 גרם של שוקולד מגורר (יועד להיכנס בין השכבות). אפשר לוותר על הברנדי למקרה שמכינים את הקינוח לכל המשפחה, אם כי הוא מעניק עומק אחר לקינוח.
מצרכים לטירמיסו (6 אנשים):
- 2 חלבונים
- 4 חלמונים
- קורט מלח
- 150 גרם אבקת סוכר
- 400 גרם גבינת מסקרפונה
- 200 גרם בישקוטים
- 150 מ"ל אספרסו או קפה חזק
- 50 מ"ל ברנדי
- אבקת קקאו לקישוט
מתכון לטירמיסו (6 אנשים, תבנית 20 ס"מ על 20 ס"מ):
- מקציפים בקערה נקייה את החלבונים עם המלח עד שמקבלים קצף יציב.
- מקציפים את החלמונים יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי ובעל צבע חיוור.
- אפשר להקציף גם את גבינת המסקרפונה כדי לתת לה מרקם אוורירי יותר ולהקל על השילוב בין שלושת המרכיבים.
- אל הקערה עם החלמונים מקפלים פנימה את המסקרפונה בשלבים ואח"כ עושים את אותו הדבר עם החלבונים המוקצפים.
- מקררים את הקפה ומערבבים אותו יחד עם הברנדי.
- טובלים כל בישקוטי לשנייה-שתיים בתערובת הקפה-ברנדי ומסדרים בתבנית עד שכל התחתית מכוסה. מעל מפזרים שכבה נדיבה של הקרם. מעל מסדרים שכבה נוספת של בישקוטי טבולים בקפה ושכבת קרם. מקשטים עם אבקת קקאו ומניחים במקרר לשלוש שעות לפחות לפני ההגשה.

טירמיסו. אין על טעם הקפה
אם רק היה לך ליקר קפה, נגיד קלואה, לשלב במתכון 😉
אהבתיאהבתי
אם רק היו לי שכנים שנמצאים בבית…
אהבתיאהבתי
אפילו היינו מתואמים בהצהרות האהבה לקפה
החלפות טירמיסו לאלתר 😉
אהבתיאהבתי
סגור ☕
אהבתיאהבתי
אלוהים אדירים איך בא לי.
אהבתיאהבתי
הקרם אמור לצאת צהוב???
אהבתיאהבתי
הוא אמור לצאת צהבהב בגלל החלמונים, אם הם היו ממש צהובים אז יכול שהיתה להם יותר השפעה על הצבע
אהבתיאהבתי
איזו גבינה אפשר במקום מסקרפונה?
אהבתיאהבתי
אין גבינה שזהה במרקם ובטעם למסקרפונה, אבל אפשר להשתמש בגבינת שמנת או שמנת מתוקה או בשילוב של שניהם
אהבתיאהבתי