עוף מטוגן, כנפיים חריפות. פינוק

ה-PFC עולה מדרגה: כנפיים חריפות

יש משהו מאוד אינטימי בלבשל עם אנשים אחרים, במיוחד במטבח שלך. לא בא לך לעשות את זה עם כל אחד, אבל כבר מהרגע הראשון שפגשתי את גיל מ"מבשל ואוכל" היה לי ברור שניכנס יחד למטבח.

בסופו של דבר הוחלט ששיתוף הפעולה הראשון שלנו יכלול שמן. הרבה שמן. נפגשנו בצהריי יום רביעי, כל אחד עם מנה הגונה של ירקות שהיה שמח לברר מה קורה להם בתום כמה דקות טובות של טיגון עמוק. מלבד החשודים הרגילים (תפו"א ובטטה) היו גם כמה מוכרים פחות בגזרת הצ'יפס (גזר, סלק, צנונית, קולורבי), לא מוכרים כלל (קסבה/יוקה) ואחרים שבכלל לא הייתם חושבים לזרוק לסיר של שמן רותח (שורש פטרוזיליה, ארטישוק ירושלמי). רוצים לקרוא איך יצא? קפצו לפוסט של גיל, שלקח אחריות על הצד הירוק של השת"פ.

מנפלאות הטיגון העמוק, יום בחייו של שמן רותח

מנפלאות הטיגון העמוק, יום בחייו של שמן רותח

אני התרכזתי בשיפור המתכון שלי לעוף מטוגן. בפעם הקודמת, בדיוק לפני שנה, הגשתי לכם גרסה של PFC שמכינים בתנור. הפעם, אחרי מספר ניסיונות, החלטתי להציע מתכון שונה לגמרי. נאמן יותר למקור מדרום ארה"ב. כולל המון תבליני והשרייה בריוויון לחצי יום לפחות כדי לרכך את העוף. בלי זכר לפירורי לחם וביצה. ומטוגן בשמן עמוק. כן. שיא הבריאות אצלכם בצלחת. הפעם הכנפיים החריפות שלי יצאו בדיוק כמו אלו של KFC, מינוס התיבול המיוחד של קולונול סאנדרס. תודות לגיל גם התוודעתי לאתר Serious Eats, שמציע ניתוחים עשירים למתכונים אהובים ומבצע עשרות בדיקות עד שהוא מגיע לתוצאה הרצויה. ממליץ לכם לבקר. הפעם נעזרתי בעצות שלו בנוגע לעוף מטוגן, אותן אפשר למצוא כאן.

משרים, מקמחים, מטגנים ואוכלים. ארבעה שלבים בדרך לעוף מטוגן

משרים, מקמחים, מטגנים ואוכלים. ארבעה שלבים בדרך לעוף מטוגן

מצרכים לכנפיים חריפות כמו ב-KFC (ארבעה אנשים):

  • 1 ק"ג כנפיים, חצויות לשתיים
  • חצי ליטר ריוויון
  • 4 כפיות צ'ילי גרוס, 8 כפיות פפריקה חריפה, 2 כפיות פלפל שחור, 4 כפיות אבקת שום, 8 כפיות מלח
  • שתי כפות דבש
  • שמן צמחי לטיגון, עדיף קנולה או שמן תירס
  • כחצי ק"ג קמח

מתכון לכנפיים חריפות כמו ב-KFC (ארבעה אנשים):

  1.  מערבבים את התבלינים והדבש עם הריוויון בקערה גדולה (לא ממתכת) ומשרים את העוף (מוודאים שהנוזל מכסה את כולו) ל-12 שעות לפחות, על מנת שיתרכך וכדי שיספוג את הטעמים
  2. מוציאים את העוף כ-45 דקות לפחות לפני ההכנה, כדי שיתחמם לטמפרטורת החדר
  3. בקערה קטנה מערבבים היטב את כל התבלינים: 4 כפיות פפריקה, 2 כפיות צ'ילי, 2 כפיות אבקת שום, 4 כפיות מלח וכפית פלפל שחור טחון. אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם או להגדיל כמויות במידה שמעוניינים בטעם חריף יותר
  4. מערבבים חצי מתערובת התבלינים עם הקמח בקערה גדולה, את החצי השני שומרים בצד לפיזור על הכנפיים המוכנות
  5. מחממים תנור ל-100 מעלות
  6. בעזרת הידיים או מלקחיים מוציאים את הכנפיים, אחת אחת, מהמשרה ומקמחים היטב מכל הצדדים. מניחים בצד הקערה וחוזרים על הפעולה עד שאין מקום
  7. מחממים שמן (בגובה של 7.5 ס"מ) בסיר עמוק לטמפרטורה של 175 מעלות. אפשר לבדוק אם השמן בטמפרטורה הנכונה בעזרת זריקה של קמצוץ קמח, שבד"כ יגרום לרעשי פצפוץ בערך בטמפרטורה הזאת
  8. מנערים קמח מיתר מהכנפיים ומטגנים כ-8 דקות. עדיף לבצע את הפעולה בנגלות (שיהיה קצת מקום פנוי בסיר) על מנת לא להוריד את הטמפרטורה של השמן בצורה דרסטית. כשהכנפיים בעלות צבע חום זהוב מוציאים ושומרים בתנור עד להגשה (אל תשכחו לפזר את תערובת התבלינים על כל כנף)
  • מי שמעוניין במתכון כשר אפשר לוותר על השלב הראשון או להשרות את העוף במי מלח (30 גרם מלח לליטר) עם התבלינים. בשל ריכוז המלח הגבוה יותר מומלץ לוותר על ההמלחה המאוחרת יותר במתכון. אם המים לא מספיק דביקים בשילוב עם הקמח, אפשר להעביר את העוף דרך ביצה טרופה

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

הגרסה שלי לכנפיים חריפות, PFC כבר אמרתי?

הגרסה שלי לכנפיים חריפות, PFC כבר אמרתי?

34 מחשבות על “ה-PFC עולה מדרגה: כנפיים חריפות

  1. פינגבק: צ'יפס דקים מירקות שורש » מבשל ואוכל

  2. אורן

    ראשית, הרבה זמן אני מחפש שיחזור של KFC, לא רק הכנפיים, יש ברשת המון גירסאות בד"כ אם אינספור תבלינים שאין כל כך בארץ. זה נראה פשוט ומוצלח, אני אנסה.
    שנית Serious Eats בעיקר ה-Food Lab זה אחלה אתר. אני ממליץ לך לבדוק את פרוייקט הירקות הקלויים שלו. שדרוג אמיתי.
    http://www.seriouseats.com/2013/12/the-food-lab-how-to-roast-vegetables.html

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      משום מה אני נמשך לכנפיים ולעוף החריף, הגרסה הרגילה כבר פחות עושה לי את זה
      ה-food lab זה החלק הבאמת מגניב, מקנא באנשים עם הזמן, הידע והסבלנות לעשות את זה

      אהבתי

    2. גיל

      או, סוף סוף מישהו מאשר את מה שאני תמיד אומר וכולם מתווכחים איתי עליו:
      זה ממש בסדר לשטוף פטריות ולא לאכול אותן עם קצת בוץ! 🙂

      אהבתי

      1. אורן

        גיל,
        בדיוק כתבתי על זה בפוסט בשבוע שעבר. (אני אחסוך לך למצוא משפט אחד בפוסט ארוך…)
        "ובקשר לניקוי הפטריות, ברור שלא שוטפים פטריות במים, הן כמו ספוג בקטע הזה, אבל מצד שני התאוריה שפטריות לא צריך לנקות לא באה לי בטוב. אז פשרה, אני עובר על כל פטריה עם מטלית (מגבת נייר רב פעמית) לחה, ומנקה היטב את כל הפרורים השחורים וכתמים אחרים."…
        אורן

        אהבתי

      2. גיל

        אני משום מה לא יכול להגיב לתגובה, אז אני מגיב לעצמי.
        פטריות הן אמנם כמו ספוג, אבל כשהן שלמות, יש להן מין שכבה חיצונית דקה, כמו עור, שלא נותנת למים להיספג באמת. ולראיה, גם אחרי השריה ממושכת הוא אומר שהן ספגו מים במשקל 2 אחוז ממשקלן. זה באמת כלום וזה אחרי השריה ולא שטיפה מהירה.
        אז אפשר ללטף בעדינות את הפטריות עם נייר סופג, ברור. אבל בעיניי זה מיותר, ו"אסור לשטוף פטריות במים זורמים" זו סתם עוד אגדה אורבנית שאפשר לשכוח ממנה.
        אגב, כתבתי בוץ, אבל זה בעצם דשן. אני תמיד אעדיף קצת מים בפטריות שלי, מאשר קצת קקי של פרות 🙂

        אהבתי

  3. פינגבק: צ’יפס דקים מירקות שורש/גיל-מבשל ואוכל | FunBlog

  4. פינגבק: איך משחזרים מונדיאל? קציצות כרישה וגבינות על רוטב עגבניות וחצילים | שביתה איטלקית

  5. אלון

    הי עמרי,
    כמה תבלינים שמים במשרה בשלב #1?
    כמות התבלינים שרשמת, למיטב הבנתי, מתייחסת לקמח ולפיזור שאחרי..
    תודה רבה על המתכון!

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      היי אלון,
      כמות התבלינים בכל שלב במתכון נקבעת על ידך, היא תלויה בחוזק הטעם שאתה מבקש להשיג. כפית מכל אחד היא המינימום לשלב הראשון, אפשר גם קצת יותר בשביל לקבל טעם חזק יותר
      בהצלחה

      אהבתי

      1. עמרי פולק מאת

        שאלה מעניינת, לא ניסיתי לעשות זאת
        יש מתכונים אמריקאים שעושים בזה שימוש, אז אני מניח שזה אפשרי
        אתה יכול גם להמיר את הריוויון במי מלח על מנת להשיג את אותו אפקט של ריכוך הבשר

        אהבתי

  6. פינגבק: צ'יפס דקים מירקות שורש / מבשל ואוכל - il.blog.funzing.com

  7. פינגבק: איך משחזרים מונדיאל? קציצות כרישה וגבינות על רוטב עגבניות וחצילים | שביתה איטלקית – ראשי

  8. פינגבק: סביצ'ה טונה אדומה, סלמון, ענבים אדומים, נקטרינה, ליים וסריראצ'ה | שביתה איטלקית – ראשי

    1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

      אין כמו פנאט דתי שהוא גם בור.
      הכנפיים הן של עוף, הציעו לך מי מלח במקום רוויון ושעטנז זה איסור על אריגת צמר ופשתים.
      די שטויות יצאו לך, לא?

      אהבתי

      1. הילה

        אשמח להסבר על מי המלח כתחליף לרוויון…חיפשתי בתגובות ובמתכון ולא מצאתי

        אהבתי

  9. פינגבק: קציצות ירק ובשר אפויות ומלאות בכל טוב | שביתה איטלקית – ראשי

  10. פינגבק: לביבות תפוח אדמה אפויות עם הפתעה | שביתה איטלקית – ראשי

  11. רן

    עשיתי עכשיו לשבת כשר בלי רוויון יצא פשוט אחד לאחד תודה על המתכון!!!! חבל שאי אפשר לעלות תמונה

    אהבתי

  12. פינגבק: הבלוג חוגג 5 עם 5 המתכונים הכי פופולריים שלו | שביתה איטלקית – ראשי

  13. פינגבק: חלת פיצה | שביתה איטלקית – ראשי

  14. פינגבק: כמו בארה"ב: פרייד צ'יקן דרומי אמיתי | שביתה איטלקית – ראשי

  15. פינגבק: עוף מטוגן מושרה בלימון מהמטבח היהודי-איטלקי | שביתה איטלקית – ראשי

כתיבת תגובה