קציצות ירק ובקר אפויות, קצת בריאות

קציצות ירק ובשר אפויות ומלאות בכל טוב

בשנתיים האחרונות, למרות שזה לא תמיד נראה ככה באינסטגרם שלי, נעשים פה בבית מאמצים להבריא את התזונה של הצדיקה ושלי. הרבה יותר ירקות נכנסו, הרבה פחות דברים מטוגנים ושמנים נכללו בתפריט (תמיד אתגעגע אליך עוף מטוגן). אחת הדרכים לעשות את זה היתה לקחת מנות שנהגתי להכין ולשלב בהן מרכיבים בריאים יותר.

את המנה שמובאת פה, קציצות ירק ובשר, הכנתי מאז תחילת התהליך המון פעמים. בכל הזדמנות ניסיתי להכין את הקציצות קצת אחרת. פעם עם מנגולד ופעם עם קייל, קצצתי את הירוקים הכי דק שאפשר או הלכתי על האופציה של חיתוך גס (מעולה עם הקייל, שהופך לפריך). אף פעם לא טיגנתי אותן, תמיד עם קצת שמן בתנור.

הסיבה שאני מכין כל כך הרבה קציצות היא שפעם הצדיקה אמרה לי שקציצות ופתיתים הן המנה האהובה עליה. מאז הגענו להסכמה על הקציצות, אבל בכל הנוגע לפתיתים אנחנו דעותינו עוד חלוקות. אני גדלתי על האסכולה של פתיתים עם בצל מטוגן ופלפל שחור, היא משוועת לפתיתים רכים ששוחים ברוטב (עם אבקת מרק, פיכס). איזה סוג אתם מעדיפים עם הקציצות שלכם?

קציצות ירק ובקר אפויות, מלאות בכל טוב

קציצות ירק ובקר אפויות, מלאות בכל טוב

מצרכים לקציצות ירק ובשר (כ-25 קציצות):

  • 500 גרם בשר טחון (עדיף עם קצת שומן)
  • 5 עלי מנגולד גדולים
  • 4 גבעולי סלרי
  • 5 עלי קייל גדולים
  • עלי זעתר טריים מגבעול-שניים
  • חופן אגוזי קשיו
  • חופן פיסטוקים
  • פירורי לחם
  • ביצה/קמח עדשים כתומות
  • שמן זית לשימון התבנית

מתכון לקציצות ירק ובשר (כ-25 קציצות):

  1. קוצצים דק את כל הירוקים (מנגולד, סלרי, קייל וזעתר) ואת האגוזים (קשיו ופיסטוקים) במעבד מזון.
  2. מערבבים את התערובת הקצוצה עם הבשר, פירורי הלחם והביצה/קמח עדשים כתומות עד שמתקבלת תערובת שממנה אפשר להכין קציצות.
  3. מחממים תנור ל-220 מעלות, משמנים נייר אפייה עם שמן הזית.
  4. לוקחים חופן מתערובת הבשר, מכדררים לכדור קטן ואחיד ואז משטחים לקציצה שטוחה בצורת דיסקית.
  5. מסדרים בתבנית בצורה מרווחת ומזליפים עוד מספר טיפות שמן על כל קציצה.
  6. אופים כ-30-25 דקות או עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.

7 מחשבות על “קציצות ירק ובשר אפויות ומלאות בכל טוב

  1. אפרת

    המתכון ניראה מעולה!
    האם ניתן להכין גם מבשר אחר? הודו למשל? והאם ניתן להחליף את הקייל בתרד? או פשוט להכפיל את כמות המנגולד?

    אהבתי

  2. עדי צבר

    היי…בקר טוב. בחיים לא טעמתי קיים.
    המתכון מעולה.
    האם הן לא יוצאות יבשות מדיי ??
    אנחנו גם מעדיפים לא לטגן.
    ואם כבר איזה רוטב עושים לפתיתים???

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      סליחה, רק עכשיו ראיתי שלא פרסמתי את התגובה:
      הן לא יוצאות יבשות מדי מכמה סיבות: בירק יש נוזלים, השומן של הבשר נמס אל תוך הקציצות ולכן כדאי לקח בשר טחון עם 15-10 אחוז שומן.
      לגבי רוטב לפתיתים, אצלנו בבית אוהבים לבשל אותם במיץ עגבניות עם מעט פלפל שחור ומלח. פשוט וטעים

      אהבתי

כתיבת תגובה