פסטה ברוטב שמן זית, אנשובי, עגבניות מיובשות, שום ונענע (צילום: דרור עינב)

פשוט ומהיר: פסטה בחמאת אנשובי, עגבניות מיובשות, שום ונענע

אם הייתי צריך לבחור את מה שמאפיין את התקופה האחרונה בחיים שלי הייתי מתקשה לבחור בין עומס לאי ודאות. הראשון השתלט על האווירה בבית מאז שגם הצדיקה וגם אני התחלנו במסע אל עבר התואר השני, כל אחד בתחומו. פתאום אין לאף אחד מאיתנו זמן פנוי, אני אפילו נאלצתי לוותר על השינה המתוקה בזמן ההסעה לעבודה וממנה (החיים האלו נוראים).

על אף כל מה שכתבתי, ובעיקר תודות לחופשת הסמסטר שנותנת לנו תחושה מזויפת של פנאי, אני חושב שהייתי בוחר באי הוודאות. הפוסט הזה, כמו גם זה שיבוא אחריו, יהיו האחרונים שאבשל במטבח הנוכחי שלי, בבית שלי. בקרוב מאוד אנחנו מתחילים שיפוץ, שבסיומו נגשים חלום ונחיה כמו אנשים בוגרים באמת, בבית שהוא לגמרי שלהם מכל הבחינות. אנחנו יודעים מתי הפרויקט הזה יתחיל, אנחנו רק מקווים שנדע מתי ואחרי כמה מהמורות הוא יסתיים.

פסטה בחמישה מרכיבים (צילום: דרור עינב)

פסטה בחמישה מרכיבים (צילום: דרור עינב)

יש בבית מי שיודע להתמודד עם אי הוודאות הזה יותר טוב, ויש את אלו שזה מפחיד אותם. כלפי חוץ לפחות, שנינו שומרים על קור רוח ולא מסגירים דבר, אבל מסתבר שהוא בא לידי ביטוי גם במטבח. דבר ראשון, רגע לפני שאנחנו אורזים הכול ועוזבים את הבית לתקופת השיפוץ אני עושה כל מאמץ לסיים את כל המצרכים שיש פה. לפעמים זה מוביל לבחירות קולינריות מעט מטרידות, לא אשקר לכם. דבר שני, את המתכון שנמצא בתחתית הפוסט הכנתי בשתי ורסיות ואני מתקשה להחליט איזו מהן טובה יותר – אחת עם חמאת אנשובי, השנייה עם שמן זית ואנשובי קצוץ.

שתיהן טעימות, כל אחת בדרכה. אחת מעט יותר עשירה ומושחתת, השנייה מעט בריאה יותר (או שמא פחות לא בריאה?). שתיהן טעימות מאוד, בהנחה שאתם אוהבים טעמים חזקים של אנשובי ,ים, מליחות, חמיצות. לא משנה במה תבחרו שתיהן קלות מאוד להכנה. אשאיר לכם את ההחלטה, אי ודאות כבר כתבתי?

בטח שמחתם לב, אבל כמו את הפוסט הקודם (מרק פרמז'ן), גם את הפוסט הזה צילם דרור עינב המוכשר.

פסטה ברוטב שמן זית, אנשובי, עגבניות מיובשות, שום ונענע (צילום: דרור עינב)

פסטה בשמן זית, אנשובי, עגבניות מיובשות, שום ונענע (צילום: דרור עינב)

מצרכים לפסטה בחמאת אנשובי, עגבניות מיובשות, שום ונענע (4 מנות)

  • חבילת פסטה קצרה (500 גרם)
  • צנצנת קטנה של אנשובי (כ-80 גרם)
  • עשר עגבניות מיובשות, חתוכות לחתיכות בינוניות
  • 50 גרם חמאה/רבע כוס שמן זית
  • שלוש-ארבע שיני שום, פרוסות לפרוסות עבות
  • עלי נענע משניים-שלושה גבעולים, קצוצים דק
  • גבינת פרמז'ן

מתכון לפסטה בחמאת אנשובי, עגבניות מיובשות, שום ונענע (4 מנות)

  1. קוצצים דק מאוד את רוב תכולת צנצנת האנשובי, משאירים בצד ארבעה-חמישה פילטים חתוכים לחתיכות גדולות
  2. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה, לרוב דקה פחות ממה שכתוב על השקית
  3. ממיסים במחבת גדולה ועל אש בינונית את החמאה.
    בשלב הזה אתם יכולים לבחור להשתמש בשמן זית או בשמן שבו היה האנשובי (נותן טעם חזק יותר של ים), חממו את השמן בזהירות והימנעו מלשרוף אותו
  4. הוסיפו את השום, כשתי דקות לאחר מכן את האנשובי הקצוץ ולאחר כשתי דקות נוספות את העגבניות המיובשות
  5. הוסיפו למחבת את הפסטה המוכנה וערבבו היטב עד שהרוטב יעטוף את כל הפסטה
  6. הגישו ופזרו מעל כל מנה מספר חתיכות אנשובי, מעט נענע קצוצה וגילופי פרמז'ן (בעזרת קולפן ירקות)

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

פסטה ברוטב שמן זית, אנשובי, עגבניות מיובשות, שום ונענע (צילום: דרור עינב)

פסטה בחמאת אנשובי, עגבניות מיובשות, שום ונענע (צילום: דרור עינב)

15 מחשבות על “פשוט ומהיר: פסטה בחמאת אנשובי, עגבניות מיובשות, שום ונענע

  1. ענת

    היי!
    הכנתי אתמול בערב ויצא נהדר!!!
    לא היו לי עגבניות מיובשות (הייתי בטוחה שיש ומאד התאכבתי לגלות שאין..) אז שמתי קצת שרי ונתתי לרוטב עוד קצת זמן בישול, ויצא חמצמץ ומעולה.
    ועוד דבר – ניסיתי להתקמצן על האנשובי, צנצנת נראה לי המון, במיוחד כשלאנשובי טעם כל כך דומיננטי,
    אבל אתה צודק- הבישול/טיגון בחמאה מעדן את הטעם ויכולתי בכיף להוסיף עוד.

    תודה רבה!

    אהבתי

  2. פינגבק: פסטה ברוטב פסטו מנגולד, קשיו ורוקפור | שביתה איטלקית – ראשי

  3. גיל

    לא יודע איך ראיתי את המתכון הזה רק עכשיו (טוב, כי חיפשתי מתכוני פסטה ל-T5 🙂 ) אבל יואו! חייב להכין. או בעצם חייב שתכין לי.

    אהבתי

  4. פינגבק: 10 מתכוני הפסטה הפופולריים ב-2017 | שביתה איטלקית – ראשי

  5. דון

    היי עמרי פולק … לפני הכנה שאלה, לא הבנתי האם צריך להשתמם גם בחמאה וגם בשמן זית ? ואם כן איך לשלב את שתי השמנים באותו מחבת ? לא ברור אודה על תשובתך

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      צריך לבחור באחד מהם, שאיתו מתחילים את הכנת הרוטב. בהמשך יש אפשרות להוסיף מעט שמן זית במקום השמן שבו נשמרו האנשובי, אבל אני ממליץ להשתמש בשני בגלל שהטעם שלו חזק יותר

      אהבתי

      1. דון

        הייי…. עדיפות להשתמש בחמאה במקום בשמן זית או בכלל בשמן של האנשובי כוונתך? סליחה לא ירדתי לסוף דעתך

        אהבתי

      2. עמרי פולק מאת

        בשלב הראשוני אני מעדיף חמאה, בשלב הוספת האנשובי ניתן לבחור בין שימוש בשמן שבו נשמרו לבין שמן זית. מקווה שזה ברור יותר עכשיו 😁

        אהבתי

      3. דון

        להבנתי יש להמיס את חמאה במחבת, ופה לא ברור לי האם כוונתך להוסיף על החמאה המומסת בנוסף רבע כוס שמן או לחילופין שמן של הסרדינים ? (כי ניתן טעם יותר דומיננטי) ?

        אהבתי

כתיבת תגובה