סגנאקי. מעט דבש מעל ויש לכם מנה ראשונה מדהימה

סגאנקי מטוגנת: הגבינה שמזכירה לי את יוון

אני חייב להודות שקצת כואב לי לשמוע על כל הבלגן שקורה בימים אלו ביוון, יש לי פינה חמה בלב לשכנה מאגן הים התיכון. לפני כמעט חמש שנים יצאתי לחופשה ראשונה עם המשפחה של הצדיקה, שבוע באי הקסום פארוס.

יכול להיות שלפניה היה גם איזה סופ"ש בכנרת, אבל זאת היתה הנסיעה הראשונה איתם לחו"ל. רק הגעתי לחופשה הזאת כשאני עוד שקוע בגעגועים לדרא"פ ולא מפסיק לדבר על נסיעת העבודה למונדיאל כאילו היתה הטיול הגדול שלי. הייתי בלתי נסבל. שבוע בפארוס הפך אותי לקצת יותר נסבל, רק קצת.

אם הייתי צריך להגדיר את החופשה הזאת בשתי מילים הייתי הולך על "חופשת גלויה", כזאת שעומדת בכל הציפיות שיצרו לנו הפרסומות סביבנו. בדיוק מה שמכרו לנו כל החיים על נופש ביוון. לא סופ"ש בקלאב הוטל לוטרקי יוון, אלא מלון נחמד באי קטן עם הרבה חופים יפים, ים ירוק-כחול ואוכל נהדר. והרי אנחנו באנו בשביל האוכל.

במהלך השבוע התעוררו בי שתי תחושות שהתנגשו אחת בשנייה כל הזמן. מצד אחד חוויתי תחושת חופש אולטימטיבית, כזאת שמרגישים רק כשנוסעים למקום בו לא מקבלים החלטות יותר רחוקות מאיפה אוכלים את הארוחה הבאה. אל תדברו איתי על מחר. מצד שני מזג האוויר התחיל להתקרר וחצי מתושבי האי כבר סגרו את העסקים שלהם וחזרו לאתונה או להיכן שגרו בתקופת החורף, היה מין לחץ באוויר שעוד רגע סוגרים עליך הכול.

בסוף, כמו שאתם מבינים, תחושת החופש ניצחה. העובדה שכל בוקר בחרנו חוף אחר לבקר בו, בצהריים קפצנו לסלט יווני בטברנה הקרובה ובערב טעמנו את המעדנים המקומיים תרמה רבות לעניין. אכלנו שם נהדר, הכל היה טרי ופשוט. היום אני זוכר רק מנה אחת – סגאנקי. יש מי שמכינים אותה בתנור, אבל בשבילי היא לעד תהיה חתיכת גבינה מטוגנת. אין הרבה דברים יותר טעימים מגבינה מטוגנת.

באחד הערבים הראשונים, אם לא הראשון שבהם, הגישו לנו אותה עטופה בעלי פילו ועם דבש מעל. מעדן. לרוב מכינים את הסגאנקי מגבינת קפלוטירי, שהיום כבר אפשר למצוא בישראל די בקלות. מאז שחזרנו מאותה חופשה, למרות שהכנתי אותה פעם או פעמיים בעבר, די שכחתי מכל העניין. עד שההורים שלי חזרו מיוון עם גוש קפלוטירי ושחררו את הזיכרון היישר אל בלוטות הטעם. כך נולד הרעיון לאפשר גם לכם לטעום את הדבר הנהדר הזה.

מצרכים לסגאנקי, גבינה יוונית מטוגנת (5 אנשים):

  • כ-500 גרם גבינת קפלוטירי או גבינה דומה (קשה ולא ממש צהובה, מעט מלוחה)
  • 10 עלי פילו
  • מעט חמאה להברשה
  • שמן צמחי לטיגון
  • דבש לזיגוג

מתכון לסגאנקי, גבינה יוונית מטוגנת (5 אנשים):

  1. פורסים את הגבינה לפרוסות שוות בעובי של עד כחצי ס"מ
  2. מניחים את הגבינה במרכזם של שני עלי פילו, שיושבים אחד על השני
  3. מקפלים את החלק התחתון של העלים למרכז ואחר כך את החלק העליון. מורחים מעט חמאה מומסת במרכז העלה (איפה שהגבינה נמצאת) ומקפלים פנימה את השוליים השמאליים
  4. הופכים את העלה, כך שיישב על הצד שקיפלתם, מורחים מעט חמאה על המרכז ומקפלים את השוליים הימניים. מניחים בצד וחוזרים על התהליך עד שיש לכם חמש מעטפות בצק מוכנות לטיגון
  5. מחממים מעט שמן במחבת (שיכסה את תחתית) ועל בינונית מטגנים את הסגאנקי משני הצדדים עד שעלי הפילו מזהיבים*.
    * יכול להיות שהטיגון לא יספיק להמיס את הגבינה, אם זה המקרה חממו תנור ל-150-120 מעלות והכניסו את הסגנאקי לאחר הטיגון לעוד כמה דקות בתנור
  6. לפני ההגשה קשטו עם מעט דבש מעל, מה שייצור ניגוד בין המתוק של הדבש למליחות של הגבינה

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

מודעות פרסומת

9 מחשבות על “סגאנקי מטוגנת: הגבינה שמזכירה לי את יוון

    1. עמרי פולק מאת

      תודה רבה, תוסיפי לתפריט של הארוחה שגיל יארגן לנו אצלו 😀
      חלומי בהחלט תעבוד כאן
      כל גבינה קשה ולא צהובה מדי, עם מליחות קלה, תתאים פה

      אהבתי

      1. lifeintlat

        סליחה, מר איטלקית, מה עם איזו אחת מעשרות הארוחות שקיבלתי הבטחות לגביהן אצלך?
        הצדיקה היא עדתי שהיו כאלה!

        אהבתי

  1. פינגבק: 11 מתכונים לראש השנה: מבשלים חג שמח | שביתה איטלקית – ראשי

  2. פינגבק: המרדומה של יהודית: מתכון לסלט עגבניות ופלפל חריף | שביתה איטלקית – ראשי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s