ראש השנה ותקופת החגים מתקרבים בצעדי ענק וזאת הפעם הראשונה שאני מתעסק בהם כל כך מוקדם, מלבד כמובן לפנטז על החופש המתקרב שבא באותה חבילה עם חגי תשרי. התקופה שבה פתאום כולם נחמדים, מאחלים חג שמח כבר שבוע וחצי לפני. כאילו רובצת עליהם ה-Christmas spirit שתמיד רואים בסרטים האמריקנים. חייב להודות שזה שינוי די מרענן עבורי, זה אחד החלקים האהובים עליי בחגים.
למה בעצם אני כבר מוטרד מראש השנה? התשובה נעוצה בהחלטה של חבריי מפרויקט "מבשלים ביחד" לאסוף עבורכם מתכונים לחג, להקל עליכם לבחור מה תכינו לארוחות הרבות שמחכות לכולנו במרתון הבליסה השנתי. מאחר שאני גם ככה נוטה לצד היותר מלוח של השולחן, החלטתי להכין מנה ראשונה שיכולה להיות גם עיקרית או מנה עיקרית שיכולה להיות גם ראשונה. זוהי בעצם מתנה לחג, כזאת שהייתי שמח לקבל במקום התחתונים שאמא נהגה לקנות לי במשך מספר שנים לא מבוטל (לא שלא אהבתי את התחתונים אמא, תודה) – דג במתנה.
דג במתנה היא מנה איטלקית שבה מכינים דגים (שלמים או מפולטים) כשהם עטופים בנייר עטיפה עם נוזל כלשהו ועשבי תיבול. אני הלכתי על גרסה אישית לכל אחד עם פילטים של דג לבן, אבל בהחלט אפשר לבחור בדג שלם וגדול יותר לחלוקה במרכז השולחן (לא גדול מדי כי יהיה קשה לעטוף אותו).
כבר הסכמנו שרצף החגים הוא מרתון בליסה, אבל כך גם כל ארוחה. כמו בבופה של ארוחת בוקר בבית מלון, כולנו מרגישים לטעום מכל מה שנמצא על השולחן. אתם לא רוצים לפספס את המנה המפורסמת של אבא או להעליב את דודה שולה בכך שלא תנסו את הסלט שלה. בקיצור, עניין כבד. לכן בחרתי בדג, יש בו משהו קליל יותר, רענן יותר ופחות מכביד, בטח אם מצוותים לו יין לבן וקצת לימון.
חג שמח ושנה טובה!
מצרכים לדג במתנה (4 פילטים)
- 4 פילטים של דג לבן
- 15 מ"ל שמן זית
- 75 מ"ל יין לבן
- 15 מ"ל מיץ לימון או ליים
- שתי שיני שום כתושות
- שני בצלי שאלוט קצוצים דק
- 4 ענפי רוזמרין
מתכון לדג במתנה (4 פילטים)
- מחמים תנור לחום של 200 מעלות.
- מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד הדג והרוזמרין בקערה.
- פורסים נייר אפייה ובמרכזו מניחים פילה דג אחד, עליו מפזרים כ-6-5 כפיות של הרוטב. מניחים מעל שתי פרוסות לימון וענף רוזמרין. סוגרים את הנייר בצורה שתשאיר לדג מקום – מקפלים פנימה את הקצוות הצדדיים, אח"כ מצמידים את שני הקצוות הנותרים אחד לשני מעל הדג ומגלגלים פנימה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הפילטים ומניחים אחד ליד השני בתבנית.
- אופים כ-12-10 דקות, תלוי בגודל חתיכות הדג.
- אפשר להגיש עם הנייר או להעביר אל צלחת בסיום האפייה.
נראית טעימה המתנה שלך 🙂
אהבתיאהבתי
yum yum gimme some!
אהבתיאהבתי
נפלא! נראה כל כך טעים. שנה טובה!
אהבתיאהבתי
תודה, שנה טוב ומזל טוב על ההתחלה החדשה 🙂
אהבתיאהבתי
יופי של רעיון! הכי שווה לקבל מתנות כאלה לחג 🙂
אהבתיאהבתי
דבר ראשון שחשבתי אחרי שראיתי את התמונה, זה מתי תכין לי כזה 🙂 נראה ממש ממש טעים ובול הטעמים העדינים שאני אוהבת. שלחתי לאמא שתכין בחג 🙂
אהבתיאהבתי
אם אמא לא תכין, אני מוכן לספק את הסחורה
אבל תיאלצי להתאפק לאחרי החגים 🙂
אהבתיאהבתי
יופי של מתנה! אני לגמרי בעד מנות קלילות ולא כבדותב ארוחות החג הבלתי נגמרות
אהבתיאהבתי
אין ספק שהן הופכות את החוויה לפחות מעיקה בערב עמוס גם ככה
אהבתיאהבתי
אני אוהבת את הרעיון הזה!
חג שמח ושנה טובה,
אורלי
אהבתיאהבתי
תודה, מדהים כמה הוא פשוט וקל
חג שמח
אהבתיאהבתי
כל כך פשוט, כל כך טעים
אהבתיאהבתי
לגמרי 🙂
חג שמח
אהבתיאהבתי
מתכון פשוט, סוף סוף משהו קל וטעיםםם. תודה
אהבתיאהבתי
אתה המתנה האמיתית, פולקון! נראה אש.
אהבתיאהבתי
כפרה עליך, אני מסמיק
אהבתיאהבתי
נראה טעים!!
חג שמח שמח ושנה נפלאה :))
אהבתיאהבתי
תודה מותק, חג שמח!
אהבתיאהבתי
כמה אני אוהבת כאלו מתכונים! פוסט נהדר
אהבתיאהבתי
תודה רבה יקירתי, שנה טובה
אהבתיאהבתי
מתנה מופאה כזו אני מוכנה לקבל כל השנה 🙂 כולל פרוסות תפוחי האדמה המושחמות, כמובן 🙂
שנה טובה לך ולכל יקיריך
אהבתיאהבתי
תודה, כמובן שאם פרוסות תפוחי האדמה
חג שמח
אהבתיאהבתי
מר פולק היקר!
רק רציתי לאמר שזה פשוט משגע!
הולכת להכין היום, לא דוחה סיפוקים(:
בברכת שנה טובה
גבישס
אהבתיאהבתי
תודה רבה לך, ספרי איך יצא
שתהיה שנה מעולה
אהבתיאהבתי