זיטי אפוי עם כדורי בשר של כרמלה סופרנו

להיות כרמלה סופרנו: זיטי אפוי עם כדורי בשר

עד לפני כמה שנים, ונדמה לי שכבר כתבתי כאן על כך, לא מצאתי הרבה עניין בספרי בישול. אמנם את הצ'ילי הראשון שלי בישלתי לפי מתכון מספרו של חנוך פרבר, אבל לא היה לי צורך או רצון להרחיב את מדף הספרים שלי. אולי הסיבה לכך היא סגנון הבישול שלי, כזה שמתבסס על אלתור ולא על מעקב מדויק אחר מתכון.

איפשהו סביב המעבר לפריז, ככל הנראה תודות ליראת הכבוד שרוחשים הצרפתים לתחום הזה של ספרי בישול, חל בי השינוי. הפכתי לאספן של ספרי בישול, כולל כאלו בצרפתית שאין לי מושג איך לבשל את המתכונים שנמצאים בהם. בין הספרים בצרפתית שוכן כבר כשנתיים ספר המתכונים של הסופרנוס, בו מציגות הדמויות את המתכונים האהובים עליהן.

מהרגע שקיבלתי אותו היה ברור איזה מתכון ארצה להכין ראשון – זיטי אפוי, או זיטי אל פורנו באיטלקית. אמנם אף פעם לא אכלתי זיטי, אבל המנה האיטלו-אמריקנית הזאת תמיד ריתקה אותי. הרי מדובר בפסטה אפויה עם רוטב עגבניות, גבינה וכדורי בשר קטנטנים. תרשו למיכל אנסקי שבי להרים את ראשה ולהתמוגג מכמה שהאוכל הזה מנחם.

זיטי אפוי עם כדורי בשר של כרמלה סופרנו

זיטי אפוי עם כדורי בשר של כרמלה סופרנו

לקחתי את המתכון של כרמלה סופרנו ועשיתי בו כמה שינויים קלים, מקווה שטוני לא יכעס. דבר ראשון השתמשתי בפסטה שנקראת Cavatapi ומזכירה בצורתה פותחן יין, קצת שיחקתי עם הרוטב והחלפתי בקציצות את הפטרוזיליה הקצוצה בכוסברה, מי היה מאמין?! יש פה קצת עבודה, אין טעם להסתיר את זה, אבל התוצאה הסופית בהחלט שווה את המאמץ. למי שמעדיף את המנה שלו צמחונית, או ללא בשר וחלב, יכול פשוט לוותר על כדורי הבשר.

מצרכים לזיטי אפוי עם כדורי בשר (6-4 אנשים)

  • חבילת פסטה קצרה (זיטי הם צינורות קצרים ודקים יותר מהפנה המוכרת)
  • 250 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות
  • כוס גבינת פרמז'ן מגוררת דק
  • גביע גבינת ריקוטה (250 גרם)

לרוטב עגבניות

  • 2 קופסאות שימורים קטנות של עגבניות מרוסקות (375 גרם כל אחת)
  • 4 שיני שום שלמות
  • 2 כפות שמן זית
  • 6 עלי בזיליקום קרועים לחתיכות
  • מלח ופלפל

לכדורי הבשר

  • חצי ק"ג בשר טחון עם מעט שומן
  • שתי ביצים
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 4 שיני שום כתושות (אפשר להשתמש בשיניים של רוטב העגבניות)
  • חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת דק
  • צרור כוסברה קצוצה דק
  • מלח ופלפל
זיטי אפוי עם כדורי בשר של כרמלה סופרנו

זיטי אפוי עם כדורי בשר של כרמלה סופרנו

מתכון לזיטי אפוי עם כדורי בשר (6-4 אנשים)

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח עד לרמת אל דנטה (כדקה פחות ממה שרשום על השקית) ומסננים.

רוטב עגבניות

  1. מחממים מחבת עם שוליים גבוהים על אש בינונית, אחרי שהיא חמה מוסיפים את שמן הזית ואת שיני השום השלמות. מטגנים אותן עד שהן מזהיבות ואז מסירים (שמרו אותן לקציצות).
  2. מוסיפים את העגבניות, עלי הבזיליקום והמלח והפלפל, מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש.
  3. מבשלים על אש קטנה לכשעתיים נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך.

כדורי הבשר

  1. מערבבים את כל המרכיבים למעט שמן הזית בקערה גדולה.
  2. שוטפים את הידיים במים קרים ומעצבים כדורים קטנטנים, בגודל של ענב קטנטן.
  3. מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את כדורי הבשר עד שהם משחימים מכל הכיוונים. מסירים מהמחבת ומעבירים אל צלחת עם נייר סופג עליה.

הרכבת המנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית עם שוליים גבוהים.
  2. מערבבים בקערה גדולה את הפסטה עם 3 כוסות מרוטב העגבניות וחצי כוס מגבינת הפרמז'ן המגוררת. מוסיפים את כדורי הבשר ומערבבים שוב.
  3. מעבירים חצי מכמות הפסטה אל התבנית, מורחים את גבינת הריקוטה מעל, מפזרים את כל קוביות המוצרלה ורבע כוס מגבינת הפרמז'ן המגוררת. מעל שופכים עוד כוס מרוטב העגבניות.
  4. מעבירים אל התבנית את הפסטה שנותרה בקערה, מעליה עוד כוס רוטב וגבינת הפרמז'ן שנותרה.
  5. מכסים עם נייר כסף ואופים כ-45 דקות, אז מסירים את נייר הכסף ואופים כ-30-15 דקות נוספות או עד שמרכז התבנית לוהט והרוטב מבעבע בקצוות.
  6. לפני ההגשה מכסים חזרה בנייר כסף ומניחים לזיטי לנוח כ-15 דקות.

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

זיטי אפוי עם כדורי בשר. אוכל מנחם

זיטי אפוי עם כדורי בשר. אוכל מנחם

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “להיות כרמלה סופרנו: זיטי אפוי עם כדורי בשר

  1. Amir Vogel Greengold

    נשמע ונראה מעולה.
    רק שאלה לגבי רוטב העגבניות:
    "2 קופסאות שימורים קטנות של עגבניות מרוסקות" – באיזה כמות מדובר?
    ושעתיים על אש קטנה זאת לא טעות נכון?
    תודה 🙂

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      יש את קופסאות השימורים של מוטי, הן 400 גרם כל אחת. ולא, לא מדובר בטעות לגבי בישול הרוטב שעתיים כי המטרה היא להסמיך אותו
      בהצלחה

      אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      אפשר להמיר את כדורי הבשר בירק כלשהו, עדיף כמובן להעביר אותו תהליך בישול או אפייה קודם לכן – קוביות תפו"א אפויות, חציל מטוגן יתאים מאוד לטעמים פה

      אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s