שבלולי בצק עלים במילוי ממרח זיתים וגבינת קשקבל

כשעצלן הופך את עורו: שבלולי בצק עלים

לאורך השנים, די בצדק אני חייב להודות, יצא לי שם של עצלן בקרב המשפחה הקרובה. בתור צעיר בני הבית לא נהגתי לעזור יותר מדי בהכנות של ארוחות (אזהרת חנפנות: מי צריך כששני ההורים מבשלים כל כך טוב?) או בחיסולן (ככה זה כשיש לי אחות שזוכה לכינוי עדיש-וואשר) ועבורי הרגע המשמח בחייו הטריים של אחיין חדש הוא הרגע בו הוא מתחיל ללכת (מאותו רגע אפשר לסנג'ר אותו להביא לי דברים…).

את המחיר לכך אני משלם היום. על אף שהיא יודעת על אהבתי למטבח ועל רצוני לבשל, אמא שלי לא נוהגת לבקש ממני להכין כלום לארוחות משפחתיות חגיגיות. כשכולם מתבקשים להכין סלט או פשטידה, אותי שולחים לקנות שני בקבוקי שתייה. קצת מעליב, לא?

גבינת קשקבל בולגרית, עם קצת יותר טעם מהרגיל

גבינת קשקבל בולגרית, עם קצת יותר טעם מהרגיל

לרגל חגיגות יום ההולדת של אותה אמא הוחלט על טיול משפחתי בירושלים העתיקה וסיום בפיקניק גדול ברחבי הטבע (מה שבסוף הומר בבראנץ' אצל אחותי בגלל תקלה טכנית). שוב התבקשתי לסור אל מדף השתייה בסופרמרקט הקרוב לביתי, הפעם בעיקר כי למרות שחזרנו ארצה אנחנו עדיין מוגלים מדירתנו המושכרת.

החלטתי שלא אסתפק בבקבוק סופר דרינק מנטה ותותית (הנקמה הקטנה שלי על המשימה המזלזלת?) ואכין נשנוש קטן שאפשר לחטוף על מחצלת בין צילם של עצים מזדמנים. הרי אירוע כזה דורש פינגר פוד כהלכתו, והרי אני הכי אוהב לאכול עם הידיים ובעמידה (לרוב ליד המקרר שנותר פתוח).

בורקס עלה כאופציה המועדפת, מילוי שכלל ממרח זיתים וקשקבל היה אמור לתת תחושה איטלקית והחלפת הבזיליקום בנענע היא הטאץ' שלי. דבר אחד שלמדתי בפריז הוא שאין תחליף לחמאה טובה, וגם הפעם היה ברור שעליי לבחור בבצק עלים עם חמאה (התרחקו מכל מה שמכיל מרגרינה, אני מתחנן בפניכם). לאורי שפט, הגאון מאחורי מאפיית "לחמים" הנהדרת, יש כמה טיפים מעולים לעבודה עם בצק עלים:

ממזרח זיתים ביתי משתזף בשמש אחה"צ של ת"א

ממזרח זיתים ביתי משתזף בשמש אחה"צ של ת"א

  • עדיף להפשיר אותו במשך הלילה במקרר
  • חשוב לא לתת לו להתחמם מדי, אחרת החמאה תנזל ממנו ולא ייותר שומן שבתהליך האפייה מסייע להפרדה בין הדפים
  • נוח יותר לעבוד עם הבצק כשהוא קר, אפשר מדי פעם להכניס אותו למקרר על מנת שיתקרר מחדש

מצרכים לשבלולי ממרח זיתים וקשקבל (כ-30 בורקסים):

  • חבילת בצק עלים עם חמאה (600 גרם)
  • 300 גרם זיתים שחורים מגולענים
  • 300 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • שתי שיני שום
  • מעט נענע
  • רבע כוס שמן זית
  • ביצה טרופה אחת
שבלולי בצק העלים העדיפו את השמש הנס ציונית

שבלולי בצק העלים העדיפו את השמש הנס ציונית

מתכון לשבלולי ממרח זיתים וקשקבל (כ-30 בורקסים):

  1. מכניסים את הזיתים, השום והנענע למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת ממרח אחיד
  2. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים אותו על משטח מקומח קלות ומרדדים בעדינות (רק קצת)
  3. מורחים על כל הבצק את ממרח הזיתים ומפזרים מעל את גבינת הקשקבל – משאירים חתיכה קטנה לא מרוחה לאורכו של כל הבצק
  4. על החתיכה הערומה מורחים מעט ביצה ומגלגלים את הבצק עד שמגיעים אליה עם הצד השני ומדביקים (מגלגלים את הצלע הארוכה יותר אל מקבילתה, כדי שיתקבל נקניק בצק ארוך יותר ולא עבה יותר)
  5. אם בשלב זה הבצק מעט רך מדי אפשר להחזיר אותו למנוחה של כחצי שעה במקרר ורק אח"כ לחתוך אותו לפרוסות של 2 ס"מ. לפני זה אפשר למרוח על רוב צדדיו את הביצה הטרופה שנותרה
  6. מניחים על תבנים ואופים בחום של 200 מעלות כ-20-15 דקות, מניחים להתקרר ומגישים. אם צריך לחמם שוב לפני ההגשה, עושים זאת ל-4-3 דקות בחום של 180 מעלות

עוד מתכונים לחטיפיםפוטטו סקינס קריספיות במיוחדביף ג'רקיטבעות גבינה אפויותפיצה טעימהעוף מטוגן כמו ב-KFC

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

מודעות פרסומת

15 מחשבות על “כשעצלן הופך את עורו: שבלולי בצק עלים

  1. עמרי פולק מאת

    גם אבא שלי לא חובב זיתים והוא דווקא חיבב את זה
    היום כבר אפשר למצוא בכל סופר בצק עלים עם חמאה, אם רוצים להשקיע אפשר לקנות את זה של "לחמים"

    אהבתי

    1. galithatan

      זה לא עניין של חיבה אלא של אלרגיה, לרוב הפירות והירקות.
      אני מחכה ליום שתפרסם בו מתכון שצמחונית (לא טבעונית!) ואחד שלא אוכל ירקות יוכלו להכין יחדיו 🙂

      אהבתי

  2. פינגבק: יוצאים לרוד טריפ? ביף ג'רקי, החטיף המושלם לדרך | שביתה איטלקית

  3. פינגבק: פוטטו סקינס: חזרנו לאכול קליפות תפוחי אדמה? | שביתה איטלקית

  4. פינגבק: טבעות גבינה אפויות: כיף לאכול עם הידיים | שביתה איטלקית

  5. פינגבק: האבולוציה של הפיצה: הכל התחיל בפיתה-פיצה | שביתה איטלקית

  6. פינגבק: געגועיי ל-KFC, עוף מטוגן ביתי | שביתה איטלקית

  7. פינגבק: פוטטו סקינס: חזרנו לאכול קליפות תפוחי אדמה? | שביתה איטלקית – ראשי

  8. פינגבק: יוצאים לרוד טריפ? ביף ג'רקי, החטיף המושלם לדרך | שביתה איטלקית – ראשי

  9. פינגבק: האבולוציה של הפיצה: הכל התחיל בפיתה-פיצה | שביתה איטלקית – ראשי

  10. בר

    שלום
    זה נראה נהדר
    אני פחות מתחברת לנענע באוכל
    זה ישנה אם אחליף בבזיליקום? או במשהו אחר שאתה מציע?
    תודה וחג עצמאות שמח

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s