טבעות גבינה אפויות. חטיף שאי אפשר להפסיק לאכול

טבעות גבינה אפויות: כיף לאכול עם הידיים

אפשר להפיק הנאה רבה מאוכל, אין על כך ויכוח, אבל אני מאמין שכדי למצות את הפוטנציאל שמונח לפנינו על צלחת צריך לתת לכל החושים להשתתף במשחק. הסתכלו על האוכל, הריחו אותו ועמדו על טעמו. עד עכשיו משחק ילדים, כולנו עושים את זה, אבל שני החושים הנותרים הם שמערערים את גבולות הנימוס – הקשיבו לרעשים שיוצאים מהפה שלכם בזמן אכילתו וגעו בו, חושו את המרקם שלו. כן, תאכלו עם הידיים, לזה בדיוק אני מתכוון, גם אם חנה בבלי אמרה שאסור.

האמת היא שתמיד הצטיינתי באכילה עם הידיים, לא משנה כמה פעמים אמא שלי נזפה בי כשראתה אותי זונח את הסכו"ם. הצ'יזבט המשפחתי הכי מוכר בעניין מספר על הפעם הראשונה שאח של אבא הביא את חברה שלו אלינו לארוחה, רגע לפני שהוא נוטש את חיי הרווקות ומתמסד ואני חוגג את יום הולדתי השמיני/תשיעי.

חמאה, קמח, גבינה מגוררת, חלמון וחלב, רוזמרין ומלח. זה הכל

חמאה, קמח, גבינה מגוררת, חלמון וחלב, רוזמרין ומלח. זה הכל

שני דברים עבדו נגד דוד שלי באותה ארוחה: סידור המקומות הציב את המיועדת, אירופאית בעלת נימוסים של היבשת הישנה, ישר מול האחיין הכי צעיר שלו. השני, ההחלטה להגיש מנה סלובקית, שהיתה קרובה למטבח שגדלה עליו האורחת אך גם עמוסה בכנפיים. לאורך כל הארוחה עטו בני המשפחה פרצופים מבועתים נוכח מופע האכילה שלי, בטוחים שהרסתי את השידוך לעד.

את המתכון ל-Ciambelline di Formaggio, טבעות גבינה, מצאתי ב-Silver Spoon (התנ"ך של האוכל האיטלקי המסורתי). האמת, פשוט מדובר בגרסה משודרגת והרבה פחות יבשה של עוגיות עבאדי. ככה זה כשמבססים את הבצק על חמאה וגבינה צהובה מגוררת. הכנסתי למתכון המקורי שני שינויים קטנים: הוספתי רוזמרין קצוץ ושלב של קירור הבצק (לפני הכנת הצורות או אחריה), בשל העובדה שבצקים מסוג זה נוטים להתרחב באפייה. אם מקררים אותו לפני ההכנסה לתנור הטבעות יתרחבו פחות וישמרו על צורתן, בניגוד לעוגיות השטוחות שקיבלתי בניסיון הראשון. גם פיזרתי מעל עוד קצת גבינה מגוררת כדי לקבל את הטעם של גבינה מותכת, טעם ממכר שיהפוך את החטיף הזה ללהיט אמיתי.

טבעות גבינה אפויות, הקפידו על הדקות אחרת תקבלו מטבעות במקום טבעות

טבעות גבינה אפויות, הקפידו על הדקות אחרת תקבלו מטבעות במקום טבעות

מצרכים לטבעות גבינה אפויות (כ-20 טבעות):

  • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 120 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (אפשר להמיר בכל גבינה צהובה וגם לערבב ביניהן)
  • 100 גרם קמח לבן
  • חלמון ביצה אחד
  • כף חלב
  • קורט מלח

מתכון לטבעות גבינה אפויות (כ-20 טבעות):

  1. מוציאים את החמאה מהמקרר, במקביל מחממים את התנור לחום של 150 מעלות צלזיוס
  2. מקציפים את החמאה, הקמח, 100 גרם מהגבינה והמלח יחד עד שכל המרכיבים מתחברים יחד ומתקבל בצק חלק (אפשר במיקסר)
  3. הניחו נייר אפייה על תבנית (קווצ'צ'ו אותו לפני, כך הוא לא יזוז. טיפ נהדר שהצדיקה אספה ושכללה באחד מביקוריה אצל בצק אלים), לוקחים כמות של חצי כף מהבצק ומגלגלים לצינור דק, מעצבים צורה של טבעת ומדביקים בעדינות את שני הקצוות
  4. טורפים קלות את החלמון עם החלב, מורחים על הטבעות ומפזרים עליהן פירורי גבינה
  5. מכניסים את התבנית למקרר למספר דקות על מנת למנוע את ההתרחבות של הטבעות
  6. אחרי מספר דקות מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים כ-12 דקות (עדיף טבעות חיוורות מטבעות עם טעם של גבינה שרופה…)
  7. מניחים על רשת להתקרר מספר דקות לפני שמגישים/מתנפלים

עוד מתכונים לחטיפיםפוטטו סקינס קריספיות במיוחדביף ג'רקישבלולי בצק עליםפיצה טעימהעוף מטוגן כמו ב-KFC

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

טבעות גבינה אפויות. הניסיון הראשון היה עבה מדי והוביל למטבעות במקום טבעות

טבעות גבינה אפויות. הניסיון הראשון היה עבה מדי והוביל למטבעות במקום טבעות

13 מחשבות על “טבעות גבינה אפויות: כיף לאכול עם הידיים

      1. עמרי פולק מאת

        בחרתי להזדהות איתך במקום להתעלם, גם אני נוטה להאשים עצמים דוממים. עושה את זה מאז שאני ילד, שיהיה בהצלחה עם המתכון

        אהבתי

  1. פינגבק: יוצאים לרוד טריפ? ביף ג'רקי, החטיף המושלם לדרך | שביתה איטלקית

  2. פינגבק: פוטטו סקינס: חזרנו לאכול קליפות תפוחי אדמה? | שביתה איטלקית

  3. פינגבק: כשעצלן הופך את עורו: שבלולי בצק עלים | שביתה איטלקית

  4. פינגבק: האבולוציה של הפיצה: הכל התחיל בפיתה-פיצה | שביתה איטלקית

  5. פינגבק: געגועיי ל-KFC, עוף מטוגן ביתי | שביתה איטלקית

  6. פינגבק: יוצאים לרוד טריפ? ביף ג'רקי, החטיף המושלם לדרך | שביתה איטלקית – ראשי

  7. פינגבק: כשעצלן הופך את עורו: שבלולי בצק עלים | שביתה איטלקית – ראשי

כתיבת תגובה