לבבות ארטישוק ופולנטה מושחתת עם חמאה וגבינות

שני מתכונים במחיר אחד: תחתיות ארטישוק ופולנטה מושחתת

נראה שבימים אלו לכל אחד יש רעיון לסטארט-אפ. לבן של השכנים יש. גם לירקן. גם לבן דוד של הקופאית בסופר. לכולם יש רעיונות ועכשיו גם לי יש אחד. בטח שמעתם על שפים פרטיים שמגיעים הביתה, כל מיני מאמות שמבשלות לך אוכל ביתי, אבל אני החלטתי לשייף קצת את הקונספט ולהתמקד באוכלוסייה מסוימת – אמהות טריות בחופשת לידה.

מסכנות, יושבות לבד בבית, משתעממות למוות ומשוועות לקצת אוכל וחברה. כאן אני נכנס לתמונה, עם שק של מצרכים ומוכנות לדבר על כמעט כל דבר (מי שמכיר אותי יודע שאין לי בעיה לדבר, ולדבר, ולדבר). האמת שאם זה לא היה קריפי מדי הייתי הולך על זה – רק חסר שם (הצדיקה הציעה "בייבי שף") ומלא בירוקרטיה.

בינתיים מי שייהנו מהשירות הן כמה מחברותיי הטובות, שהגדילו לאחרונה את המשפחה. את הרצף פתחה דפי מ"משומשו", הפעם הגיעה תורה של נעמה, ש'בישלה' (יותר ניסתה לא להפריע…) איתי עוד במטבחון המצ'וקמק של גף ביטחון שדה בבסיס חיל האוויר תל נוף.

שתי סיבות הפכו את כל החוויה לממש כיפית – תחילה הבלוג הרגיש את הצורך להתאוורר במטבח של מישהו אחר, בטח בכזה נחמד כמו של הזוג אשר. ואם כבר הזכרנו את הזוג, אי אפשר לא לציין את החצי השני של נעמה – אריאל, סוג של פודי בעצמו וחובב בישול ידוע. הפעם, לצד כל מה שהתבשל היום, זכיתי לטעום את ניסיון הבכורה שלו בהכנת שפרד'ס פאי, שהיה פשוט מעולה וסתם אותי עד הערב.

שני פלפלים, כרישה וקצת פלפל חריף. זה הכל, לא צריך להשתגע

שני פלפלים, כרישה וקצת פלפל חריף. זה הכל, לא צריך להשתגע

החלטתי להכין לנעמה שתי מנות קטנות, שיכולות להיות מנה ראשונה או תוספת לצד מנה עיקרית משמעותית יותר. קודם התחלנו עם לבבות תחתיות ארטישוק ממולאות בתערובת מעט חריפה של פלפלים, כרישה ועוד כל טוב. אח"כ עברנו למנות אישיות של פולנטה (ממליגה לכל הרומנים שביניכם), שנכנסו לביקור קצר בתנור עם חתיכת חמאה בפנים וקצת רוקפור/גורגונזולה מעל. שני מתכונים בפוסט אחד, רווח נקי לשבת.

מצרכים לתחתיות ארטישוק ממולאות (8 מנות):

  • חבילת תחתיות ארטישוק (נכון, אני מטיף לשימוש בחומרי גלם טריים, אבל ארטישוק לא שווה את המאמץ)
  • פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל כתום חתוך לקוביות קטנות (לא חובה, הוספתי בשביל הצבע)
  • קצת פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות
  • בצל/שום/כרישה קצוצים
  • פירורי לחם
  • ביצה
  • גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח ופלפל
  •  שמן זית

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות (8 מנות):

  1. מפשירים את תחתיות הארטישוק, אפשר לבשל אותן שתיים-שלוש דקות במים רותחים בשביל לרכך אותן עוד טיפה (לא חובה)
  2. מטגנים במעט שמן זית את הירקות הקצוצים, מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש אחרי שהבצל/כרישה התרככו אבל הפלפלים עדיין נותרו מעט קראנצ'יים
  3. מערבבים את הירקות המטוגנים עם פירורי הלחם, הביצה והפרמז'ן
  4. בעזרת כף ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת, מסדרים בתבנית, מזליפים מעט שמן זית מעל ומכניסים ל-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (סימן חום 6 למי שיש תנור ישן כמו שלנו…)
לבבות ארטישוק ממולאים, קל וטעים כבר כתבתי?

תחתיות ארטישוק ממולאות, קל וטעים כבר כתבתי?

מצרכים לפולנטה מושחתת (8 מנות):

  • 250 ג' קמח תירס טוב (לא בעיה למצוא היום בסופר)
  • 1 ליטר מים חמים
  • כפית מלח גס
  • 160 ג' גבינת גורגונזולה/רוקפור/דאנבלו חתוכה לשמונה חתיכות
  • 160 ג' חמאה חתוכה לשמונה חתיכות
  • גבינת פרמז'ן מגורדת

מתכון לפולנטה מושחתת (8 מנות):

  1. מחממים חצי מהמים עם המלח בסיר אחד, את החצי השני שומרים חם בסיר שני ליד
  2. מוסיפים לאט לאט את קמח התירס תוך כדי ערבוב מתמיד עם כף עץ (כמו ריזוטו, גם אחרי פולנטה יהיו לכם שרירים רציניים בידיים)
  3. מנמיכים את האש וממשיכים לערבב בלי הפסקה, כשהפולנטה מתקשה מוסיפים עוד כף-שתיים של מים חמים מהסיר השני (פולנטה מתקשה בחום ומתרככת במים). התהליך כולו אמור לקחת בין 40 דקות לשעה, ככל שהפולנטה תתבשל יותר כך היא תתעכל טוב יותר.
  4. מורידים את הפולנטה מהאש כשהיא יחסית קשה, נותנים לה להתקרר ואח"כ מסדרים אותה בשמונה תבניות או רינגים קטנים
  5. מניחים בתוך כל מנה חתיכת חמאה ומעל חתיכה של גבינת גורגונזולה/רוקפור/דאנבלו
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהחמאה והגבינה נמסו. מוציאים ולפני ההגשה מפזרים מעט פרמז'ן ליד וקיבלתם שחיתות אישית וצהובה.

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

לבבות הארטישוק מאזנים את השחיתות שמתרחשת בפולנטה

תחתיות הארטישוק מאזנות את השחיתות שמתרחשת בפולנטה

13 מחשבות על “שני מתכונים במחיר אחד: תחתיות ארטישוק ופולנטה מושחתת

  1. עדי

    עומרי- איזה כיף! החיך האשכנזי שלי לא יחזיק מעמד עם החריף אז פשוט נלך על פלפל ירוק. נראה מעולה בטירוף. יש מצב להכין בשישי בצהריים את הפולנטה ולחמם על פלטה או שכדאי לוותר מראש?

    Liked by 1 person

    1. עמרי פולק מאת

      חייב להודות שאני לא סגור על איך זה ייצא, אבל אם את מחליטה ללכת על זה אז תכסי את התבניות הקטנות בנייר כסף – כליאת החום גם תשמור על הרטיבות וגם תסייע לגבינה להישאר במצב המותך והטעים שלה

      אהבתי

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    שלום עמרי, לבבות הארטישוק נשמעים ממש טעימים. יש לי מתכון כייפי לפולנטה וחיפשתי משהו בצד.
    האם אפשר לוותר על הביצים ופירורי הלחם למנה הזו?

    אהבתי

  3. פינגבק: 11 מתכונים לראש השנה: מבשלים חג שמח | שביתה איטלקית – ראשי

כתיבת תגובה