בלוגרים רבים, ואני לגמרי אחד מהם, פושעים בהאנשת הבלוג שלהם. הם אנחנו (אין טעם להתכחש לזה) מוסיפים חטא על פשע כשאנחנו מנהלים עם הבלוג מערכת יחסים, שלרוב נעה על הסקאלה של דביקה או לא בריאה. חלק מאיתנו משחק אותה חואקין פיניקס ומתאהב בהודעות המערכת של WordPress (איך היא ידעה על מה חשבתי?!), הרוב סתם מייחס לבלוג תחושות של אכזבה כשלא יוצא לנו לפרסם פוסטים בתדירות ראויה.
למזלי פיתחתי לאורך השנים עמידות לרגשות אשם פולניים, כך שלבלוג אין יותר אופציות בתחום הזה. מה כן מצליח לו? להזכיר לי מדי פעם שאני חורג יותר מדי מגבולות הגזרה האיטלקיים שגזרנו על עצמנו, להחזיר אותי לפוקוס. עבד לו הפעם והתעורר בי החשק להכין פפרדלה, פסטה רחבה (בין שניים לשלושה ס"מ) ומעט ארוכה. בגדול הפפרדלה נופלת איפשהו באמצע בין הפסטות הארוכות שאני לא כ"כ אוהב לאכול כמו הספגטי, לבין הקצרות שאני מעדיף כמעט תמיד.
יש משהו במאסיביות שלה שגם הופך אותה לקלה להכנה בבית כי אין הרבה התעסקות ואפשר פשוט לקרוע ביד, וגם משדרג את חוויית האכילה ומעניק לה נוכחות רצינית על הצלחת. בהרבה מקרים היא תגיע עם רוטב ראגו או בולונז, שהתבשלו שעות ארוכות, ותשתלב מצוין עם הטעמים העמוקים. למען הגיוון ניסיתי להכין בצק חדש, המבוסס רובו על חלמונים (מתכון של השף האמריקאי תומאס קלר).
הרוטב נשמע מאוד פשוט, כיאה למשהו שרקחתי באחת מדירות השותפים בתחילת דרכי בת"א, אבל השילוב בין שלושת מרכיביו הוא תענוג לבלוטות הטעם. עגבניות שרי (שרי תמר או ליקופן, כל סוג של עגבניות קטנות שתבחרו), גבינת עיזים ונענע. זה הכל. היופי פה הוא הכנסת הגבינה כבר בשלב מוקדם אל המחבת והמסתה בעדינות, כך שתשמש יחד עם מיצי העגבניות את בסיס הרוטב.
מצרכים לבצק פסטת חלמונים (4 אנשים):
- 225 גרם קמח לפסטה או קמח 00
- 6 חלמונים
- ביצה
- כפית חלב (אפשר להמיר למים אם מעוניינים להכין רוטב בשרי וזה מתנגש מבחינת כשרות)
- כפית שמן זית
- קורט מלח
מתכון לבצק פסטת חלמונים (4 אנשים):
- מערבבים בקערת מיקסר או על משטח עבודה את הקמח והמלח ויוצרים שקע באמצע
- אל השקע שופכים בעדינות את החלמונים, הביצה, שמן הזית והחלב
- בעזרת וו גיטרה או תנועות מעגליות עם האצבעות מערבבים את תערובת הקמח עם הנוזלים עד לקבלת בצק אחיד
- מקמחים קלות משטח עבודה ולשים את הבצק כ-15 דקות (דוחפים הרחק ממכם בעזרת שורש כף היד ואז מעצבים חזרה לצורת כדור), על מנת ליצור בו קשרי גלוטן שיהפכו אותו לאלסטי. כשהבצק יהיה חלק ולא דביק מדי תדעו שהוא מוכן
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה בטמפרטורת החדר (אפשר במקרר אם יש עוד כמה שעות עד לבישול עצמו) כחצי שעה לפחות
- מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק פעמיים בשלב הרחב ביותר של מכונת הפסטה (קפלו אחרי הפעם הראשונה, כדי ליצור עלה מרובע) ואז עד לשלב המתאים מבחינת העובי (אצלי זה נע בין 7 ל-8, כשהשלב האחרון הוא 9)
- חתכו לאטריות ארוכות ורחבות (בין שניים לשלושה ס"מ). אפשר לתלות לייבוש עד לבישול, שכמובן ייעשה במים רותחים ומומלחים. זמן הבישול ישתנה לפי עובי הפסטה, אבל בכל מקרה הוא לא יעלה 3-2 דקות שכן מדובר בפסטה טרייה
מצרכים לרוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע (4 אנשים):
- חצי קילו עגבניות שרי/שרי תמר/ליקופן, חתוך לרבעים
- חצי גליל גבינת עיזים, חתוך לפרוסות
- 15-10 עלי נענע
- שמן זית
- סוכר, מלח ופלפל שחור
מתכון לרוטב עגבניות, גבינת עיזים ונענע (4 אנשים):
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את העגבניות על אש בינונית
- מפזרים על העגבניות מעט סוכר (כפית), מלח ופלפל שחור גרוס
- אחרי שהעגבניות התרככו מעט והגירו חלק מהנוזלים שלהן, מוסיפים למחבת את פרוסות הגבינה והנענע ומערבבים
- ממשיכים לבשל עד שכל הגבינה נמסה והתקבל רוטב סמיך
- מוסיפים למחבת את הפסטה המוכנה ומבשלים יחד כדקה נוספת תוך כדי ערבוב לפני ההגשה
עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!
פסקול: לבקשת הקהל אני מחזיר את פינת הפסקול לחיים ומשתף אתכם במוזיקה שליוותה את תהליך ההכנה, הפעם הייתה זאת להקת האינדי רוק הבריטית Alt-J, עם אלבום הבכורה המהמם שלה An Awesome Wave.
ב-pizza off שלך ושל גיל, אני רוצה שיהיה גם כזה. אבל עם רוטב מקופסא, טוב? בלי דברים כמו עגבניות טריות או חתיכות או משהו כזה.
בברכה ובתודה מראש
אהבתיאהבתי
בקשתך התקבלה, נרשמה והועברה לוועדה המארגנת
אהבתיאהבתי
מור, הפיצה הכי טובה שלי היא בכלל פיצה בלי עגבניות. Score!
אהבתיאהבתי
באמת?! להתחנף לצוות השופטים עוד לפני תחילת התחרות? זאת שיטת הפעולה שלך גיל? פייר אני מאוכזב, ציפיתי ליותר
אהבתיאהבתי
פחחח. אתה סתם כועס כי עשיתי את זה לפניך.
אהבתיאהבתי
גם הבלוג לפעמים צודק, והיה שווה לחזור לתוך גבולות הגזרה.
פסטה טריה ורוטב פשוט זה הכי שווה!
ואף מילה על זה שאתה צריך אפרוח מפלסטיק כדי להפריד ביצים…
אהבתיאהבתי
אתה באמת תלית את הפפרדלה בסלון? על מה?
בקיצור, יש לך מתכונים מצוינים אבל למשקיענים 🙂
אהבתיאהבתי
תליתי מקל מטאטא על שני כיסאות, הרוטב ממש לא למשקיענים והוא מתאים גם עם פסטה קנויה. פסטה טרייה זה רק לאירועים מיוחדים והתפנקויות, שאר הזמן מסתפקים אצלנו בפסטה קנויה…
אהבתיאהבתי
כזכור, הבנזוג אלרגי לירקות ופירות. אז אני מאמצת את הנענע וגבינת העיזים, אבל צריך לחשוב מה להוסיף לזה… צנוברים אולי?
אהבתיאהבתי
זאת אופציה מעניינת, אחד מסוגי האגוזים יכול גם לשמש כתוסף טעם אפשרי
אהבתיאהבתי
אוהבת את הרוטב הזה מאד! אימצתי.
אהבתיאהבתי
איזה כבוד, עשית לי את הערב
אהבתיאהבתי
אז עכשיו יש לי עוד מתכון שנוסף לרשימה ההולכת ומתארכת של מתכונים מהבלוג שלך שאני פשוט חייבת להכין…
התמונה של הפסטה שמתייבשת בסלון…גאונות…אחרי הכל, למי מאיתנו אין פסטת חלמונים שמתייבשת לה בסלון בכל רגע נתון 🙂
אהבתיאהבתי
הבעיה היחידה עם פסטה שמתייבשת בסלון, בהנחה ששמתם אותה במקום שלא מסתיר את הטלוויזיה, היא האפשרות שהכלבה שלכם תגלה עניין בשורשיה האיטלקיים ותגנוב איטרייה או שתיים
אהבתיאהבתי
הי בוקר טוב
איכשהו אנני מוצאת את המתכון לבצק פסטה- חלמונים
תוכלו לעזור לי בבקשה
תודה רבה
דליה קפלן
אהבתיאהבתי
כמובן, המתכון נמצא מתחת לתמונה של הפסטה המתייבשת:
מצרכים לבצק פסטת חלמונים (4 אנשים):
225 גרם קמח לפסטה או קמח 00
6 חלמונים
ביצה
כפית חלב (אפשר להמיר למים אם מעוניינים להכין רוטב בשרי וזה מתנגש מבחינת כשרות)
כפית שמן זית
קורט מלח
מתכון לבצק פסטת חלמונים (4 אנשים):
מערבבים בקערת מיקסר או על משטח עבודה את הקמח והמלח ויוצרים שקע באמצע
אל השקע שופכים בעדינות את החלמונים, הביצה, שמן הזית והחלב
בעזרת וו גיטרה או תנועות מעגליות עם האצבעות מערבבים את תערובת הקמח עם הנוזלים עד לקבלת בצק אחיד
מקמחים קלות משטח עבודה ולשים את הבצק כ-15 דקות (דוחפים הרחק ממכם בעזרת שורש כף היד ואז מעצבים חזרה לצורת כדור), על מנת ליצור בו קשרי גלוטן שיהפכו אותו לאלסטי. כשהבצק יהיה חלק ולא דביק מדי תדעו שהוא מוכן
עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה בטמפרטורת החדר (אפשר במקרר אם יש עוד כמה שעות עד לבישול עצמו) כחצי שעה לפחות
מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק פעמיים בשלב הרחב ביותר של מכונת הפסטה (קפלו אחרי הפעם הראשונה, כדי ליצור עלה מרובע) ואז עד לשלב המתאים מבחינת העובי (אצלי זה נע בין 7 ל-8, כשהשלב האחרון הוא 9)
חתכו לאטריות ארוכות ורחבות (בין שניים לשלושה ס"מ). אפשר לתלות לייבוש עד לבישול, שכמובן ייעשה במים רותחים ומומלחים. זמן הבישול ישתנה לפי עובי הפסטה, אבל בכל מקרה הוא לא יעלה 3-2 דקות שכן מדובר בפסטה טרייה
אהבתיאהבתי
פינגבק: טארטלט פיסטוק אינסופי | עוגיו.נט - עוגיו.נט
אם אין לי מכונת פסטה ואני מעוניין להכין את הרוטב ע"פ פסטה יבשה, לאיזה כמות מספיק הרוטב במתכון?
אהבתיאהבתי
הרוטב יספיק לכמות פסטה לארבעה אנשים, חבילת פסטה של 500 גרם
אהבתיאהבתי
פינגבק: טארטלט פיסטוק אינסופי | עוגיו.נט