ספגטי אנד מיטבולס. רצוי לאכול כשהאדים עדיין עולים מהצלחת

ספגטי אנד מיטסבולס: איך אומרים אוכל מנחם באיטלקית?

עברה תקופה ארוכה מאז הפעם האחרונה שהכנתי קציצות ואתמול הרגשתי שהגיע הזמן לשבור את הבצורת. אני לא יודע כמה באמת מדובר במנה איטלקית, ולא משהו שהתרבות האמריקאית האכילה אותנו בכף ומזלג לאורך השנים, אבל את הקציצות שלי התחשק לעשות בצורת כדור – ספגטי וכדורי בשר, או ספגטי אנד מיטבולס בשמם היותר מוכר.

קציצות, אם להשתמש באחד המונחים הכי טרנדים שקיימים בשיח האוכל הישראלי, נמצאות על הפודיום של האוכל המנחם באשר הוא. כשאני חושב על ספגטי אנד מיטבולס עולה לראשי דמותה של מאמא איטלקייה דשנה, לבושה סינר ודוברת אנגלית במבטא כבד. לפניה, על צלחת לבנה, מונחת ערימת ספגטי ועליהם שלושה כדורי בשר עטופים ברוטב עגבניות בצבע אדום עז. לשם כיוונתי, למראה של האוכל ולא של המאמא האיטלקייה (רק כי הסינר שלה לא מתאים לקרחת שלי…).

ככה מרכיבים מיטבולס: בקבוק פאסטה, ספגטי, פירורי לחם, בשר טחון, בזיליקום ונענע, שום ובצל

ככה מרכיבים מיטבולס: בקבוק פאסטה, ספגטי, פירורי לחם, בשר טחון, בזיליקום ונענע, שום ובצל

אורחים: אחת הסיבות שעיתונאים רבים ממשיכים לעבוד במשמרות גם כשהם הרבה אחרי תקופת האחרי צבא ולפני/אחרי טיול היא החופש באמצע השבוע. ככה כשכולם באמצעו של יום עבודה, להם יש זמן לסידורים ולשאר ירקות. מדי פעם מתגלה מישהו מספיק זורם בשביל לחתוך להפסקת צהריים מעט שונה מהנהוג במשק הישראלי, את פרס האורח המצטיין של אתמול אני מעניק לשלומי, שניצל את הקרבה הגיאוגרפית והפתיע עם גיחה קולינרית.

פסקול: אין פה שום ניסיון לרמוז משהו בעזרת כותרת האלבום הנבחר – "האיש שראה הכל" של רוקפור, כי בטח בכל הנוגע לעולם הקציצות יש לי עוד הרבה מה ללמוד.

מיטבולס, כדורי בשר, קציצות. לא משנה איך קוראים, העיקר שזה טעים

מיטבולס, כדורי בשר, קציצות. לא משנה איך קוראים, העיקר שזה טעים

מצרכים לספגטי וכדורי בשר:

  • 500 ג' בשר בקר טחון
  • בצל גדול אחד – חצי קצוץ דק וחצי חתוך גס
  • 4 שיני שום – שתיים קצוצות גס ושתיים חתוכות גס
  • מעט נענע קצוצה ועוד כמה גבעולים לקישוט
  • מעט בזיליקום קצוץ, 4-3 עלים נוספים לרוטב
  • פירורי לחם
  • ביצה אחת
  • בקבוק פאסטה (720 מ"ל של מחית עגבניות)/שתי קופסאות שימורים טחונות של עגבניות אורגניות/רוטב עגבניות ביתי
  • מעט יין אדום (אפשר להוסיף גם מעט ציר בקר כנוזל שיעשיר את טעמו של הרוטב)
  • קצת פלפל צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל
  • חבילת ספגטי
שלב ג': מחזירים את כדורי הבשר אל הרוטב ונותנים לשניים להתבשל יחד

שלב ג': מחזירים את כדורי הבשר אל הרוטב ונותנים לשניים להתבשל יחד

מתכון לספגטי וכדורי בשר:

  1. מערבבים בקערה את הבשר, הבצל והשום הקצוצים, מוסיפים את הבזיליקום והנענע הקצוצים. זורקים פנימה גם את פירורי הלחם, מעט מלח ופלפל ואת הצ'ילי. להדבקת הכל מוסיפים את הביצה
  2. מועכים חזק כדי שמולקולות הבשר יתחברו טוב והקציצות לא יתפרקו בבישול. מכדררים כדורים בינוניים-קטנים (אני מהאסכולה שמעדיפה קציצות קטנות וקריספיות)
  3. מטגנים במחבת מספיק גדולה את הכדורים במעט שמן זית (אני שוב הלכתי על טיפה של שומן טלה, מה שנתן למנה אפקט שדומה לקבבוני טלה בחתונות – מזכירה לך שוב ושוב שאכלת אותה). מטגנים רק עד השחמה, את המשך הבישול הם יעשו ברוטב
  4. אחרי שהוצאנו את הכדורים מהמחבת מוסיפים פנימה את הבצל והשום שחתכנו גס, מטגנים אותם על אש בינונית עד שהבצל הופך שקוף
  5. מוסיפים את רוטב העגבניות, היין והציר (אם יש) ומביאים לרתיחה קלה
  6. מניחים את כדורי הבשר המטוגנים ברוטב ונותנים לרוטב לבעבע קלות במשך חצי שעה. במהלך זמן זה הבשר יסיים את הבישול שלו ועל הדרך יתרום את המיץ העסיסי שלו לרוטב
  7. מכינים את הספגטי, מפזרים ערימה יפה על צלחת ומעל שמים 5-4 כדורי בשר ומנה נדיבה של רוטב. מקשטים עם גבעול של עלי נענע ומפזרים פרמז'ן

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

ספגטי אנד מיטבולס, זה נראה טוב גם מקרוב

ספגטי אנד מיטבולס, זה נראה טוב גם מקרוב

4 מחשבות על “ספגטי אנד מיטסבולס: איך אומרים אוכל מנחם באיטלקית?

    1. adi

      עשית לי חשק! קפצתי לקצב, קניתי בשר ועוד 5 דק' מתיישבים לארוחת ערב.
      רק דבר אחד (ויכוח שהיה לי עם חברתי) נכון שהתכוונת בצחוק כשכתבת "מועכים חזק כדי שמולקולות הבשר יתחברו טוב"?. סתם ויכוח של שתי כימאיות 🙂

      אהבתי

      1. עמרי פולק מאת

        זה היה בעיקר בהיעדר מילה מתאימה יותר שתגדיר את העניין. בסופו של דבר (ואני כותב את זה ממרום ה"מספיק בקושי" שלי בכימיה ברמת תיכון) אם מועכים מספיק חזק קציצות הן לא מתפרקות בטיגון/בישול ויש לזה איזשהו קשר למולקלות, לא? ועכשיו קצת ברצינות, סטייק בקר שנעשה יותר מדי הופך למסטיק כי המולקולות שמרכיבות את הבשר מתרחבות ומתחברות אחת לשנייה

        אגב, עמיתה שלכן כותבת בלוג מרתק על אוכל וכימיה
        http://scienceinmyplate.com/

        אהבתי

כתיבת תגובה