פופקורן מקורמל בטעם של פעם

פופקורן מקורמל בטעם של פעם

אני לא אדם שמפחד לנהוג במדינות זרות. להפך, אני די אוהב את זה. אני אפילו מאמין שבדומה למטבח, אפשר ללמוד הרבה על מקום דרך תרבות הנהיגה שלו. במהלך הטיולים שלי נתקלתי בבלגן המסודר של המזרח (וייטנאם ותאילנד), בדיסאוננס הבלתי פוסק של דרום אפריקה (מתקדמת ומערבית מצד אחד, עדיין אפריקה מצד שני) וכמובן בנימוס ובסדר של אירופה הקלאסית. אבל שום דבר לא הכין אותי לגודל העצום של ארץ הקלוריות הבלתי נגמרות, ארה"ב, על מרחביה האינסופיים ומחלפיה הכל כך מבלבלים.

במהלך הרואד טריפ שעשינו בדרום ארה"ב השתדלנו לדבוק בכבישים הקטנים, אלו שעוברים דרך העיירות הקטנות שכולנו מדמיינים ומכירים מהסרטים ומסדרות הטלוויזיה. קמפיין הבחירות לנשיאות היה בעיצומו ולאורך הדרך ראינו עוד ועוד הפגנות של תמיכה בשני המועמדים, יותר בטראמפ כמובן כי בכל זאת מדובר בדרום. אגב, גם זה לא גרם לי להבין שהוא הולך לנצח.

לא משנה היכן אתם מעדיפים לנסוע, מתישהו אין מנוס מלעבור דרך מחלף גדול ומאיים. באחד מאלו, בזמן שעברנו מפארק לאומי אחד לזה שצמוד אליו, חשתי משהו שבדרך כלל לא קורה לי – דיסאוריינטציה. ה-GPS אכל לי את הראש עם הוראות ואני לא ידעתי מה לעשות, המוח פשוט נכבה. החלטתי לעצור ולחשב מסלול מחדש בתחנת הדלק שהתחבאה בלב המחלף, מיד בכניסה חיכה לי דוכן פופקורן והעצירה קיבלה אופי אחר לגמרי. עצרתי את האוטו ויצאתי בסערה, לתדהמת הצדיקה.

כשחזרתי עם שתי שקיות פופקורן הכול כבר היה ברור יותר, וטעים יותר. לאמריקנים, מן הסתם, יש קטע עם תירס והעובדה שהם מגדלים כל כך הרבה ממנו מצריכה אותם למצוא מה לעשות איתו. פופקורן מצופה (Kettle Corn), כמו שעושים פעם – בסיר עם שמן, הוא פיתרון מעולה. הגרעין מתפוצץ בתוך הרוטב וכך נוצר הציפוי הכמעט מוחלט. מאז שחזרנו ניסיתי לא מעט מתכונים, אבל זה שמובא פה ומסתמך על מתכון מהבלוג Brown Sugar, הוא המוצלח ביותר. הוא ישדרג כל צפייה בסרט, וזה מובטח.

פופקורן מקורמל בטעם של פעם

פופקורן מקורמל בטעם של פעם

מצרכים לפופקורן מקורמל (קערה גדולה):

  • חצי כוס גרעיני תירס
  • רבע כוס שמן קנולה
  • כפית מלח שולחן
  • 4 כפות סוכר חום

מתכון לפופקורן מקורמל (קערה גדולה):

  1. מחממים את השמן עם 4 גרעיני תירס בסיר גדול, על אש בינונית.
  2. מערבבים את הסוכר והמלח.
  3. מכינים תבנית עם נייר אפייה עליה, אליה תעבירו את הפופקורן המוכן.
  4. כשכל 4 גרעיני התירס שבסיר התפוצצו מכניסים את שאר הגרעינים ומעליהם מפזרים את הסוכר והמלח. סוגרים את הסיר ומערבבים היטב.
  5. הקפידו לערבב כל דקה כדי למנוע מהפופקורן להידבק לתחתית הסיר ולהישרף.
  6. כשרוב הגרעינים התפוצצו מכבים את האש ומעבירים את הפופקורן המוכן אל תבנית האפייה, הניחו לו להתקרר כי זה מוסיף לפריכות שלו ומונע מכם כוויות בלשון.
פופקורן מקורמל בטעם של פעם

פופקורן מקורמל בטעם של פעם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s