קוקו בקן ממולא בתבשיל טלה

"מנה שהתחפשה": קוקו בקן במילוי תבשיל טלה

כמו רכב, גם בלוג אוכל מגיע ברמת אבזור מסוימת. אחד הפינוקים הגדולים בחבילת האבזור היוקרתית הוא שיתופי פעולה עם בלוגרים אחרים. לבשל עם שותפים זה מאתגר, מפרה ובעיקר כיף מאוד לקבץ ארבעה בלוגרים במטבח אחד ליום משותף של בישולים. במהלך התהליך אתה לומד, מלמד ומתרשם מהאנשים שעומדים לצידך.

הפעם, לכבוד חג פורים המתקרב (נראה לי שהוא אי שם באופק), זכיתי להשתתף בפרויקט "מנה שהתחפשה" עם שלושה בלוגרים אהובים במיוחד – אולגה מ"המרכיב הסודי", גיל מ"מבשל ואוכל" ומתן מ"טוניס שולחן". כל אחד בחר מתכון מבלוג אחר והיה צריך לשנות אותו מעט, להכניס לו טוויסט, לעשות אותו קצת יותר שלו. והכי חשוב? אין אפילו זכר לאוזני המן, שהן כנראה מאכל החג המבאס שקיים.

בהגרלה הגדולה, שלא התנהלה בנוכחות נוטריון, שלפתי את הפתק של "טוניס שולחן". האמת, זה בדיוק מה שרציתי. משהו במרחק הגיאוגרפי והקולינרי בין המוצאים שלי ושל מתן משך אותי לנסות ולבשל את אחד ממתכוניו. למרות זאת, אני חייב להודות שהמתכונים הטוניסאיים עליהם גדל קצת הרתיעו אותי.

אני לא אוהב שמישהו משנה מתכון שגדלתי עליו, זה מרגיש כמו זלזול בחשיבות שלו עבורי. אין טעם להגיד את זה בקול רם, אני יודע שזה משהו שדפוק אצלי, אבל בכל מקרה לא רציתי לעשות את זה למתן. בסופו של דבר בחרתי במתכון שיותר קשור לבית של מתן, כזה שאמא שלו נהגה להכין, אבל לא אחד עם שורשים טוניסאיים עמוקים – קערות לחם במילוי תבשיל בשר.

בהתחלה חשבתי לשחק קצת עם הבצק, לשדרג אותו עם טעמים נוספים, אבל משהו לא עבד לי בראש. בסופו של דבר הצדיקה באה לעזרתי וחיברה בין המנה שאמא של מתן הכינה לו לזאת שאבא שלי היה מכין לי – קוקו בקן (לחם מטוגן עם חור, בו מכינים ביצה). לא יכול לספור כמה שבתות פתחתי עם שתיים כאלה בצלחת, בלי שום צורך בסכו"ם. הקו המחבר בין שתי המנות, מן הסתם, הוא השימוש בבצק ככלי שמכיל את החלק המהותי.

במקום להכין בעצמי את קערות הלחם מהמתכון המקורי של מתן, בחרתי בלחם (קנו אחד עשיר ולא פרוס, חתכו חתיכות עבות שיהוו כלי נהדר לתבשיל) והחלטתי לשחק קצת עם התבשיל. את בשר הבקר החלפתי בגולאש טלה ואת הרוטב ביססתי על עגבניות ודלעת ערמונים, כשאת הטאץ' הסופי מעניק התיבול (פפריקה מעושנת בעיקר).

זה מה שמוצאים בסלון של בלוגרית רצינית

זה מה שמוצאים בסלון של בלוגרית רצינית

מצרכים לקוקו בקן ממולא בתבשיל טלה (6 אנשים):

  •  שש עגבניות, חתוכות לקוביות
  • שתי דלעות ערמונים, חתוכות לחצי ומנוקות מגרעינים
  • שני קולורבי, מקולפים וחתוכים גס
  • ארבע שיני שום כתושות
  • בצל סגול, חתוך גס
  • פלפל אדום מתוק, חתוך גס
  • 5-4 פטריות פורטבלו, חתוכות גס
  • 600 גרם בשר גולאש טלה, חתוך לחתיכות בינוניות-קטנות
  • פפריקה מתוקה ופפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל שחור
  • שתי חלות/לחמים לא פרוסים
  • שלושה גבעולי בצל ירוק, חתוכים לעיגולים קטנים

מתכון לקוקו בקן ממולא בתבשיל טלה (6 אנשים):

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, עושים חריצים בדלעת ערמונים בעזרת מזלג ומברישים אותה עם מעט שמן זית לפני שמכניסים אותה לכ-20 דקות בתנור
  2. מחממים מחבת גדולה בעלת דפנות גבוהות על אש גבוהה וצורבים את הבשר היטב
  3. מעבירים את הבשר לקערה, מנמיכים את האש, מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הבצל, השום והקולורבי
  4. אחרי שהבצל מתרכך מוסיפים למחבת את הפלפל והפטריות, חמש דקות אחר כך מגיע תורן של העגבניות
  5. מחזירים את הבשר למחבת, מתבלים עם פפריקה מתוקה (שתי כפות), פפריקה מעושנת (כפית), מלח ופלפל שחור
  6. בעזרת כפית מרוקנים את תוכנה של דלעת הערמונים למחבת ומערבבים היטב, עד שהיא מתערבבת עם הרוטב שנוצר מהתפרקות העגבניות
  7. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כשעתיים עד שהרוטב מסמיך, אם במהלך הזמן הזה הרוטב הופך סמיך מדי יש להוסיף מעט מים ולערבב
  8. כשהתבשיל מוכן פורסים פרוסות עבות מהלחם/חלה ומרוקנים בעזרת סכין או היד את תוכנן עד ליצירת קערה
  9. את קערת הלחם ממלאים בעזרת התבשיל ומעל מפזרים בצל ירוק לקישוט וקצת קראנץ'

הנה מה ששאר החבר'ה עשו:
טרטר בקר וכמון עם קריספי בורגול של "טוניס שולחן"
טארט שוקולד וקרמל מלוח של מבשל ואוכל
ריזוטו דלורית של "המרכיב הסודי", שמתבסס על המתכון הזה שלי

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

מודעות פרסומת

7 מחשבות על “"מנה שהתחפשה": קוקו בקן במילוי תבשיל טלה

  1. פינגבק: טארט קרמל מלוח ושוקולד | מבשל ואוכל

  2. גיל

    מודה שעדיין לא הבנתי סופית את השם של המנה, אבל מה זה משנה כשהיא כל כך טעימה? 🙂
    והתמונה של התבשיל במחבת אדירה! (אפילו יותר מזו של הירקות).

    אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s