פופקורן מקורמל

חיים בסרט, אבל משודרג: פופקורן בטעמים

את עובדת היותי אמריקנולוג ידוע כבר חלקתי איתכם, מאז ומתמיד ארה"ב משכה אותי אליה. בהתחלה נהגתי בה כמו ילד מאוהב, מאמץ כל שטיק קפיטלסטי שנזרק לכיווני. מאוחר יותר האהבה התחלפה בעניין. היא פשוט ריתקה אותי, עד כדי כך שחלק מהתואר שלי הוקדש להבנתה ולהבנת ההיסטוריה המרתקת שלה.

את המחשבות על הגשמת החלום האמריקני כבר אפסנתי מזמן בבוידעם של ההוויה שלי. האמת שאף פעם לא חשבתי לארוז את הצדיקה, לרדת מהאונייה או המטוס עם שטר של 100 דולר בכיס ולחזור 30-20 שנה מאוחר יותר כמו חיים סבן. החלום האמריקני הזה לא באמת עושה לי את זה.

בביקור האחרון שלנו בניו יורק, בין ביס לביס, הבנתי שאם אי פעם באמת ארצה לגור בארה"ב אצטרך קודם כל להתגבר על הדיסאוננס שנוצר אצלי מעצם המחשבה הזאת. מצד אחד קלות החיים האמריקניים, למי שכמובן יש עבודה טובה וכסף, נראית כדבר ממכר במיוחד. תחשבו על המדינה עצמה כמשרד ענק של גוגל, ניתנים לך (במחיר סביר יחסית) כל הפינוקים, העיקר שתמשיך לייצר ולהאכיל את המכונה הקפיטליסטית.

 

 

מצד שני לעומת זאת, יש את הפלסטיקיות האמריקנית, הזיוף והקורקטיות שכל כך קשה לי להתמודד איתם. למזלי, כרגע לא נראה שאצטרך להתמודד עם קבלת החלטה שכזאת, אז אני יכול להמשיך ולהתעניין מרחוק. לבחור מה אני מאמץ ומה אני מבקר. סופרבול, שהוא גמר ליגת ה-NFL, שייך לקטגוריה הראשונה. גם פופקורן בטעמים. שניהם הלכו מצוין בראשון בערב לפני שבוע, עת אירחתי כמה חברים לצפייה משותפת (מאורע שעם השנים זכה לכינוי "פולקבול", הקרדיט על שם לעידן סגל מסטופקס).

בכל שנה אני חולם לארח מסיבת סופרבול חלומית, עתירת משאבים ומאכלים אמריקנים משמינים. איכשהו הפעם הוחלט על משהו יותר צנוע, גם מבחינת כמות המשתתפים וגם מבחינת האוכל. על השולחן הונחו הרבה חטיפים, הכנתי סלסה וגוואקמולה ואת הכל חיזקתי עם פופקורן בטעמים. כי זה קל, מגניב ומשדרג את כל העניין הזה של פופקורן במיקרו. בארה"ב במקום מגנטים, מעמידים בחתונות בר פופקורן בכל מיני טעמים. אז כדי שגם אתם תיהנו, יש פה שני מתכונים (מלוח ומתוק) לשדרוג הפופקורן שלכם, אבל בגדול אתם יכולים לערבב אותו עם כל רוטב שבא לכם (מייפל, שוקולד, צ'ילי חריף-מתוק).

 

 

מצרכים לפופקורן מקורמל (כמות הרוטב פה יכולה להספיק לשתיים או שלוש שקיות פופקורן, תלוי כמה רוטב אתם אוהבים)

  • שקית פופקורן למיקרו, בטעם טבעי
  • 100 גרם חמאה
  • כוס סוכר חום
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כפית תמצית וניל

מתכון לפופקורן מקורמל

  1. מכינים את הפופקרן לפי הוראות היצרן
  2. ממיסים את החמאה על אש נמוכה
  3. כשהחמאה נמסה, מוסיפים סוכר, דבש ווניל
  4. מגבירים את האש לאש בינונית ומערבבים עד שהתערובת אחידה
  5. מעבירים את הפופקורן המוכן לקערה, שופכים פנימה את רוטב הקרמל ומערבבים היטב עד שכל הפופקורן נצבע בצבע חום ענברי

מצרכים לפופקורן בטעם פלפל שחור ומלח ים:

  • שקית פופקורן למיקרו, בטעם טבעי
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפיות מלח ים גרוס/טחון
  • 4 כפיות פלפל שחור גרוס

מתכון לפופקורן בטעם פלפל שחור ומלח ים:

  1. מכינים את הפופקורן במיקרו על פי הוראות היצרן
  2. מערבבים את שמן הזית, המלח והפלפל
  3. מעבירים את הפופקורן המוכן לקערה, שופכים פנימה את הרוטב ומערבבים היטב

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

איך אפשר שלא להתאהב בך, פופקורן מקורמל:

 

7 מחשבות על “חיים בסרט, אבל משודרג: פופקורן בטעמים

  1. aviellea

    אוי אוי אוי… סלורפ סלורפ…. ריור ריור… תודה לך מאסטר פודי על הגיידאנס של מפת הלב והקיבה של המשפחה הקטנה שלנו. נשלח תמונות מהמקומות האלה…

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s