טארט ריבת עגבניות וגבינת עיזים. קינוח או מנה ראשונה? זה אתם תחליטו

טארט ריבת עגבניות וגבינת עיזים

כמו רובנו, גם אני מתחזק סוג של התמכרות לבצק. קמח לבן הוא אויב, אני יודע אתה זה, אבל הוא אויב נורא טעים. בטח כבר הבנתם שאני לא נוהג לאפות הרבה (איזה שקר בוטה, רק בשישי אפיתי פיצות לארוחת הערב המשפחתית. אל תאמינו למילה שלי, מדובר בשקרן פתולוגי), אבל בזמן האחרון הסתובבתי עם רצון עז להכין פאי או טארט. לקח לי קצת זמן להבין למה. רסיסי זיכרון התחילו לעלות אל פני השטח, מביאים איתם שברי סצנות, מקרבים אותי אל עבר הפיתרון.

בסוף הכל התחבר והתחוור לי שהגורם לכל העניין הוא סרט של קרי ראסל, פליסטי בשבילכם. מבקרי קולנוע נוהגים לכנות סרטים כאלו "סרט קטן", סרט שמגיע משולי התעשייה ההוליוודית ורק לעיתים רחוקות עושה יותר רעש מהצפוי. לסרט המדובר יש שני דברים שעובדים בשבילו – החוט המקשר בין כל הסצנות הוא אוכל, יותר נכון סוגים שונים ומשונים של פאים וטארטים עם שמות עוד יותר משונים מתכולתם (פאי "אני שונאת את בעלי"), ויש לי חולשה לסרטים על אוכל; הדבר השני הוא שמו, "Waitress", שהקל מאוד על חייהם של המתרגמים בישראל ולא גרר אותם למחוזות הנוראים של "המלצרית מתה מצחוק" וכדומה.

מה עושים עם רצון עז להכין פאי או טארט? דבר ראשון אומרים תודה, במיוחד בתקופה בה קשה לי במיוחד להיסגר על מתכונים לבלוג הזה. דבר שני הוא למצוא מילוי שיתאים לי, לבלוג ובתקווה גם לכם. מי שראה את הסרט, או אפילו יסתפק בטריילר שלו, יבין שההשראה יוצרת גם ציפייה כי לתסריטאים היה דמיון רב. כמו שקורא גם להרבה בשלנים אמריקאיים. ידעתי שלא בא לי לאפות משהו מתוק, בכל זאת תחום הקינוחים שייך לצדיקה, אבל מצד שני גם לא עלה לי רעיון מתאים.

בדרך ל-116 מעלות, סבלנות היא שם המשחק

בדרך ל-116 מעלות, סבלנות היא שם המשחק

בסופו של דבר הצדיקה נחלצה לעזרתי, במלוא מובן המילה, איחדנו כוחות והתוצאה לפניכם. טארט מתוק-מלוח-קצת חריף, שיכול להיות מנה ראשונה מפתיעה ובאותה מידה של הפתעה גם לעשות הדרן בקינוח. על הבצק אחראי דייויד ליבוביץ, שף ובלוגר אמריקאי שהגשים את חלומה של הצדיקה – נטש הכול ועבר לחיות בפריז. מדובר בבצק שקל להכין וקל לעבוד איתו, מאוד מזכיר בצק רבוך בדרך ההכנה ובעבודה איתו (לא מרדדים). הריבה גם לא מסובכת מדי וגם לחתוך קצת גבינת עיזים זה לא סיפור, כך שמתקבלת מנה קלה להכנה ודי כיפית לאכילה. כולנו מנצחים, או לפחות זה מה שנוהגים כל מיני גורואים של ניו-אייג' להגיד.

מצרכים לטארט ריבת עגבניות וגבינת עיזים (תבנית טארט 24 ס"מ)

לבצק:

  •  90 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 כפות מים
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח (שמינית כפית)
  • 150 גרם קמח לבן (מומלץ להחליף חצי מהכמות בקמח כוסמין, שינוי שהצדיקה הכניסה במו ידיה ומאז אומץ פה בחום)

לריבת העגבניות:

  • חצי ק"ג עגבניות שרי, חתוכות לחצאים
  • 40 מ"ל מים
  • 200 גרם סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • ענף רוזמרין
  • חצי כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי)

לפאי:

  • 100 גרם גבינת עיזים, חתוכה לחצאי עיגולים
  • 4-3 עגבניות שרי, חתוכות לפרוסות
טארט ריבת עגבניות וגבינת עיזים בשישה שלבים (שלב אחד שיחק אותה קשה להשגה ולא הצטלם טוב...)

טארט ריבת עגבניות וגבינת עיזים בשישה שלבים (שלב אחד שיחק אותה קשה להשגה ולא הצטלם טוב…)

מתכון לטארט ריבת עגבניות וגבינת עיזים (תבנית טארט 24 ס"מ)

מתכון לריבת עגבניות

  1. מחממים בסיר גדול ועל אש גבוהה את הסוכר והמים, עד שמגיעים לטמפרטורה של 116 מעלות (המים והסוכר ירתחו, יופיעו בועות והמים ירגישו מעט צמיגיים)
  2. מוסיפים את חצאי העגבניות, מיץ הלימון, ענף הרוזמרין והצ'ילי, מביאים לרתיחה ואז מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה-בינונית
  3. על מנת לבדוק אם הריבה מוכנה מקפיאים צלחת קטנה. לאחר שהריבה התבשלה שופכים על הצלחת מעט ריבה ועם הכפית עושים פס באמצע השלולית, אם הפס נותר אז הריבה מוכנה. אם היא ישר חוזרת למצבה הקודם, המשיכו לבשל
  4. חטאו צנצנת מתאימה – שפכו פנימה מים רותחים, גם על המכסה והניחו לייבוש
  5. שפכו את הריבה לצנצנת, סגרו היטב והניחו את הצנצנת על ראשה. כעת הכניסו למקרר על מנת שהריבה תתקרר (אם אתם קצרים בזמן, שימו במקפיא)

מתכון לבצק פריך:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. שופכים את כל החומרים, למעט הקמח, לסיר ועל אש גבוהה מערבבים עד שבסיר יש נוזל בעל מרקם אחיד
  3. מבלי לכבות את האש מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ובוחשים בצורה נמרצת
  4. תחילה תקבלו תערובת גושית, אבל תוך כדי הערבוב היא תהפוך לבצק אחיד – זהו השלב בו אפשר להוריד את הסיר מהאש
  5. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותה לצורה המתאימה בעזרת כף עץ או הידיים (אם אתם לא רגישים לחום)
  6. לאחר שמשטחים את הבצק, מכניסים אותו לתנור ל-10-8 דקות, עד שהוא מזהיב

הרכבת הטארט:

  1. לאחר שהבצק נאפה, מורחים עליו את ריבת העגבניות, עד שהיא מכסה את כל שטח הבצק
  2. משקיעים אל תוך הריבה את חתיכות הגבינה, כך שלכל חתיכת טארט עתידית תגיע עם חתיכת גבינה בתוכה
  3. מקשטים בעזרת פרוסות של עגבניות שרי טריות ומכניסים לכ-20 דקות בתנור, בחום של 180 מעלות
  4. אפשר להגיש את הטארט חם או קר, אם ברצונכם לבחור באופציה הראשונה מומלץ להמתין מספר דקות לאחר שהוצאתם אותו מהתנור, כדי שייחתך בצורה טובה

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

 

12 מחשבות על “טארט ריבת עגבניות וגבינת עיזים

  1. oded and naomi yoeli

    מאד אהבתי גם את הסרטון וגם את הפורמט החדש ומגניב הזה
    וגם הבנתי את הבדיחה על ה BAD HUSBAND
    הא

    אהבתי

  2. פינגבק: מחווה לבלוג אהוב: טארטלט חציל ופרמז'ן (הטארט של נטלי) | שביתה איטלקית – ראשי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s