ניוקי ברוטב יין לבן, גבינת מסקרפונה וצ'ילי

הסוד הוא בפסים: ניוקי ברוטב מסקרפונה וצ'ילי

אי שם בחודש נובמבר האחרון, רגע לפני שהצדיקה ואני טסנו לציין את החלפת הקידומת שלה עם הופעה של ה-Arctic Monkeys והרבה אוכל טוב בברצלונה, קיבלתי בדואר משלוח משמח במיוחד. שרון מ-Pasta Every Day, ככל הנראה הבלוגרית עם הנוף הכי יפה מחוץ לחלון, שמעה שאני וניוקי לא כל כך חברים ונחלצה לעזרתי עם מפספס ניוקי איטלקי למהדרין.

כמוני, גם שרון לא כל כך הסתדרה עם הכנת ניוקי, אבל היא מצאה את שביל הזהב והניוקי שלה יצאו כל כך יפים. על אף היכרות אינטרנטית בלבד היא ארזה את קרש העץ הקטנטן ושלחה אותו עם ברכה, באמונה שלמה שבקרוב מאוד הוא ישמש אותי לתקן את יחסיי עם ניוקים קטנים ומפוספסים. מאז עברה כמעט חצי שנה וטרם השתמשתי במפספס, מה שמרגיש קצת פספוס. לכן את הניסיון הנוכחי שלי להכין ניוקי אני מקדיש לשרון, תודה.

את הפוש האחרון נתנה מנה שאכלנו באוליברי, מסעדה איטלקית חביבה שתוכלו למצוא ברשימת ההמלצות שלי. כרובית וניוקי ברוטב גבינה כחולה ושמנת. עם כל הכבוד לשאר מרכיבי המנה, מה שנחקק בזיכרוני הייתה העובדה שהניוקי ספק נצרבו-ספק נשרפו על מחבת והעניקו ניחוח ל"ג בעומרי לכל מה שבא איתם במגע. אתם יודעים שאני אוהב שרוף, נכון? זה אפילו הזכיר לי קצת את הפירה מדורה שלי.

בדיוק כמו פסטה ביתית, גם ניוקי שמכינים בבית יוצא הרבה יותר טעים מהאופציות הקנויות (על אף שיפור משמעותי באיכות שלהן בשנים האחרונות). בניגוד לפסטה ביתית, הכנה של ניוקי מצריכה קצת יותר עבודה – לבשל תפו"א, לקלף אותם, למעוך, ללוש לבצק עם שאר המרכיבים, לגלגל לנחשים, לחתוך ובסוף עוד להוסיף פסים. אין ספק שהפסים מוסיפים יופי לניוקי, אבל לא זאת המטרה שלהם. ניוקי מפוספס יתפוס יותר רוטב. עכשיו תוסיפו לרשימת השלבים גם צריבה על מחבת וזה עדיין שווה את המאמץ, אל תוותרו. אגב, אם אתם מחפשים סו-שף, אל תתקשרו לתומר מ-אבטיפוס, הוא לא באמת עוזר.

מצרכים לניוקי תפו"א (6 אנשים):

  • 6 תפו"א בינוניים, עדיפות לכאלו קצת ישנים ופחות עמילניים (כמה שפחות נוזלים הבצק יהיה טוב יותר)
  • רבע כוס שמן זית
  • כף מלח
  • 500 גרם קמח
  • חצי כוס סולת לקימוח
  • שלוש כפות מלח גס לבישול הניוקי

מתכון לניוקי תפו"א (6 אנשים):

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים, בשלמותם ובקליפתם, עד שיתרככו
  2. מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים בעזרת מועך ידני
  3. נותנים למסה להתקרר ומוסיפים את המלח והשמן. מוסיפים את הקמח (למעט חצי כוס, לקימוח) ולשים עד שהתערובת הופכת לבצק נוח ויבש מספיק לעבודה
  4. מגלגלים לנחשים ארוכים וחותכים לחתיכות באורך 2-1 ס"מ, תוך כדי קימוח נוסף
  5. על מנת ליצור את הפסים מגלגלים את הניוקי על חלקו האחורי של מזלג (בהנחה ששרון לא שלחה גם לכם מפספס ניוקי)
  6. מרתיחים מים עם מלח גס ומכניסים את הניוקי. מבשלים תוך כדי ערבוב, הניוקי יצופו כשהם יהיו מוכנים
  7. במקביל מחממים מחבת על אש גדולה ומעבירים אליהם לצריבה את הניוקי המוכנים, לאחר שיש להם מעטפת קראנצ'ית אפשר להעבירם למחבת של הרוטב
ניוקי ברוטב יין לבן, גבינת מסקרפונה וצ'ילי

ניוקי ברוטב יין לבן, גבינת מסקרפונה וצ'ילי

מצרכים לרוטב גבינת מסקרפונה, יין לבן וצ'ילי: 

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2 כוסות יין לבן לבישול (אפשר להחליף בוויסקי, גם יוצא טעים)
  • פלפל צ'ילי, קצוץ
  • מלח ופלפל

מתכון לרוטב גבינת מסקרפונה, יין לבן וצ'ילי:

  1. מביאים את היין לרתיחה ומאדים שני שליש ממנו (על מנת שהאלכוהול יתנדף)
  2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הגבינה, מערבבים עד שהיא נמסה ומתקבל רוטב חלק
  3. מוסיפים את הצ'ילי הקצוץ, מתבלים במלח ופלפל
  4. מוסיפים את הניוקי המוכנים, מבשלים דקה נוספת ומגישים (אפשר לפזר מעט פרמז'ן מעל)

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

8 מחשבות על “הסוד הוא בפסים: ניוקי ברוטב מסקרפונה וצ'ילי

  1. galithatan

    נראה לי שאאמץ את הרוטב. להכין ניוקי לבד זה הרבה עבודה, ואלה הקנויים מתוקים מדי לטעמי (כל הזמן חשבתי שהערמונים אשמים במשהו, ובסוף התברר שזה הניוקי עצמו)

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      אין ספק שלא מדובר במשימה קלה, אבל אם מחליטים על מנה ראשונה אז העניין הופך לקצת פחות מעיק ולפעמים זה שווה את המאמץ. זהו מאכל של איכות ולא של כמות, בשביל זה יש פסטה…

      אהבתי

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    נראה נהדר.
    אנא כתובת שדרכה ניתן להשיג את הקרש. בן הזוג חולה על כל דבר איטלקי שזז בתחום האוכל ויש לו יומולדת עוד שבוע 🙂

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      כמו שכתבתי, קיבלתי אותו במשלוח מאיטליה, כך שלא נאלצתי לחפש אותו
      בדיקה מהירה ברשת גילתה את שתי האופציות הבאות:
      http://www.suchef.co.il/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8%D7%99-%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%96%D7%A8%D7%99-%D7%94%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%95%D7%97%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D/%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A4%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99/%D7%9C%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%A8%D7%A5-%D7%9C%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%A7%D7%99.html

      אהבתי

  3. דודי

    במקום לבשל את התפוחי אדמה שים אותם בתנור על מצע של מלח גס , כך תקבל תפוחי אדמה עם טעם קצת שרוף ויבשים מספיק בשביל הניוקי.

    אהבתי

כתיבת תגובה