ביף ג'רקי. חטיף אמריקאי שהולך נהדר גם עם בירה ישראלית

יוצאים לרוד טריפ? ביף ג'רקי, החטיף המושלם לדרך

בשנים האחרונות אני מתחזק יחסי אהבה-שנאה לוהטים עם ארה"ב. כמו רוב בני דורי, גם אני נחשפתי בעיקר לתרבות האמריקאית (MTV, בוורלי הילס 90210, הצלצול הגואל, הרבה ספורט אמריקאי והיד עוד נטויה) וחונכתי על ברכיה. צחקתי מבדיחות שאת הקשרן התרבותי לא הכרתי והתוודעתי לאתוסים אמריקאים שלא הבנתי את גודלם וחשיבותם.

כ"כ רציתי לבקר בארצות הברית של אמריקה, כמהתי לחוויות וטעמים שראיתי רק בטלוויזיה. לאט לאט החלו להגיע לישראל נציגים אמריקאים, דוגמת מקדונלדס ו-KFC, אבל אני רציתי לאכול גם טווינקי, קורן דוג ופופ-טארטס ולשתות מאונטיין דיו וצ'רי קולה (לא באמת, זה מגעיל). חלמתי על רוד טריפ בפורד מוסטאנג קונברטבל, הרוח בשיער (כשעוד היה לי) והביף ג'רקי בפה. יש לארה"ב הרבה דברים שמסמלים אותה, אבל הבשר המשומר הזה הוא אחד הבולטים שבהם.

רק בגיל 27 דרכה רגלי לראשונה על אדמת אמריקה, בטיול שהפן הקולינרי שלו התאפיין בזלילה אדירה של ג'אנק. לא מסעדות יוקרה, אפילו לא סתם כאלו מוצלחות. פיצות נוטפות שומן, עוף מטוגן והרבה חטיפים עמוסים באבקת טעם ומונוסודיום-גלוטומט, שאת כולם ליוו כמויות אדירות של אותו משקה זוהר המזכיר את ספרייט ולפי השמועות פוגע בגבריות של אלו שצורכים אותו. והיה גם את המפגש הראשון שלי עם ביף ג'רקי, ואת השני והשלישי.

זה פשוט חטיף/נשנוש נהדר וגם ברוב המקרים בריא יותר מכל שאר הדברים שמנסים למכור לנו בסופר. בדרא"פ יצא לי לטעום בשר משומר שהוא לא בדיוק ביף ג'רקי, יותר בכיוון של אנטילופה ג'רקי ועוד כל מיני חיות שלא השכילו לברוח מהכוונת של הציידים. קצת פחות עשה לי את זה, חייב להודות. ועכשיו אנחנו מגיעים לקטע המעשי. למה בכלל להכין את זה אם כבר אפשר למצוא ביף ג'רקי בארץ? כי זה נורא קל להכין, זה ייצא הרבה יותר טעים ממה שמוכרים לכם בחנות וגם תוכלו לודא שאתם אוכלים בשר איכותי ועל הדרך לשחק עם הטעמים שיצפו אותו. נוסעים לטיול בצפון או בדרום? קחו אתכם שקית עמוסה, פתחו את החלון ותדמיינו שאתם חוצים את ארה"ב על הייוויי 66.

ביף ג'רקי לפני ואחרי. הרבה יותר נחמד מהגרסה שרואים בפרסומות להשתלות שיער

ביף ג'רקי לפני ואחרי. הרבה יותר נחמד מהגרסה שרואים בפרסומות להשתלות שיער

בגדול מה שחשוב במתכון הזה היא דרך ההכנה – החיתוך והזמן הארוך בתנור, מעבר לזה כל דבר ניתן לשינוי. אני בחרתי במרינדה בעלת טעמים חזקים, אבל כמו בפיצה – זה הרגע שלכם להשתולל. רוצים פשוט? הסתפקו במלח ופלפל. חריף? הכינו מרינדה לוהטת במיוחד. מתוק? שום, חרדל ודבש. בקיצור, הבנתם את הרעיון. המטרה היא בסופו של דבר לקבל חתיכות בשר יבשות, אבל לא יותר מדי. הבדיקה הטובה ביותר היא לנסות ולקפל את הבשר אחרי שהיה בתנור, אנחנו לא רוצים שיישבר ישר אלא שיתעקם.

מצרכים לביף ג'רקי:

  • 1 ק"ג בשר בקר לא שומני מדי, מיועד לבישול ארוך – אני בחרתי בפילה מדומה, אפשר ללכת גם על צ'אך
  • 200 מ"ל סויה
  • 200 מ"ל טריאקי
  • מעט שמן שומשום
  • ארבע כפיות ג'ינג'ר מגורר
  • 8-7 שיני שום כתושות
  • ארבע כפיות סוכר חום
  • ארבע כפיות דבש
  • מעט צ'ילי גרוס לאוהבי החריף
  • מלח ופלפל שחור

מתכון לביף ג'רקי:

  1. חותכים את הבשר לפרוסות של כחצי ס"מ (אפשר להכניס אותו לכחצי שעה במקפיא על מנת שיהיה קל יותר לחתוך אותו)
  2. טוחנים את כל מרכיבי המרינדה בבלנדר ולאחר מכן מעבירים לקערה
  3. משרים את חתיכות הבשר בקערת המרינדה לכמה שעות (לפחות ארבע), כמה שיותר יותר טוב
  4. מסדרים את חתיכות הבשר על רשת ונותנים להן להגיר את הנוזלים המיותרים
  5. מחממים תנור ל-70 מעלות, לפני כן מצפים את התחתית בנייר כסף או מניחים תבנית שתספוג את כל הנוזלים ותמנע לכלוך מיותר
  6. מכניסים את הבשר לתנור ומשאירים את הדלת מעט פתוחה בעזרת חתיכת עץ קטנה/כפפת סיליקון/פחית מעוכה – המטרה היא לאפשר לאדים לצאת מהתנור וכך לא לפגוע בתהליך הייבוש של הבשר
  7. זמן האפייה ישתנה מתנור לתנור – אנחנו מדברים על כשלוש-ארבע שעות, בדקו מדי פעם את הבשר כדי לראות האם הוא כבר מוכן. כבר אחרי שעה-שעה וחצי הוא ייראה וירגיש לכם מוכן, אבל תתאפקו ותנו לו להתייבש כמו שצריך והתוצאה לא תאכזב אתכם
  • הכמויות האלה יניבו חטיף חביב לערב שתייה/נסיעה בהשתתפות ארבעה-חמישה אנשים, אל תתביישו להכפיל אותן ולשמור חלק מהתוצאות בצד, הרי זאת כל המטרה של בשר משומר/מיובש…

עוד מתכונים לחטיפים: פוטטו סקינס קריספיות במיוחד, טבעות גבינה אפויות, שבלולי בצק עלים, פיצה טעימה, עוף מטוגן כמו ב-KFC

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

ביף ג'רקי. משאיר אבק להרבה חטיפים אחרים ומושלם לנסיעות

ביף ג'רקי. משאיר אבק להרבה חטיפים אחרים ומושלם לנסיעות

18 מחשבות על “יוצאים לרוד טריפ? ביף ג'רקי, החטיף המושלם לדרך

  1. דידי

    תמיד קינאתי במי שאכל מזה… עקב היותי דתיה ושומרת כשרות מעולם לא טעמתי אבל המחשבה על בשר באמצע טיול של שבוע תמיד קסמה לי מאד.
    הולכת לנסות!
    כמה זמן ניתן לשמור את זה?

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      הוא יחזיק כמה שבועות בכיף, אם יישמר בשקית אטומה (זיפ-לוק) ובמקום קריר.
      כמות המלח היא שתשפיע על אורך הזמן בו הוא יישמר – כמה שיותר מלוח, ככה הוא יישמר יותר…
      בהצלחה, ספרי לי איך יצא
      עמרי

      אהבתי

  2. גדי סילברמן

    היי,
    אין ספק שזו מקוריות להמציא כאן מתכון להכנה לדבר מאוד אהווב ומלא זכרונות מארה"ב, עם כל זה…ידוע אולי על מקום בישראל שמוכר BEEF JURKEY אמיתי ?

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      היי גדי,
      דבר ראשון תודה, אני מבין את הרצון למצוא מקום שמוכר ביף ג'רקי. הכי קרוב שמצאתי היו חטיפי נקניק של מעדני מזרע, אפשר למצוא אותם בטיב טעם, אבל תתכונן לכך שזה לא באמת קרוב למקור…

      אהבתי

      1. גדי סילברמן

        אני כבר יודע מנסיון שזה לא אתו הדבר…
        בכל אופן, את המתכון שלך בהחלט אנסה בקרוב (אולי אפילו בשבת הקרובה) ובינתיים אמשיך לתור לי אחרי מעדנייה / דליקטסן בארץ שמוכר את הדבר האמיתי.
        אם תדע אשמח לקבל תשובה

        אהבתי

  3. פינגבק: פוטטו סקינס: חזרנו לאכול קליפות תפוחי אדמה? | שביתה איטלקית

  4. פינגבק: טבעות גבינה אפויות: כיף לאכול עם הידיים | שביתה איטלקית

  5. פינגבק: כשעצלן הופך את עורו: שבלולי בצק עלים | שביתה איטלקית

  6. פינגבק: האבולוציה של הפיצה: הכל התחיל בפיתה-פיצה | שביתה איטלקית

  7. פינגבק: געגועיי ל-KFC, עוף מטוגן ביתי | שביתה איטלקית

  8. פינגבק: איך משחזרים מונדיאל? קציצות כרישה וגבינות על רוטב עגבניות וחצילים | שביתה איטלקית

  9. פינגבק: איך משחזרים מונדיאל? קציצות כרישה וגבינות על רוטב עגבניות וחצילים | שביתה איטלקית – ראשי

  10. פינגבק: טבעות גבינה אפויות: כיף לאכול עם הידיים | שביתה איטלקית – ראשי

  11. פינגבק: כשעצלן הופך את עורו: שבלולי בצק עלים | שביתה איטלקית – ראשי

  12. פינגבק: האבולוציה של הפיצה: הכל התחיל בפיתה-פיצה | שביתה איטלקית – ראשי

  13. פינגבק: מכינים בבית: מתכון לבצק פיצה ולרוטב פיצה | שביתה איטלקית – ראשי

כתיבת תגובה