רביולי שוקולד מריר ונענע ברוטב חמאה שרופה. הדובדבנים השיכורים הם סתם פינוק

כשפסטה מתחפשת לקינוח: רביולי שוקולד מריר ונענע

לאור מזג האוויר ששורר מחוץ לבית הממוזג שלי ושלכם, הפוסט הזה צריך לעסוק בגרסה בעלת ניחוח איטלקי לארטיקים. קרים במיוחד. אבל הוא לא. וזה לא באשמתי. הוא הכריח אותי לעשות את זה. הוא זה תומר, שכבר ביקר בבלוג עם הג'ינג'י הקטן שלו וזלל את מה שהתבררה כמנה מנצחת אמיתית – ספגטי ברוטב לימון.

בטח כבר טפחתם לעצמכם על השכם לאחר שפיצחתם את הקייס הזה. זה הרי ברור כשמש – אב צעיר לילד בן שנתיים ובעל בלוג מגניב על הורות, במהלך החופש הגדול, משכנע חבר ללא ילד לבלות יום בפעילות שזועקת לשמיים 'תעזור לי להעסיק אותו קצת, אני משתגע'. זה גם מה שאני חשבתי כשתומר דחק בי להכין רביולי שוקולד, 'אתה חייב, זה יהיה להיט'.

כבר דמיינתי את אופק הצעיר מתמוגג מהנאה מהפסטה והמילוי המתוקים, מורח את הנאתו על כל פיסת בגד נקייה ושולח את אבא שלו למסע ניקיונות ברחבי הבית. מוזיקה מפתיעה בבקשה, כי עכשיו מגיע הטוויסט: 'אתה צריך עזרה?' שאלתי את ג'ינג'י סניור כשצלצל באינטרקום והוא השיב בשלילה. פה חשדתי. כשפתחתי את הדלת ולפניי עמד בגפו גבר ג'ינג'י בשנות ה-30 לחייו, הבנתי שהכל כוון לילד, הפנימי שבו.

מצרכים לבצק רביולי שוקולד (4 מנות):

  • 250 גרם קמח פסטה
  • חצי כף שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • שלוש ביצים
  • רבע כוס קקאו
  • קצת מים קרים
באיזו מילוי תבחרו, גנאש שוקולד לבן וקפה או שוקולד מריר ונענע?

באיזו מילוי תבחרו, גנאש שוקולד לבן וקפה או שוקולד מריר ונענע?

מתכון לרביולי שוקולד (4 מנות):

  1. שופכים את כל מרכיבי הבצק לקערת המיקסר (או רגילה) ולשים במהירות איטית עד שהבצק מתגבש
  2. מוציאים אותו מהקערה ומניחים על משטח מקומח, לשים 15 דקות (לא להתעצל…)
  3. עוטפים את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה לפחות למקרר
  4. חותכים רבע מהבצק, את השאר עוטפים בניילון נצמד כדי שלא יתייבש. מרדדים לעלה דק (במכונת פסטה – אני מגיע עד השלב האחרון, או עם מערוך), מקפלים לשניים וחותכים
  5. מורחים דף אחד בביצה טרופה ומניחים עליו את המילוי (ככפית כל פעם) במרחקים של 5 ס"מ (תלוי בגודל הכלי שישמש אתכם לחתוך את הרביולי)
  6. מניחים מעל את הדף השני, מהדקים ומוציאים בעדינות את האוויר. חותכים בעזרת כוס שתייה או חותך עוגיות (לוחצים חזק ומסובבים)
  7. מבשלים 3-2 דקות במים רותחים

עכשיו מגיע הקטע שבו אתם צריכים לבחור כי יש שתי אפשרויות למילוי, שתיים שעשויות לחצות בין בני זוג. אוהבי המריר לא יהססו וילכו על השילוב בין שוקולד מריר לנענע, מעדיפי הקפה עשויים לבחור בשוקולד לבן וקפה. אגיש לכם את שתי האופציות ואתן לכם להחליט.

רביולי שוקולד ממולא בגנאש שוקולד לבן וקפה. חלופה למי שלא אוהב נענע

רביולי שוקולד ממולא בגנאש שוקולד לבן וקפה. חלופה למי שלא אוהב נענע

מצרכים לגנאש שוקולד מריר ונענע:

  • 200 גרם שוקולד מריר, חתוך גס
  • 150 מ"ל נוזל – 100 מ"ל שמנת מתוקה, 50 מ"ל חלב
  • עלי נענע משלושה-ארבעה גבעולים

מצרכים לגנאש שוקולד לבן ואספרסו:

  • 200 גרם שוקולד לבן, חתוך גס
  • 100 מ"ל נוזל – 30 מ"ל קפה (שווה לכוס אספרסו קצר ומרוכז, אפשר להמיר בשתי כפיות קפה נמס ומים רותחים), 70 מ"ל שמנת מתוקה

מתכון לגנאש שוקולד מריר ונענע:

  1. מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה, עדיף אחת שאפשר לחמם במיקרו
  2. מחממים את החלב ועלי הנענע על אש קטנה, כשהחלב רותח מוציאים את העלים ביד או ממסננים (השלב הזה מתאים לכל עשבי תיבול שאתם יכולים לחשוב עליהם, כמו גם עלי תה)
  3. מחממים את החלב והשמנת על אש קטנה עד שהם רותחים קלות
  4. שופכים את כל הנוזלים לקערה של השוקולד, אחרי חצי דקה שופכים חצי מהנוזלים חזרה לסיר
  5. מערבבים בעדינות, משתדלים לא להכניס אוויר אל הגנאש, עד שהשוקולד נמס
  6. מוסיפים חצי מהנוזלים שנשארו, מערבבים ואז מוסיפים את אלו שנותרו בסיר. מערבבים עד שמתקבל גנאש בעל מרקם חלק ולא גרגירי
  • אם כל השוקולד לא נמס לאחר שהוספתם את כל הנוזלים אפשר להכניס את הקערה לעשר שניות במיקרו ואז לשוב ולערבב

מתכון לגנאש שוקולד לבן וקפה:

  1. מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה, עדיף אחת שאפשר לחמם במיקרו
  2. מכינים כוס אספרסו או ממיסים שתי כפיות קפה במים רותחים
  3. מחממים את הקפה והשמנת על אש קטנה עד שהם רותחים קלות
  4. שופכים את כל הנוזלים לקערה של השוקולד, אחרי חצי דקה שופכים חצי מהנוזלים חזרה לסיר
  5. מערבבים בעדינות, משתדלים לא להכניס אוויר אל הגנאש, עד שהשוקולד נמס
  6. מוסיפים חצי מהנוזלים שנשארו, מערבבים ואז מוסיפים את אלו שנותרו בסיר. מערבבים עד שמתקבל גנאש בעל מרקם חלק ולא גרגירי
  • אם כל השוקולד לא נמס לאחר שהוספתם את כל הנוזלים אפשר להכניס את הקערה לעשר שניות במיקרו ואז לשוב ולערבב

* תודה לאלי טראב מקרדינל שוקולד ולשרון גור מ-Pasta Every Day, שייעצו ונתנו טיפים של אלופים

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

רביולי שוקולד מריר ונענע ברוטב חמאה שרופה. יש לכם את מי לפנק?

רביולי שוקולד מריר ונענע ברוטב חמאה שרופה. יש לכם את מי לפנק?

מודעות פרסומת

11 מחשבות על “כשפסטה מתחפשת לקינוח: רביולי שוקולד מריר ונענע

  1. MoranSha

    במסעדת טופולינו בירושלים (מדהימה, אגב!) מגישים רביולי שוקולד מריר ברוטב טופי-קפה. חלום שלא ידעתי שהיה לי. זה בהחלט עושה חשק לנסות לשחזר את החלום הזה..!

    אהבתי

  2. galithatan

    פעם קניתי פסטת שוקולד… עד היום נשארה חצי חבילה. זה לא כל כך טעים לי כל המתוק הזה.
    הבנזוג לעומת זאת אכל רביולי שוקולד כמו שהצעת פה, כקינוח של מסעדת "טופולינו" הירושלמית, ויצא מבסוט משו-אש. עד כדי כך שהזמין את המנה גם בפעם השנייה שהיינו שם.

    אהבתי

  3. Sharon

    מצטרפת לתגובה של גלית, פעם קניתי רביולי שוקולד והיה על הפנים, א ב ל ! שלך נראים מצויין! כנראה שהגרסא הביתית, כמו תמיד, עושה את ההבדל. ינוסה ועוד איך! ואגב- נראה לי שהצלחתי לסדר את עניין העידכונים למייל. שנה טובה וסופ"ש נעים.

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      הלקח – וכולנו למדנו אותו על בשרנו – הוא שבחיים צריך להשקיע, גם אם זה אומר להכין בעצמנו את הרביולי.
      שמח שהבעיה הטכנית הסתדרה, שנה טובה

      אהבתי

  4. פינגבק: מלנזנה קיצית: כשחציל, מנגו, מוצרלה ורוטב עגבניות נפגשים | שביתה איטלקית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s