אל תספרו לצדיקה, אבל אני מאוהב. כמו נער מתבגר אני מחכה שתגיע לביתי ומיד שהיא עוזבת אני כבר רוצה שתבוא שוב. בבקשה אל תגמרי לעולם סלסלת סברס קוצנית שכמוך. כן, אם יש דבר אחד טוב בקיץ הישראלי הלוהט אלו הפירות הנלווים אליו. מן הסתם האבטיח והענבים זוכים ליותר פופולריות והאננס נתפש כיותר טרופי, אבל אין משהו יותר ישראלי מפרי הצבר הקוצני (אגב, הרבה פחות קוצני מבעבר…).
הסברס מתקשר אצלי לזיכרונות ילדות ברורים במיוחד, כמו סצנות שנצרבו במוחי ותמיד יהיו שם. אני זוכר טיולים ברחבי הקיבוץ (שדה יואב למי שתהה), בהם הלכנו אל עבר השדות, אבא מצויד במקל ארוך שבסופו פחית שימורים גדולה, מוכן ומזומן להסתכן עבורנו. גם כשחזרנו אל המטבח הקטן בחדר ההורים הוא היה זה שמשלם את מחיר הכאב שמגיע עם קילופו של הפרי הקוצני.
בתקופה האחרונה אין כמעט ביקור בסופר או אצל הירקן שלא מסתיים באיסוף של סלסלת סברס וזלילתם מול הטלוויזיה. כעת מתעוררת השאלה איך משלבים את טעמם המתוק של הסברסים אל מנה כלשהי. ניסיתי לטגן קלות בחמאה – יצא טעים, אבל לא שינה מספיק את הטעם או הבליט אותו בצורה מיוחדת כדי שיצדיק את המאמץ (החמאה לעומת זאת ספגה את הטעם בצורה מושלמת).
במקום להחריב עוד כמה סברסים על ניסיונות שונים ומשונים החלטתי על סלט עם עדיפות לחתיכות גבינה כלשהי כדי שיתקבל ניגוד טעמים מעניין. במקום סלט אחד הרווחתם שני סלטים, שניהם קלים להכנה ולא דורשים יותר מדי זמן. הראשון הוא פשוט שילוב משולש בין פרוסות סברס, קצת נענע קצוצה וכדורי לבנה בשמן. השני, קצת יותר מורכב, כולל פיסות סברס, מיקס עלים ירוקים, חתיכות גבינת דאנבלו וחומץ פסיפלורה ומנדרינה שייבאתי איתי מפריז.
מרכיבים לסלט סברס, נענע וכדורי לבנה (4 אנשים):
- שישה סברסים, מקולפים וחתוכים לפרוסות
- מעט נענע קצוצה וכמה עלים שלמים לקישוט
- שמונה כדורי לבנה בשמן
מתכון לסלט סברס, נענע וכדורי לבנה (4 אנשים):
- מסדרים את פרוסות הסברס על צלחת שטוחה גדולה או בצלחות אישיות
- מפזרים מעל הסברס את הנענע הקצוצה
- מוסיפים את כדורי הלבנה (שניים בכל צלחת אישית), אפשר לחתוך אותם לחצאים/רבעים ושופכים על המנה את השמן בו נשמרו כדורי הלבנה
מצרכים לסלט סברס, עלים ירוקים וגבינת דאנבלו (4 אנשים):
- ארבעה סברסים, מקולפים וחתוכים לפרוסות
- שתי שקיות של מיקס עלים ירוקים
- כ-40 גרם גבינת דאנבלו/רוקפור מפוררת
- מעט נבטים בשביל להוסיף תחושה של קראנצ'יות (אופציונלי)
- מעט חומץ פסיפלורה/חומץ בלסמי/רכז רימונים
מתכון לסלט סברס, עלים ירוקים וגבינת דאנבלו (4 אנשים):
- מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה
- מגישים
עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!
עומר,
היופי בבלוג הזה שכמה שהוא יודע לעוף (פיזית ומטאפורית) למחוזות אחרים קולניריים, תמיד כשאתה חוזר הביתה התחושה היא שכאן המקום להיות בו. כל העסק הזה גורם לי להתאהב בבלוג הזה יותר ויותר. רק אל תספר לחצי שלי(;
אהבתיאהבתי
איזה יופי של כתבה
אהבתיאהבתי