אקלר פארי ברסט של כריסטוף אדאם, גאון

כל מה שצריך לדעת על פריז קשור לאוכל?

ארזנו לא מעט דברים לחוויה הפריזאית שלנו, אבל כנראה שהדבר הכי חשוב שלקחנו איתנו הוא קובץ ההמלצות שאספנו מטיולים קודמים ומיודעי דבר, כשגולת הכותרת היא מפת גוגל עמוסה בכל טוב (תודה לך שי מקובר, תודה).

פריז היא גן עדן קולינרי, בכל רחוב שלה מסתתרת הזדמנות להוציא את בלוטות הטעם שלכם לטיול שנתי מהנה. אבל צריך להיזהר כי מאחורי כל פינה אורבת מלכודת תיירים, המאיימת לבלוע אתכם ואת כספכם בעזרת תפריט מגוון מדי ומלא בתמונות של המנות. אנחנו מכירים אותן טוב מאוד, לא כי נפלנו באחת חס ושלום, אלא פשוט כי הדירה שלנו ממוקמת מעל מקבץ נדיר של בערך עשר מסעדות כאלו.

רצה הגורל והדירה הנהדרת ששכרנו נמצאת בלב האזור התיירותי של סן מישל, הכל אפשר להשיג כאן – ציור מספריי צבע, קריקטורה, מזכרות זולות של פריז, פונדו ומלא ג'יירואים (הגרסה האירופית לשווארמה). או כמו שהצדיקה הגדירה זאת: "אנחנו גרים באמצע הטיילת".

כל ערב אנחנו תוהים מחדש מי הם אותם אנשים שכל כך דחוף להם לבזבז את זמנם בפריז דווקא באזור תיירותי, בו הם יתקלו רק בעוד תיירים ולא יקבלו שום מושג אמיתי לגבי העיר עצמה. הרי כל מי שמבקש מאיתנו המלצות פותח את בקשתו בהדגשה "משהו לא תיירותי", אז איך זה שעדיין כ"כ הרבה אנשים באים לפה?

הכניסה של הלובר מוארת בלילה, שווה ביקור

הכניסה של הלובר מוארת בלילה, שווה ביקור

אין לי ספק שבסוף נשבר ונטעם את אחד הג'יירואים, שהריח שלהם ממלא את הדירה ברגע שפותחים חלון, אבל לפני כן אנחנו מנצלים כל יום כדי לסמן עוד 'וי' ברשימה הארוכה. השגרה פה נעה סביב ההנאה מהארוחה הנוכחית ותכנון הארוחה הבאה, מה שהביא את אחותי לשאול אם אנחנו עושים גם דברים שלא קשורים לאוכל. "לא כרגע", עניתי לשאלה המוזרה.

אני חייב להודות שפתחנו בסערה, מקפידים לבקר לפחות מקום אחד ביום. כאילו לא מעכלים שיש לנו שלושה חודשים להספיק הכל. מצד שני לכל פטיסייר מכובד יש ויטרינה (ותמחור) שאי אפשר לטעום בפעם אחת, חייבים לחזור שוב ויש לנו כוונה מלאה לעשות זאת. שוב. ושוב.

ברגע שיוצאת השמש הדשא נראה כמו חוף גורדון בשישי

ברגע שיוצאת השמש הדשא נראה כמו חוף גורדון בשישי

המבחר הקולינרי כ"כ גדול שלפעמים זה נראה בזבוז להישאר בבית ולבשל, אבל שפע מוצרי היסוד והאיכות שלהם מושכים לכיוון השני ויוצרים איזון נהדר. מבטיח לצרף מתכון לפוסט הבא, בינתיים אתם מוזמנים לעבור על עמוד ההמלצות לפריז אם אתם שוקלים לבוא לבקר .

  • התמזל מזלי לשתף פעולה עם "בישולים" ולבקר מטעמם אצל כמה מהשפים הגדולים שיש לצרפת להציע (על האקלרים הגאוניים של כריסטוף אדאם, שמגיע בחודש הבא להעביר סדנה בביה"ס, תוכלו לקרוא ב-nrg).

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

Advertisements

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s