צ'ילי קון קרנה, הגרסה שלי. זהירות, חריף מאוד

צ'ילי קון קרנה, מבחן החריפות שלי

אני מבקש סליחה מראש, פעמיים. תחילה, אני יודע שצ'ילי קון קרנה אינו מחזיק בשום קשר איטלקי נראה לעין. שתיים, אני מתייחס לצ'ילי שלי בכובד ראש ובכבוד מוגזם לחלוטין. תהיו מוכנים לזה. כבר כמעט עשור שפעם בשנה כל החברים מתקבצים אצלי לערב חורפי חם וחריף (תודה לך צ'ילי), באים לסבול ולהזיע יחד. אחרי שנים של סירוב גורף לשתף את המתכון עם חברים (רציתי לשמור את הכוח אצלי) החלטתי לעשות פרסה ולפרסם אותו פה, בעיקר לאחר שנחרדתי מכמות המתכונים הפשוטים שמסתובבים ברשת.

אל תדאגו, אין לי כוונה לעשות לכם מבחן טעימה עיוור ולבקש ממכם לזהות את אחד מ-2,400 המרכיבים שאייל שני זרק לתוך הגרסה שלו לצ'ילי (מסתפק במשהו כמו 24), בכל מקרה תמיד אפשר לוותר על אחד לטובת אחר או פשוט להשמיט לפי הטעם. רק לציין, את הצ'ילי שלי אני מעדיף לאכול לבד, עם חתיכת לחם כדי להתמודד עם החריפות. לא על אורז או שום מצע אחר. הצ'ילי מקבל את הכבוד המגיע לו בצלחת עמוקה ומהבילה.

שלושה סוגי שעועית. השריה ארוכה מנטרלת חלק מתופעות הלוואי

שלושה סוגי שעועית. השריה ארוכה מנטרלת חלק מתופעות הלוואי

לאורך השנים שכללתי את המתכון, החלפתי מרכיבים משומרים במרכיבים טבעיים, שיניתי שיטות בישול והעמקתי את הטעמים ושילובם לכדי אחד הומוגני וחריף. בניגוד למגמת השיפור התמידי, אם תרשו לי לפרגן לעצמי, בכל הנוגע לחריפות חוויתי עליות וירידות – לפעמים הצ'ילי גבה מאיתנו מחיר גבוה, פעמים אחרות הוא עבר ללא הרגשה. שנה שעברה נמנע ברגע האחרון פיאסקו – ארבע פלפלי הבנרו לא עשו את העבודה (בד"כ אחד-שניים אמורים להספיק), מה שגרם להוספת פלפל שלם לכל צלחת.

הפעם באתי מוכן מראש. את שאריות ההבנרו של שנה שעברה קצצתי ושמרתי בצנצנת עם שמן זית. לא מזמן הוספתי יותר מ-20 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים, כדי לוודא שכל העניין יהיה חריף. בדקתי מראש – הוספתי חצי כפית לסלסת עגבניות והניסוי הוכתר בהצלחה חריפה. "גיהנום בצנצנת" אני קורא לזה, שמונה כפיות עמוסות חריפות הושלכו הפעם לתוך הסיר, בנוסף לפלפל ירוק שנחתך לטבעות והוסף לקראת הסיום, מבטיח שלכל אחד תהיה בצלחת נגיסה חריפה במיוחד. בניגוד לכל מאכל אחר, הצלחתו של צ'ילי לא נמדדת באופן מיידי, אלא בכמות הודעות הנאצה שאקבל יום למחרת. The gift that keeps on giving…

הכל כבר בסיר הצ'ילי. רק נותר לתת לו להתבשל ולהוסיף מדי פעם מים

הכל כבר בסיר הצ'ילי. רק נותר לתת לו להתבשל ולהוסיף מדי פעם מים

מצרכים לצ'ילי קון קרנה (8-6 מנות גדולות):

  • שמן זית
  • כוס יין אדום
  • מים
  • בצל גדול חתוך גס
  • 4-3 שיני שום חתוכות גס
  • 4-3 שיני שום כתושות (שלום, קוראים לי עמרי ואני מכור לשום)
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • שורש פטרוזיליה
  • מקל סלרי קצוץ
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • עלים משני ענפי טימין
  • 10 עלי נענע
  • חצי ק"ג בשר בקר טחון (לאוהבי הכבש אפשר לשלב מעט שומן כדי להעשיר את הטעם)
  • 4-3 עצמות בקר
  • 200 ג' שעועית לבנה
  • 200 ג' שעועית שחורה
  • 200 ג' שעועית אדומה (לא חובה, אני אוהב הרבה סוגים)
  • רסק עגבניות – הום-מייד מחצי ק"ג עגבניות או שתי קופסאות של עגבניות אורגניות קלופות (לטחון ולהוסיף מעט מים לקבלת רוטב נוזלי)
  • אוהבים חריף? פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
  • ממש אוהבים חריף? תשאירו את הגרעינים ותוסיפו גם פלפל אדום חריף קצוץ
  • כמון, צ'ילי גרוס, 2 עלי דפנה, מלח ופלפל

מתכון לצ'ילי קון קרנה:

  1. בסיר גדול ועמוק מטגנים על אש בינונית את הבצל והשום החתוך במעט שמן זית, כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את הסלרי והגזר
  2. במחבת רחבה מטגנים את הבשר והעצמות על אש בינונית-גבוהה עד שהבשר מקבל צבע חום
  3. מוסיפים את הבשר לסיר של הירקות, שופכים פנימה את רסק העגבניות ומוסיפים מעט צ'ילי גרוס
  4. לאחר ערבוב טוב מוסיפים את שאר המרכיבים – שעועית, פטרוזיליה, נענע, טימין, פלפלים חריפים, שורש פטרוזיליה, שום כתוש, עלי דפנה ומים שיכסו את הכול – ומביאים לבעבוע עדין. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומשאירים פתח קטן
  5. לאחר כחצי שעה טועמים, מתבלים לפי הטעם בעזרת הכמון, המלח והפלפל
  6. לאחר שחלק מהנוזלים מתאדים מוסיפים בהדרגה את היין וממשיכים לבשל על אש קטנה, לפחות עד שהשעועית מתרככת (עניין של כמה שעות, אפשר לבשל אותה מראש במים רותחים)
  7. בשלב הזה אני מאפשר לתבשיל כמה שיותר זמן על אש קטנה, בסדר גודל של כמה שעות (הוסיפו מדי פעם נוזלים וערבבו טוב), אבל אפשר גם לאכול מיד אם אתם רעבים/לחוצים

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

צ'ילי קון קרנה. לא מאמין בלהגיש עם אורז, אלא להתמודד עם חריפות לבד

צ'ילי קון קרנה. לא מאמין בלהגיש עם אורז, אלא להתמודד עם חריפות לבד

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “צ'ילי קון קרנה, מבחן החריפות שלי

  1. פינגבק: תבשיל שפונדרה וזנב שור: התענוג שבבישול איטי | שביתה איטלקית

  2. פינגבק: המתכון הראשון שלי: לחם שום משודרג שכיף לתלוש עם הידיים | שביתה איטלקית – ראשי

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אהלן, ראשית דבר – מאוד אוהבת את האתר, המתכונים ואת רוח הדברים כאן בכלל 🙂
    חיפשתי מתכון צ'ילי איכותי (לקראת ערב מקסיקני בשישי הקרוב) בגוגל ומה רבה הייתה שימחתי שהחבר גוגל הפנה אותי לכאן!
    שנית – מס' שאלות מתכון להדיוטת צ'ילי קון קרנה ברשותך:
    שורש פטרוזיליה – זה שנראה כמו גזר לבן או זה העגול? האם מכניסים שלם ואז מוציאים או קוצצים כמו הגזר?
    בשר בקר ועצמות – יש חשיבות/העדפה לאיזה נתח? או פשוט לבקש טחון בקר טרי? כמו כן עצמות בקר- האם צריכה לבקש משהו ספציפי, או שוב -מה שיש?
    כוס יין – 250 מ"ל ?
    מים – באיזה שלב מתחילים להוסיף כי כשקראתי נראה היה שיש צורך להוסיף בשלב 4 עוד לפני היין כדי שהשעועית תוכל להתבשל, האם טועה? אשמח להבהרה.

    תודה מראש על המענה, סליחה על החפירה המעט אנאלית, אני קצת חננה במטבח 🙂
    Y

    אהבתי

    1. עמרי פולק מאת

      תודה רבה, גם אני שמח שהחבר גוגל הפנה אותך לכיווני 🙂
      אז ככה,
      1. שורש פטרוזיליה אכן נראה כמו גזר לבן, מקלפים אותו וחותכים לשתיים-שלוש חתיכות גדולות כדי שיהיה קל להוציא לאחר תום הבישול
      2. עדיף בשר בקר טחון עם קצת שומן, לרוב טוחנים צלעות וזה עונה על הצורך שלנו. עצמות אין מה להתעכב על כך, מה שייתנו לך יהיה טוב
      3. כשממירים כוס למ"ל לרוב מקבלים 236, אבל גם 250 מ"ל יהיו בסדר. הרי לא מדובר באפייה
      4. אכן בשלב 4 יש להוסיף את המים
      בהצלחה ובתיאבון

      אהבתי

  4. פינגבק: להיות כרמלה סופרנו: זיטי אפוי עם כדורי בשר | שביתה איטלקית – ראשי

  5. פינגבק: תבשיל שפונדרה וזנב שור: התענוג שבבישול איטי | שביתה איטלקית – ראשי

  6. פינגבק: מנה שמכינים ברגע: פסטה ברוטב עגבניות שיכור מוודקה | שביתה איטלקית – ראשי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s