הניסיון הראשון שלי להכין ניוקי היה סביר, לא יותר (יש לי ביקורת עצמית גבוהה). אתמול החלטתי לעשות תיקון, הפעם בגרסה המוכרת ביותר של המאכל – ניוקי תפו"א קלאסי. בסיכומו של יום מסתבר שהתיקון לא היה רק עבורי, אלא גם עבור חלק מהאורחים. אחת זכתה מחדש באמון שלה בניוקי, שני לא זכר אם בכלל אכל ניוקי. שניהם יצאו עם חוויה חיובית, אני יכול ללכת לישון בשקט.
מראש אני מזהיר שוב, הכנת ניוקי אינה משימה פשוטה או מהירה. או כמו שהגדיר זאת השף אייזיק (איש עם קצת ידע ואישה איטלקית) כשסיפרתי לו על התוכניות שלי: "אתה אוהב לעבוד אתה…". בניגוד למה שמוכר לנו, באיטליה נהוג להגיש ניוקי (בדיוק כמו פסטה) כמנה ראשונה – זה מה שתסבירו למי ששואל למה יש כ"כ מעט בצלחת שלו.
עבודה עם בצק מצריכה אימון ועם הזמן משפרים ומשתפרים בכל הנוגע למרקם ולטעם. את השיפור הרגשתי הפעם בנוחות העבודה עם הבצק (הרבה פחות דביק מפעם שעברה, מה שאפשר לי להשתמש בהרבה פחות קמח) ובמרקם (הניוקי יצאו רכים, אפילו קצת דביקים כמו שאני אוהב). בצהריים הגשתי אותם ברוטב חמאה, רוקפור ופרמז'ן, בערב ברוטב חמאת עגבניות (מתכון אפשר למצוא פה).
אורחים: כמו אל-על וחמותי, גם אני עשיתי אתמול דאבל בוקינג. בצהריים אירחתי את שני, נציגה נוספת ממעריב החדש. בערב, בחיזוקה של הצדיקה, כבר האכלנו ארבעה אורחים (אם מתעלמים מרז ועמית, אחת התרכזה במגנטים והשני עדיין בקטע של חלב אם) – שוקו וחן ומנדל ומורן.
פסקול: חורף הוא העונה שהפסקול שלה הוא די ברור בשבילי, הפעם בחרתי במשהו שלא כ"כ מתאים לקו הקודר שאני בד"כ בוחר – the white album של ה-beatles, אולי כי הייתי צריך משהו שירומם את מצב רוחי אחרי שהייתי סגור בבית שלושה ימים ברציפות. אח"כ עברתי ל-sun giant של fleet foxes, משהו שיותר מזכיר את הבחירות הרגילות שלי בימים אפורים שכאלה.
מצרכים לניוקי תפו"א (שישה אנשים):
- שישה תפו"א בינוניים
- רבע כוס שמן זית
- כף מלח
- 500 גרם קמח
- חצי כוס סולת לקימוח
- שלוש כפות מלח גס לבישול הניוקי
מתכון לניוקי תפו"א:
- בצק ניוקי מוצלח צריך להיות כמה שיותר יבש. כדי לעשות זאת יש לבשל את תפו"א בשלמותם וקליפתם במים רותחים עד שיתרככו או 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. לאחר מכן מקלפים את תפו"א ומועכים במועך ידני ולא במעבד מזון
- נותנים לתפו"א להתקרר ומוסיפים את המלח והשמן. מוסיפים את הקמח (למעט חצי כוס, לקימוח) עד שהתערובת הופכת לבצק נוח ויבש מספיק לעבודה
- מגלגלים לנחשים ארוכים וחותכים לחתיכות באורך 2-1 ס"מ, תוך כדי קימוח נוסף
- מרתיחים מים עם מלח ומכניסים את הניוקי. מבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, הניוקי יצופו כשהם יהיו מוכנים. מעבירים אותם בעזרת כף מחוררת ישר למחבת הרוטב
מצרכים לרוטב חמאה, רוקפור ופרמז'ן:
- 150 גרם חמאה
- 100 גרם גבינת רוקפור
- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
- חצי כוס יין לבן
- חמישה-שישה עלי מרווה
- אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
מתכון לרוטב חמאה, רוקפור ופרמז'ן:
- ממיסים את החמאה על אש בינונית
- מוסיפים את הרוקפור והפרמז'ן ומערבבים עד שהן נמסות
- מגבירים מעט את האש ותוך כדי ערבוב מוסיפים את היין בהדרגה
- מתבלים וזורקים פנימה את עלי המרווה. מוסיפים את הניוקי, מורידים את האש ומגישים
עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!
פינגבק: הסוד הוא בפסים: ניוקי ברוטב מסקרפונה וצ'ילי | שביתה איטלקית
פינגבק: הסוד הוא בפסים: ניוקי ברוטב מסקרפונה וצ'ילי | שביתה איטלקית – ראשי