סירות חצילים ממולאים: ממלאים, מפזרים ואופים

מה זה חציל טבעוני קניבלי?

איך חציל טבעוני יכול להיות קניבלי? די פשוט, זאת המחאה שלי נגד כל טרנד הטבעונות. במהותי אני נגד טרנדים (ברצלונה ומסי, מכבי ת"א, מגפי האגס בישראל, ארץ נהדרת), לא נגד טבעונות. אני דווקא יכול להבין את הסיבות שמביאות אדם לקבל את ההחלטה להיות טבעוני, בניגוד לקרניבורים רבים גם צפיתי בסרטים הכי נוראים שיש על תעשיית הבשר ועדיין החלטתי לא להפסיק לאכול חיות מתות.

אבל מה לעשות, אני גר בת"א וסביבי יש לא מעט טבעונים – אפילו אחותי נפלה לידי 'כוחות הרשע', זה היה בלתי נמנע שיגיע הערב בו אצטרך לבשל אוכל טבעוני. בראשון האחרון הוא הגיע, למרבה הצער הסיבה שבגינה בישלתי אוכל טבעוני – שירי – לא הגיעה…

ועכשיו באמת, איך חציל – טבעוני או לא טבעוני – יכול להיות קניבלי? השם קפץ לי לראש כשקלטתי שאני ממלא את חצאי החציל בבשר שלהם, חצי שעה אחרי שרוקנתי אותם וטיגנתי את הבפנוכו שלהם עם שאר ירקות וטוב לב.

חצילים בשני שלבים, פלוס המילוי שמתבשל

חצילים בשני שלבים, פלוס המילוי שמתבשל

מאחר שאני מוכן לאכול כמעט הכל, לפחות פעם אחת (בשלב הזה ההורים שלי מניעים את ראשם באי הסכמה), מעטות ההזדמנויות בהן אני צריך למצוא תחליף למרכיב מסוים. לא כל כך מאמין בתחליפים, הם בדרך כלל לא עושים את העבודה (עכשיו קפץ לי לראש הטעם של הפפרוני הצמחוני ששמה לי גברת 'משומשו' על הפיצה).

במתכון של סירות החצילים הממולאות הופיעו ביצים, אני החלטתי לוותר עליהן לגמרי ולא לחפש משהו שישמש כדבק של כל המילוי. על הגבינה כבר היה קשה לוותר, אבל לטבעונית שלא הגיעה חיכתה סירה אחת נטולת גבינה. למנה עיקרית הוגשה מנת פנה ארביאטה, שמראש אינה כוללת שום מרכיב לא טבעוני וגם עונה על החשק שלי לאוכל חריף.

החלטתי להגיש לכם את המתכון של החצילים, שהם מנה ראשונה (או תוספת לעיקרית) חביבה במיוחד ללא מעט ארוחות. אפשר לשחק עם המילוי כדי לקבל טעם שונה (הוספתי פתיתים כדי להגדיל נפח ולתת קצת קראנץ' בביס – מי אמר זליגת מושגים ממאסטרשף ולא קיבל?), להחליף את סוגי החציל – במקרה של ארוחה רבת משתתפים אפשר להשתמש בחצילונים קטנים.

המילוי לחצילים - פתיתים, בצל, פטריות, שום וחצילים

המילוי לחצילים – פתיתים, בצל, פטריות, שום וחצילים

אורחים: אז כן, הסיבה לכל העניין הטבעוני נרדמה ופספסה את הערב. מי שהרוויח הוא דניאל, הוא הפך לאורח הכבוד (והיחיד). בעיקר שמחנו להשכיח ממנו את אי שביעות רצונו מהתספורת החדשה שסידר לו הספר, ככה זה אנשים עם שיער. הוא השיב לנו בריקוד תודה ברגע שברדיו השמיעו את אריס-סאן. עסקה שווה לכל הדעות.

מצרכים לסירות חצילים ממולאים (4 אנשים):

  • שני חצילים בינוניים-גדולים, חצויים לאורך
  • שמן זית
  • שמן צמחי
  • שני בצלים קצוצים
  • שתי שיני שום קצוצות
  • קופסת פטריות פורטובלו חתוכות גס
  • כוס וחצי פתיתים
  • שתי כפות פטרוזיליה קצוצה
  • שתי כפות נענע קצוצה
  • מלח ופלפל
  • פנקו/פירורי לחם

מתכון לסירות חצילים ממולאים (4 אנשים):

  1. חוצים את החצילים לאורך, מוציאים בכפית את רוב הבשר (זהירות, לא לפגוע בשלמות הקליפה) וקוצצים אותו
  2. מטגנים על אש בינונית את הבצל והשום, כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את הפטריות ושתי דקות אחר כך זורקים פנימה את החצילים. מטגנים עד שהחצילים מתרככים והופכים אכילים ומורידים מהאש
  3. מטגנים את הפתיתים במעט שמן צמחי, אחרי שכל גרגירי הפתיתים כוסו בשמן מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שהם מגיעים לדרגת אל-דנטה (קשים מעט)
  4. מערבבים את הפתיתים עם תערובת הירקות ומוסיפים את הפטרוזיליה והנענע, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
  5. במקביל מחממים תנור לחום של 180 מעלות, ממלאים את סירות החצילים בתערובת המילוי
  6. מפזרים מעל פנקו/פירורי לחם (בגרסה לא טבעונית אפשר להוסיף מעל פרמז'ן/מוצרלה/ פקורינו) ומכניסים לתנור עד להשחמה (כרבע שעה)

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

7 מחשבות על “מה זה חציל טבעוני קניבלי?

  1. פינגבק: טארטלט פיסטוק אינסופי | עוגיו.נט - עוגיו.נט

  2. פינגבק: 11 מתכונים לראש השנה: מבשלים חג שמח | שביתה איטלקית – ראשי

  3. מורן

    לא הולך לי עם חצילים.. קראתי מיני המלצות ברשת לאיך לבחור אותם ועדיין זה או שיצא חציל מוצלח או שלא, ואת זה אני מגלה רק בדיעבד. תגי לי שיש לך סוד שמור?

    אהבתי

  4. פינגבק: טארטלט פיסטוק אינסופי | עוגיו.נט

  5. פינגבק: 2 מתכונים לממרחים טבעוניים: טחינה סלק וקרם חציל | שביתה איטלקית – ראשי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s