mac 'n' cheese, הגרסה האפויה

התענוג האסור – mac and cheese

בשנים האחרונות חדר טרנד האוכל הבריא לכל מקום. אפילו אני, מי שהג'אנק פוד האהוב עליו הוא העוף המטוגן של KFC, כבר התחלתי לשים לב מה אני מכניס לפה ומתי; משתדל להתרחק מסוכר לבן וקמח לבן (המוכר לחלק מהקוראים בשמו השני – "השטן"). אם גם אתם בקטע של אוכל בריא אז הפוסט הנוכחי לא בשבילכם. כמו רוב הדברים הטעימים והטובים, גם הפוסט הזה יקדם אתכם על הכביש המהיר לאוטם שריר הלב – קבלו את תחייתו של המאק אנד צ'יז.

מדובר באחת ממנות הילדים האהובות על אמריקאים צעירים באשר הם. מה יש לא לאהוב?! שאל וענה באופן מיידי. פסטה עטופה בחמאה ומוצפת בגבינה מותכת. חוסר טעם טעים להפליא. רק בארה"ב מנה כזאת יכולה להפוך לקלאסיקה שמופיעה ברפרטואר של כל אמא, פלא שמדובר באומה השמנה בעולם.

אם הצלחתם לקרוא בין השורות, וזה לא היה אמור להיות קשה, היחס שלי למאק אנד צ'יז הוא כמו היחס לכל תענוג אסור: מדובר בתענוג, אבל הוא אסור. פעם ב…, לא יותר. כדי שהפעם ב… הזאת גם תהיה טעימה שיחקתי מעט עם המתכון הקלאסי והוספתי לו טוויסט משלי.

יש בפנינו, כפי שאני רואה את זה, שתי אופציות. הראשונה, מעט פחות נאמנה למקור, היא להוסיף לחמאה/רוטב בשמל והגבינה מרכיבים כמו פלפל חריף או נקניק/פטריות בעלי טעם חזק (כדאי לטגן קצת לפני). השנייה, היותר חביבה עליי, היא להחליף את אחד המרכיבים הקלאסיים – אפשר להוסיף לגבינה הצהובה, בסיסה הרחב של המנה, גבינת רוקפור ולקבל מאק אנד צ'יז בניחוח צרפתי.

קצת קשה לשחזר את המתכון האמריקאי אחד לאחד, בעיקר לאור העובדה שמה שנקרא פה צ'דר לא קרוב לגבינה הכתומה שעונה לאותו שם במקומות מתוקנים. כבר הלך הצבע הכתום והמעט זרחני שמסתובב על צלחות בארה"ב. את הבסיס למתכון לקחתי ממסעדה שנקראת Homeroom, הממוקמת באוקלנד ומתמחה במאק אנד צ'יז. הוא יכול לשמש אתכם כבסיס אליו תוסיפו מה שתרצו. שימו בצד את רגשות האשם ותיהנו, כולנו יודעים שאין הרבה דברים טעימים יותר מגבינה מותכת.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

פסקול: האמת שתכננתי להכין את זה כבר בראשון, אבל זה לא יצא ולכן אתמול מיהרתי להיכנס למטבח ושכחתי לשים מוזיקה. גם אורחים לא הזמנתי, נותרנו רק פרגי ואני לבשל בדממה. אחד מנשנש תוך כדי העבודה, שנייה מלקקת כל פירור שמצא את דרכו אל הרצפה.

מצרכים למאק אנד צ'יז:

  • 4 כוסות חלב
  • חצי כוס קמח
  • 100 ג' חמאה חתוכה לקוביות
  • 3 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
  • כוס גבינת פקורינו מגוררת
  • 80 ג' גבינת רוקפור מפוררת
  • חצי ק"ג פסטה
  • פרורי לחם (לא חובה)

מתכון למאק אנד צ'יז:

רוטב בשמל:

  1. מחממים את החלב על אש בינונית עד שהוא מתקרב לרתיחה ומורידים מהאש
  2. ממיסים את החמאה במחבת עם תחתית עבה ושוליים גבוהים. מטגנים את הקמח בחמאה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שמתקבל צבע חום בהיר ואין גושים. מורידים מהאש ונותנים לזה להתקרר
  3. תוך כדי ערבוב מתמיד מוסיפים בהדרגתיות את החלב לקמח המטוגן, עד שמתקבל רוטב ללא גושים (בהתחלה זה יהיה מאוד סמיך, לא להיבהל)
  4. מחזירים את המחבת לאש בינונית, מוסיפים מלח לפי טעם, מערבבים עד שהרוטב מסמיך ומורידים מהאש – כדי לבדוק טובלים כף ורואים אם הוא מכסה את החלק האחורי שלה

הרכבת המנה:

  1. מכינים את הפסטה במים רותחים ומלוחים, היא צריכה להיות מעט יותר קשה מאל דנטה
  2. מחזירים את רוטב הבשמל לאש בינונית ומערבבים פנימה את הגבינות עד שהן נמסות והרוטב חלק
  3. מוסיפים את הפסטה, מערבבים מדי פעם ומורידים לאחר שהפסטה התחממה והחלה להעלות אדים
  4. בשלב זה אפשר להגיש מיד או לשים את הכל בתבנית (אל תשכחו לשמן אותה), לפזר מעל פירורי לחם ולהכניס לחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות

הפקת לקחים:

אחרי שניסיתי את שתי האופציות – לאכול ישר מהמחבת ולאחר אפייה בתנור, אני הייתי ממליץ על הראשונה. היא נותנת הרבה יותר כבוד למה שלכבודו התכנסנו – הגבינה המותכת והדביקה. אם אתם כמוני, אל תתביישו להוסיף עוד גבינה למתכון כדי לתת לו טעם גבינתי חזק יותר.

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “התענוג האסור – mac and cheese

  1. פינגבק: קלאסי או מודרני? פסטה א-צ'צ'י | Romina e La Cucina

  2. פינגבק: המלצות לברלין: תפריט היסטורי טעים במיוחד | שביתה איטלקית – ראשי

  3. פינגבק: המלצות לברלין: תפריט היסטורי טעים במיוחד | שביתה איטלקית – ראשי

  4. פינגבק: מאק אנד צ'יז איטלקי: קצ'יו א פפה | שביתה איטלקית – ראשי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s