קנולי, התוצאה הסופית

קינוח איטלקי לחנוכה: קנולי במילוי ריקוטה ושוקולד

אני חייב להודות, בלי להעליב אף אחד, שאני לא כל כך מת על קינוחים איטלקיים. לפחות לא על אלה שהכרתי עד עכשיו. טירמיסו ופנה קוטה לא התיישבו אצלי טוב כבר מאז שהייתי ילד. כל הזמן שמעתי על קינוח איטלקי אחד שישנה את דעתי, קריפטונייט עמוס סוכר ודברים טובים. קנולי הם קראו לו, אפילו נתנו לו מקום של כבוד אצל טוני סופרנו והסופרנוס.

יותר מ-30 שנה הסתובבתי בעולם עד שנתקלתי בו לראשונה, בליטל איטלי הניו יורקית. הוא היה טעים. קריספי מבחוץ, מלא בגבינת ריקוטה ושוקולד מבפנים. קינוח שטוגן בשמן עמוק ועל אף זאת לא הרגיש שמנוני מדי. המתיקות של השוקולד אוזנה בידי הריקוטה עדינת הטעם. התאמה מושלמת לאחד כמוני, שלא מת על פצצות הסוכר לסוגיהן (מי אמר טריקולד ולא קיבל?).

אני לא הטיפוס שמתאהב במבט ראשון, אבל השני שבר אותי – הקנולי של הטרמיני בראדרס, בשוק האיכרים של פילדלפיה, היה מושלם. כ"כ מושלם שאנחות ההנאה שלנו בזמן שהצדיקה ואני אכלנו גרמו לאישה שישבה לידנו לרוץ לקנות אחד משלה.

שבבי שוקולד מריר, עדיף על שוקולד צ'יפס

שבבי שוקולד מריר, עדיף על שוקולד צ'יפס

מרגע שהתחלתי את הבלוג ידעתי שחנוכה, חג השמן הישראלי, הוא ההזדמנות שלי להכין תחליף איטלקי לסופגניות (לא אוהב את הגרסה הביתית, מת על אלו של המכולת). בהתחלה חשבתי על פנזרוטי במילוי מתוק, אבל בסוף בחרתי בקנולי. ואני לא מצטער על כך. מדובר בקינוח פשוט יחסית להכנה ואחד שישבור את שגרת העוגות הרגילות שכולם מביאים לכל ארוחה.

האורחים: כל חברי הפרלמנט, כולל בנות זוג, פלוס ניסו הצעיר (בן שבוע ויומיים) וזאזא הגיאורגי (מסכן, לא הבין מילה כל הערב). אני חש שהם ציפו למבחר גדול יותר בפינת המלוחים (ירקות חתוכים ומרק ערמונים על פי מתכון של פתיתים), אבל המתוקים (קנולי וצ'ורוס) ניחמו את הביקורת.

פסקול: שוב, הייתי לכתוב ששמעתי עם ניחוח איטלקי (ארוס רמאזוטי הוא היחיד שאני מכיר), אבל החורף הקל שהסתובב בחוץ גרם לי לנוסטלגיה קלה – פסקול הסרט Into the Wild הנהדר מאת אדי ודר ולילה כיום יאיר של אביתר בנאי.

המילוי של הקנולי - ריקוטה, סוכר ושבבי שוקולד מריר

המילוי של הקנולי – ריקוטה, סוכר ושבבי שוקולד מריר

מתכון לקנולי

מצרכים (כ-12 קנולי), למילוי:

  • 500 ג' גבינת ריקוטה
  • 1/2 כוס (50 ג') אבקת סוכר/סוכר טחון דק-דק
  • 50 ג' שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות/קצוץ לשברים
  • גרגירים ממקל וניל אחד (לא חובה, מוסיף)
  • 1 ביצה טרופה

לבצק:

  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות סוכר טחון דק
  • 1 כפית קקאו איכותי, מנופה
  • 25 ג' חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 2 כפיות סוכר וניל
  • קורט מלח
  • אבקת סוכר, לקישוט
  • שמן לטיגון עמוק
  • גלילי מתכת (לפחות ארבעה, אפשר להשיג בחנויות בישול ואפייה)
קנולי לפני הכניסה אל השמן העמוק

קנולי לפני הכניסה אל השמן העמוק

הוראות הפעלה, מילוי:

  1. מניחים את הגבינה במסננת לניקוז נוזלים במשך כמה שעות
  2. מערבבים את הגבינה והסוכר במעבד מזון עד לקבלת מרקם קטיפתי
  3. מקפלים פנימה את השוקולד וגרגירי הווניל
  4. מניחים לשעה במקרר עד לקבלת מרקם מוצק שיאפשר לנו להזליף אותו אל תוך הקנולי

בצק:

  1. מניחים את כל חומרי הבצק ומערבלים במיקסר בעזרת וו הלישה שבע-עשר דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד
  2. מגבירים למהירות בינונית ולשים ארבע-חמש דקות נוספות לקבלת בצק אחיד ורך
  3. עוטפים ביריעת ניילון ומניחים במקרר לפחות לשעה
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר 20 דקות לפני השימוש
  5. מחלקים לשלושה חלקים ומרדדים במכונת הפסטה (בד"כ עד שלב 5)
  6. קורצים עיגולים בקוטר של 11 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות או כוס. מרדדים קלות עם מערוך לקבלת צורה אליפסית יותר (טיפ שקיבלתי בדיעבד מאייזק, השף של ארטיזן)
  7. מניחים גליל מתכת במרכז הבצק, מגלגלי סביבו צד אחד של הבצק ומורחים את הקצה החיצוני בביצה הטרופה, משלימים את הגלגול ומדביקים את הקצוות בעזרת הביצה
  8. מחממים את השמן לטיגון, מניחים שניים-שלושה קנולי בפעם ומטגנים לדקה-שתיים (הם נוטים להישרף מהר)
  9. מוציאים לספיגת השמן על צלחת סוכר, מפרידים בסיבוב את הגלילים החמים (זהירות) ואחרי שהסוכר ספג את השמן מנערים את מה שנשאר ממנו על הקנולי
  10. ממש לפני ההגשה מזליפים את המילוי אל הקנולי משני צדדיו, מפזרים מעל אבקת סוכר לקישוט ומגישים

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

קנולי של הטרמיני בראדרס, בשוק האיכרים של פילדלפיה. יש לאן לשאוף

קנולי של הטרמיני בראדרס, בשוק האיכרים של פילדלפיה. יש לאן לשאוף

 

5 מחשבות על “קינוח איטלקי לחנוכה: קנולי במילוי ריקוטה ושוקולד

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    היה מאוד טעים!! אבל יש לי שאלה,איפה דקת התהילה של רז,למה היא לא מוזכרת בפוסט?היא ליכדה את כולם עם המדבקות על המצח להזכירך….

    אהבתי

  2. פינגבק: חנוכה הגיע: פנזרוטי במילוי בננות וקרמל מלוח | שביתה איטלקית

  3. פינגבק: חנוכה הגיע: פנזרוטי במילוי בננות וקרמל מלוח | שביתה איטלקית

  4. פינגבק: לשדרג את חנוכה: קנולי קפה במילוי קרם שוקולד-בננה | שביתה איטלקית – ראשי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s