פסטה טרייה

הפעם הראשונה הייתה קצת דביקה: מתכון לבצק פסטה

האמת, בעידן הגלובלי בו אנחנו חיים אין הרבה סיבות להכין בעצמנו פסטה. הרי אפשר להשיג פסטה יבשה סבירה ביותר (ברילה, דצ'קו) כמעט בכל סופר וגם פסטה טרייה כבר לא כל כך קשה למצוא (ההורים של רוני חובבים את זאת של איל פסטיו), לא רק בת"א.

בכל זאת, אני יכול למצוא שתי סיבות להוצאת מכונת הפסטה מהארון (במקרה שלי הארון של אבא). אחת היא סיפוק אישי, הרגשה שממלאת אותי כשאני מכין בעצמי את האוכל שאני כל כך אוהב. השנייה היא הכנת הגרסאות הממולאות והממלאות (רביולי, טורטליני, קפלטי וטורטלי), פעולה שפותחת לנו את הדלת ליצירתיות במשחק עם המילוי. זה לא המקרה הפעם, הרי מדובר בפעם הראשונה שלי עם הבצק והרגשתי שאין צורך להעמיס אתגר על גבי אתגר. זמנם של הרביולים והטורטלינים של העולם עוד יגיע, אני מבטיח.

קצת הרגשתי היום כמו בקיץ של אביה, יושב לבדי במטבח. מצפה למבול האורחים שהביעו התעניינות בארוחות חינם. אף אחד לא בא. חייב להודות שאני קצת שמח, בכל זאת פעם ראשונה והפחד מכישלון – ויותר גרוע, שמישהו יטעם את הכישלון – מילא את המטבח.  אפשר לנשום לרווחה, לצאת מהממ"ד (מוקדם מדי בשביל בדיחות כאלו?) ולהכין את הצלחות – יש לנו פסטה טרייה. והיא אפילו לא רעה.

הרכיבים לבצק פסטה טרייה, מאוד פשוט

הרכיבים לבצק פסטה טרייה, מאוד פשוט

הסיבוב הראשון היה קצת דק מדי עבורי, בחתיכה השנייה של הבצק עצרתי בשלב הלפני אחרון של המכונה. העובי הנוסף שיפר את הפסטה, הפך אותה לקצת יותר מהותית במנה ובצלחת. הגרסה הדקה הזכירה את האטריות שזורקים לתוך מרק עוף ובעיניי זהו מקומן היחיד – מרקים לסוגיהם.

את הפסטה המוצלחת יותר ניסיתי (אחרי אינספור טעימות ללא רוטב, כדי לוודא שיצא טוב) עם רוטב מלנזנה. רוטב שהפשטות שלו היא הקסם שלו. עגבניות, חצילים וקצת גבינה. מטבח איטלקי קלאסי, בלי יותר מדי משחקים (המתכון למטה).

רוצים לנסות גם אתם? קבלו את שני המתכונים והוראות הפעלה פשוטות:

מצרכים לבצק פסטה:

  • 500 ג' קמח קשה (עדיף דורום, הוא יקר יחסית אז אל תיבהלו)
  • שתי כפות שמן זית
  • כפית גדושה של מלח שולחן
  • ביצה
  • כוס מים קרים

פסקול: בזמן הכנת הבצק האזנתי ל-Closer של Joy division. לא יודע איך זה קשור, סתם התחשק

בצק פסטה לאחר לישה של רבע שעה. לא להתעצל

בצק פסטה לאחר לישה של רבע שעה. לא להתעצל

פסטה טרייה, הוראות הפעלה:

1. מערבבים את כל החומרים למעט המים, אותם מוסיפים בהדרגה עד שמקבלים בצק (לאט לאט, שלא ייצא רטוב מדי) – אם יש לכם מיקסר (אנחנו חסידים של קיטצ'ן אייד, עם אוהבי הקיי מיקס סליחה) זה די פשוט. אם לא, צרו שקע בתוך הקמח והכניסו פנימה את שאר המרכיבים. עכשיו נשאר לכם ללוש. הרבה.

2. מקמחים את משטח העבודה ולשים את הבצק רבע שעה. זה די מעייף אבל הכרחי לקבלת בצק גמיש וחזק.

3. עוטפים את הבצק במגבת לחה ומכניסים לשעה לפחות במקרר.

4. בוצעים את הבצק לארבע חתיכות, כל פעם עוטפים את היתר בניילון נצמד על מנת שלא יתייבשו. מרדדים את החתיכה במכונת הפסטה, מתחילים בשלב הגבוה ביותר ויורדים עד לעובי הרצוי – עניין של טעם. שימו לב לקמח את הבצק תוך כדי עבודה, כדי שלא ידבק.

5. חותכים את רצועות הבצק בצורה הרצויה וזורקים למים רותחים שהומלחו מראש (כפית מלח על כל ליטר מים). שימו לב, זמן הבישול הרבה יותר קצת מפסטות יבשות. 3-2 דקות והחוצה, שלא תקבלו פסטה דביקה שבושלה יותר מדי.

פסקול: בזמן הרידוד הלכתי על הגרסאות האקוסטיות של רדיוהד, כי קלאסיקה תמיד מנצחת

בצק הפסטה יוצא מהמכונה

בצק הפסטה יוצא מהמכונה

רוטב מלנזנה, מצרכים:

שמן, הרבה

חציל חתוך לקוביות

שתי כוסות רוטב עגבניות

2 שיני שום כתושות

כף פטרוזיליה קצוצה

150 ג' גבינת מוצרלה מגוררת

רוטב מלנזנה, הוראות:

1. מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים את החציל עד להזהבתו.

2. במקביל מחממים את רוטב העגבניות, מוסיפים את החציל, השום הכתוש והפטרוזיליה. אל תשכחו להמליח לפי הטעם.

3. כשהפסטה מוכנה (אסור לפסטה לחכות לרוטב…) מסננים וזורקים אותה פנימה לעוד דקה של בישול יחד, על מנת שתתפוס את הטעם של הרוטב. שנייה לפני הגשה ערבבו פנימה את המוצרלה.

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

פסטה מלנזנה, פשוט וטעים. מאוד

פסטה מלנזנה, פשוט וטעים. מאוד

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “הפעם הראשונה הייתה קצת דביקה: מתכון לבצק פסטה

  1. פינגבק: לזניה מחייכת עם קרם תירס ופטריות | שביתה איטלקית

  2. פינגבק: מלנזנה קיצית: כשחציל, מנגו, מוצרלה ורוטב עגבניות נפגשים | שביתה איטלקית

  3. פינגבק: מנה ב-4 מרכיבים: פסטה מלנזנה | שביתה איטלקית – ראשי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s