שיטת האלימינציה

אני לא מעריץ גדול של מבחן הפסיכומטרי – כעצלן אני לא מתחבר לכל הקטע הזה של העבודה סביב המבחן, אבל דבר אחד כן אימצתי מהתקופה במעבדה של "קידום": שיטת האלימינציה. השתמשתי בה כשחיפשתי את ה"ג'וליה" שלי או ספר בישול איטלקי, מיד עם סיום פרויקט הצירים (הוכתר כהצלחה, לראייה הפריזר המלא בקופסאות).

אני יודע שאפשר למצוא הכל באינטרנט, אבל אני חיפשתי את מי שייתן לי השראה ורעיונות. הציעו לי את הספר של ג'יימי אוליבר, אבל איכשהו אף פעם לא התחברתי אליו. הוא נפסל אצלי סופית כשראיתי פרק של התוכנית בה הוא מבשל ארוחה תוך חצי שעה, לקחת חומוס קנוי מקופסה ולקשט אותו בשמן זית ופפריקה זה לא משהו שאני מצפה לראות בתוכנית בישול של שף. אותו דבר קרה לי עם שגב משה לאחרונה (אי אפשר לקרוא לשליכטה של טחינה – גם אם הכנת אותה בעצמך – בין שתי פרוסות של לחם פרוס סנדויץ'. מצטער).

החלטתי להיכנס למעוז הקניות האהוב עליי – המבוך שנקרא דיזינגוף סנטר – כדי למצוא את הספר המתאים. שקלתי ללכת על כבוד אחרון לשאול אברון ולקנות את הספר שהוציא לפני שנים יחד עם ישראל אהרוני, אבל ריח האייטיז שנדף מהתמונות גרם לי להחזיר אותו למדף.

פייר, לא היו לי יותר מדי אופציות. הראשונה התמקדה בפסטה, ואני בכלל רוצה להכיר את כל המטבח האיטלקי ולא רק את זה שכבר חקרתי. השנייה התגאתה באיך תגלה לקוראיה – הבשלנים הפשוטים – שיש בהם את מה שצריך כדי לבשל מנות קצת יותר מסובכות. הרשו לי לטפוח לעצמי על השכם ולהכריז שאני לא בשלן פשוט, הרי נכנסתי לזה בשביל האתגר.

בסוף הלכתי על שילוב כפול: קניתי את הספר של מנה שטרום, שהמתכון שלו לבצק הפיצה הוא האהוב עליי; הטייס, או יותר נכון בת זוגו שקיבלה את ההחלטה בשמו, ניאות לתרום לטובת הפרויקט את הספר של פרונטו. מכל האופציות שני אלו נראים כשילוב טוב. עכשיו כל שנותר הוא לעשות סדר בבלגן, להתוות לעצמי תכנית ולבחור את המנות שאבשל.

עדכונים חמים מהתנור ועוד הפתעות בדף הפייסבוק שלי – עשו לייק!

Advertisements

9 מחשבות על “שיטת האלימינציה

  1. אריאל

    מציע לך להכין את הארנצ'יני … ותזמין אותנו לטעום!

    ארנצ'יני של השף מנה שטרום:
    מתכון ל-4 מנות – 2 כדורים כל אחת

    המרכיבים:
    250 גרם אורז איטלקי עגול ("ארבוריו" מומלץ)
    1 כף שמן זית
    2 שיני שום קלופות ומעוכות
    8 כדורי בייבי מוצרלה
    חצי כוס יין לבן
    כוס וחצי ציר ירקות חם או מרק עוף
    50 גרם חמאה
    50 גרם פרמז'ן מגורד
    קמח, פרורי לחם וביצה לציפוי
    שמן לטיגון עמוק

    הכנת ריזוטו
    מטגנים בשמן זית את השום עם חצי כפית מלח
    מוסיפים את האורז לטיגון קל עד שהאורז חם
    מוסיפים יין לבן
    ממשיכים לטגן עד אידוי, ומתחילים להוסיף את ציר הירקות החם תוך ערבוב
    עד שהנוזלים מתאדים.
    מבשלים 18 דקות בסיר מכוסה.
    מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן בתנועות קיפול.
    מקררים .

    הכנת ארנצ'יני
    כאשר הריזוטו קר, מכדררים את התערובת לכדורים בגודל כדורי טניס (כ40 גרם),
    ומכניסים כדור של בייבי מוצרלה לתוך כדור הריזוטו.
    מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם (לפי הסדר הרשום).
    מטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב.
    מומלץ להגיש עם פרמז'ן מגורד מעל.
    ניתן להכין מראש ולחמם בתנור לפני הגשה.

    אהבתי

  2. ptitim

    כשקראתי את הפוסט מיד חשבתי להמליץ על הספר של פרונטו, ואז גיליתי שכבר הכירו לך אותו 🙂 שני הספרים נהדרים, וגם אני אישית פחות התחברתי לספר האיטלקי של אוליבר.
    כיף לגלות בלוגים כמו שלך! מאחל לך הרבה הצלחה והנאה מהדרך החדשה, ומבטיח לעקוב.

    אהבתי

  3. marxmus

    הגעתי אליך בזכות גל מ"פתיתים" וגם הפעם אני רואה שהיה שווה לבדוק את ההמלצות שלו. מאחל לך הרבה הצלחה.
    מחכה לעדכונים על מתכונים וארוחות.
    סוף שבוע שקט וטעים.

    אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s